Mănăstirea Cheia, întemeiată în secolul al XVIII-lea. Arsă în perioada 1832-1835 și refăcută între anii 1835-1838. Picturi murale ale zugravului Naum și icoane pictate de renumitul pictor Gheorghe Tătărăscu.

Situată pe malul drept al râului Tâmpa. În interiorul bisericii se remarcă "tâmpla altarului" sculptată și suflată cu aur, lucrarea fiind executată la Viena și platită la acea vreme cu suma de 600 napoleoni de aur.

Comuna Măneciu (Muzeu de artă religioasă) - atestată în anul 1770. Biserica actuală cu hramul Sfânta Treime a fost construită în anii 1835 - 1839. Plastica arhitecturală actuală a chiliilor este specifică pentru Valea Teleajenului

Ultimele 3 impresii

Vezi toate impresiile
  1. Mănăstirea Cheia
    Buna ziua! As dori si eu daca se poate un numar de contact de la Manastirea Cheia, deoarece doresc sa vorbesc cu Parintele Staret! Va multumesc mult pentru ajutor!!!!!!
  2. Mănăstirea Cheia
    MULTUMESC PARINTELUI STARET DAMIAN PENTRU DRAGOSTEA SI AMABILITATEA CU CARE NE-A PRIMIT.LA MANASTIREA CHEIA, TOTUL ESTE ARMONOS, CAZAREA, MASA SI SLUJBELE SUNT DE NOTA 10.PARINTELUI STARET DAMIAN SI OBSII LE DORESC MULTA SANATATE SI PUTERE SA POATA PRIMI CU ACEEASI DESCHIDERE, MULTI PELERINI.DE ABIA ASTEPT SA REVIN SA-MI INCARC BATERIILE SUFLETESTI. CU RECUNOSTINTA, ELENA SI LAURA.
  3. Mănăstirea Cheia
    Am fost la Sfanta Manastire Cheia in anul 1981/1982, cand eram studenta la Brasov. De atunci , o port in suflet mereu si-mi doresc sa o revad. Am simtit o liniste interioara, si am ramas fascinata de acest Sfânt lăcaş. Dragi români ( şi nu numai ), îndreptaţi-vă paşii spre acest minunat lăcaş orthodox. Doamne ajută !

Scrie în caietul de impresii