Mănăstirea Lainici

Este asezata  in defileul  Jiului pe  soseaua Targu Jiu –Petrosani.Originea actualului loc de rugaciune ar fi fost un schit de lemn ridicat de catre Sfantul Nicodim de la Tismana pentru folosul pustnicilor.Intre 1810-1817,cativa boieri din Targu Jiu :Nicolae Brailoiu,Raducanu Mardanescu si Iosif Farcasescu au construit o biserica din zid. In timpul primului razboi mondial in defileu au fost lupte crancene fiind ranit si  generalul Ion Dragalina iar trupele germane au distrus manastirea. Dupa 1921 a fost trimis de la   Frasinei un grup de calugari care au reconstruit  manastirea  reanfiintand viata duhovniceasca cu regim ascetic sever. In anul 1961,regimul ateu a desfiintat manastirea,aceasta fiind reanfiintata in 1984.Staretul Ioan Selejean in prezent Preasfintitul Ioan al Covasnei si Harghitei,incepe in 1990 constructia unei noi  biserici intocmind  releveele  asezamantului si proiectul de rezistenta in calitate de inginer, meserie practicata inainte de calugarie.Noua catedrala  este unica  datorita planului  arhitectonic care cuprinde doua biserici suprapuse asa cum a fost si  istoria crestina, in catacombe si in prigoana pana la Edictul de la Milan din 313 si la lumina dupa aceea. Dupa  ridicarea  in 1994 la treapta arhieriei  a Preasfintitului Ioan, lucrarile au fost coordonate de  actualul staret ,arhimandritul Ioachim. Loc de pelerinaj, Sfanta   Manastirea Lainici, datorita fatadei  sale de un alb puternic  este denumita Mireasa din Defileul Jiului.

Pr. Vasile Cristian Nita

Parohia Cosambesti, Jud. Ialomita

 


