Mănăstirea Cheia

Mănăstirea Cheia, întemeiată în secolul al XVIII-lea. Arsă în perioada 1832-1835 și refăcută între anii 1835-1838. Picturi murale ale zugravului Naum și icoane pictate de renumitul pictor Gheorghe Tătărăscu.

Situată pe malul drept al râului Tâmpa. În interiorul bisericii se remarcă "tâmpla altarului" sculptată și suflată cu aur, lucrarea fiind executată la Viena și platită la acea vreme cu suma de 600 napoleoni de aur.

Comuna Măneciu (Muzeu de artă religioasă) - atestată în anul 1770. Biserica actuală cu hramul Sfânta Treime a fost construită în anii 1835 - 1839. Plastica arhitecturală actuală a chiliilor este specifică pentru Valea Teleajenului


Ultimele 10 impresii

Vezi toate impresiile
 1. Mănăstirea Cheia
  Buna ziua! As dori si eu daca se poate un numar de contact de la Manastirea Cheia, deoarece doresc sa vorbesc cu Parintele Staret! Va multumesc mult pentru ajutor!!!!!!
 2. Mănăstirea Cheia
  MULTUMESC PARINTELUI STARET DAMIAN PENTRU DRAGOSTEA SI AMABILITATEA CU CARE NE-A PRIMIT.LA MANASTIREA CHEIA, TOTUL ESTE ARMONOS, CAZAREA, MASA SI SLUJBELE SUNT DE NOTA 10.PARINTELUI STARET DAMIAN SI OBSII LE DORESC MULTA SANATATE SI PUTERE SA POATA PRIMI CU ACEEASI DESCHIDERE, MULTI PELERINI.DE ABIA ASTEPT SA REVIN SA-MI INCARC BATERIILE SUFLETESTI. CU RECUNOSTINTA, ELENA SI LAURA.
 3. Mănăstirea Cheia
  Am fost la Sfanta Manastire Cheia in anul 1981/1982, cand eram studenta la Brasov. De atunci , o port in suflet mereu si-mi doresc sa o revad. Am simtit o liniste interioara, si am ramas fascinata de acest Sfânt lăcaş. Dragi români ( şi nu numai ), îndreptaţi-vă paşii spre acest minunat lăcaş orthodox. Doamne ajută !
 4. Mănăstirea Cheia
  VA ROG IN NUMELE LUI IISUS SI AL SF.FECIOARE ,SA VA RUGATI PENTRU SANATATE;TATIANA-GRAV BOLNAVA,SI FAMILIA EI-ANCA,ILEANA-STELUTA,OVIDIU-ALEXANDRU ,ADINA-ELENA,BIANCA ,EMIL ,IONUT,CRISTINA ,RADU,ANDREI,OANA,CARMEN.SF.TREIME SI FECIOARA MARIA SA VA BINECUVANTEZE.AMIN.
 5. Mănăstirea Cheia
  nu judeca si nu vei fi judecat fiecare cu pacatele lor ,de-ce vrem osanda si mai mare si vedem pacatele altora si pe ale noastre nu le vedem luati calea de mijloc fratilor daca vretii sa va mantuitii.
 6. Mănăstirea Cheia
  parinte Calinic Slabu de la manastirea Pasarea :VA IUBIM familia Gheorghe pe care ia-ti onorat cu sfinta cununie la GHEIA si in cntinuarie ii sinte-ti duhovnic va iubim PARINTE CALINIC.
 7. Mănăstirea Cheia
  Nu am vazut manastirea Cheia pana acum, dar o sa ma duc ca sa vad daca este adevarat ce spune autorul "Calinic". S-ar putea sa aiba dreptate. Viata monahala s-a stricat in multe manastiri din cauza masinilor de lux, a internetului, a telefoanelor mobile, etc.
  La ultimele doua spovedanii la care am fost, parintele care m-a spovedit vorbea la telefonul mobil in timp ce ma spovedea. Va dati seama ce atentie mai dau calugarii mirenilor!
 8. Mănăstirea Cheia
  IMI DORESC SA AJUNG LA MANASTIREA CHEIA, DACA COMUNITATEA MONAHALA ESTE CRITICATA INSEAMNA CA SUNT VALOROSI. SA NU NE CONSIDERAM SUPER-CRESTINI, SA INVATAM SA VEDEM BARNA DIN OCHIUL NOSTRU, SA INVATAM RUGACIUNEA INIMII SI SA ASCULTAM DE MANTUITORUL CARE A SPUS CEL CARE ESTE FARA PACAT SA ARUNCE PIATRA. UN CRACIUN BINECUVANTAT PENTRU TOTI IN BUCURIA, PACEA SI IUBIREA PRUNCULUI DIVIN!
  ASTEPT INFORMATII, SUGESTII LA iosif7266@yahoo.it
 9. Mănăstirea Cheia
  Locuiesc chiar in-Cheia si merg des la MANASTIREA-CHEIA.CALUGARII de aici nu prea duc o viata cu adevarat crestina,monahala nici nu poate fi vorba.STARETUL-DAMIAN,se plimba cu masina in loc sa fie la Slujbe?!CALUGARUL-NICOLAE sta la pangar si asculta muzica la casti.Bautura,televizorul,masini,plecatul din manastire nu sunt principalele coordonate ale unui-MONAH!STARETUL- DAMIAN,a tinut o maica sechestrata,dupa care a dus-o la-MANASTIREA-SUZANA,vad ca,vine mai mereu pe la-MANASTIREA CHEIA.MAICA NECTARIA.
 10. Mănăstirea Cheia
  STARETUL-DAMIAN,nu venea la slujbe-pentru ca,mergea la PENSIUNEA-CARMEN din CHEIA sau la MANASTIREA-SUZANA,la MAICA-NECTARIA.Unii calugari veneau la slujbe bauti sau dormeau-CALUGARUL PROFIRIE.CALUGARUL-MINA pleca la Brasov,sa-si vada fetita.CALUGARUL-NICOLAE fratele-STARETULUI DAMIAN bata calugarii.In-MANASTIREA CHEIA NU ESTE VIATA MONAHALA!

 Vezi toate impresiile

Scrie în caietul de impresii