Scrie în caietul de impresii

Ultimele 10 impresii

Vezi toate impresiile
 1. Mănăstirea Lainici
  pentru raduiala citirii psaltirii cautati la inceut sau la sfarsitul cartii ca va arata acolo ce psalmi se citesc in fiecare zii si perioada a a anului.
 2. Mănăstirea Lainici
  nu au adresa de mail ,doar tel si adresa manastirii pe care le puteti gasii accesand pagina de google manastirea lainici.pr Adrian fageteanu puteti lua legatura mergand acolo si daca se simte mai bine.
 3. Mănăstirea Lainici
  Va rog, dac[ puteti sa ma lamuriti si pe mine cum trebuie citita Psaltirea. Am inteles ca se citesc doar un anumit numar pe zi, in ce zile, la ce ore, cine iti spune ce sa citesti?
  Cand si unde poti da Psaltire la Manastiri, cand se citesc ele, sau tot ce puteti sa-mi spunetie binevenit.
  Doamne ajuta!
 4. Mănăstirea Lainici
  CONTINUAREA MESAJULUI PRECEDENT-SI BAIATUL ION MARIAN DUMITRU CARE ARE 11 ANI SI ARE SI EL NISTE PROBLEME DE SANATATE .DAR VA ROG SA MA IERTATI DAR NU VREAU SA VA SUPAR CU PROBLEMELE MELE FAMILIARE.CEA CE VA INDEMN SA FACETI DACA CUMVA NU GRESESC ESTE CA INAINTE DE A VA CASATORII DACA ASA VOIESTE DUMNEZEU SA VA RUGATI CA BUNUL DUMNEZEU SA VA DARUIASCA O PERSOANA POTRIVITA SI SA AVETI PARTE DE LINISTE DRAGOSTE SI IUBIRE CEA CE MIE MIA CAM LIPSIT UNELE LUCRURI IN ACEASTA CASNICIE DESTUL DE GREU INCERCATA PE MULTE PLANURI .VA ROG SA VA RUGATI SI PENTRU NOI SI FAMILIA NOASTRA .TOATE GANDURILE DE BINE PARINTELUI STARET IOACHIM SI PARINTELUI VASILE PE CARE L-AM CUNOSCUT PERSONAL SI INTREGII OBSTE A MANASTIRII LAINICI.SEMNAT IONCRISTIAN-TEL-0743044098.BUCURESTI .SAMBATA.16.APRILIE 2011.ORA.19.31.PM.-DOAMNE AJUTA SI IMPLINIRI PE TOATE PLANURILE VA DORESC SINCER .
 5. Mănăstirea Lainici
  -DOAMNE AJUTA -DRAGII MEI -MA NUMESC ION CRISTIAN DIN BUCURESTI ,AM FOST SI EU MEMBRU AL ASCOR BUCURESTI IN PERIOADA 1991-1998-.CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU AM ACTIVAT IN CADRUL ASCOR SI PARTICIPAT LA MULTE PELERINAJE ORGANIZATE DE ASCOR DAR SI ORGANIZATE DE MINE LA UNULE MANASTIRI DIN ROMANIA CU TINERI STUDENTI SI ALTI TINERI CARE VENEAU LA BIS RUSA [SF NICOLAE -UNIVERSITATE].MI-AU RAMAS AMINTIRI FRUMOASE DE ATUNCI CAND NU AVEAM APROAPE NICI O GRIJE SI MAI ALES LA PREGATIREA AGAPELOR SI TEDEUMULUI DE LA BIS RUSA UNDE ERAM RESPONSABIL CU ANUMITE LUCRURI IN DIFERITE ACTIUNI.DAR UN LUCRU CARE MI-A RAMAS IN SUFLET A FOST TOCMAI PELERINAJUL IN FIECARE AN LA SF MANASTIRE LAINICI PENTRU SLUJBA DE ANUL NOU SI INTRAREA IN NOUL AN.APOI DIN 1998 SITUATIA MEA SA COMPLICAT LA MAXIMUM DATORITA CASATORIEI SI CELOR 13 ANI IMPREUNA CU SOTIA MEA ION ELENA ,DAR CEL MAI DRAMATIC CEI 2 COPII CU PROBLEME DE SANATATE ,FATA -ION NECTARIA ADRIANA CU SINDROM DAWN SI OPERATA LA 6 LUNI PE CORD -CU HANDICAP GRAV PENTRU CARE EU SANT ASISTENT PERSONAL CARE ARE APROAPE 7 ANI
 6. Mănăstirea Lainici
  mar interesa un preot bun de la manastirea prislop
 7. Mănăstirea Lainici
  TELEFON-0253463333.
 8. Mănăstirea Lainici
  Va rog sa imi spuneti ce trebuie completat pe formular pentru a dirija cei 2% din impozit catre Manastirea Lainici!
 9. Mănăstirea Lainici
  HRISTOS A INVIAT ! Am trecut a II a zi de PASTE pe la d-voastra si sotia mea a completat gresit CNP-ul pentru subsemnatul( Pampa Teodor )pe formularul cu dirijarea a 2% din impozit catre fundatia d-voastra > Ce s-ar putea face pentru a repara greseala ??
 10. Mănăstirea Lainici
  Subsemnatii Coman Alexandru si Coman Iuliana din municipul Galati,judetul Galati, parinti a doua fetite gemene ( Evelin si Kristen) va solicitam sprijinul in vederea efectuarii unei operatii de ("Miofibrotomia subcutanatã pe etape") pentru asa numita paralizie cerebralã infantilã.
  Mentionam ca fetitele noastre sunt nascute prematur la 26 saptamani cu 1000 grame respectiv 1100 grame dupa care Kristen a suferit o hemoragie cerebrala,diagnosticul medicilor fiind tetrapareza-flasco-spastica ( paralizie cerebrala).
  Dupa un an si doua luni,aceasta boala a fost descoperita.Dupa aflarea diagnosticului,am fost cu fetita la spitalul de neuropshiatrie din Sibiu,apoi am Kristen a urmat cursuri de kinetoterapie la Galati impreuna cu alte tratamente medicamentoase.
  Zi de zi Kristen este suparata si frustrata vazand cum surioara ei se poate juca si poate merge.
  Suntem obligati sa apelam la ajutorul fundatiei IKON din Galati si a doctorului Marcel Platon,pentru a ne sprijini la efectuarea operatiei de tetrapareza.Operatia este efectuata (pe etape) de medicii din orasul rusesc Tula.
  O singura etapa de operatie costa 1850 euro ,iar noi nu beneficiem de aceasta suma.
  Eu, tatal Alexandru Coman sunt somer si am un venit lunar de 450 r.o.n,iar sotia mea Iuliana beneficiaza de suma de 540 r.o.n,suma provenita din salariu de asistent personal al fiicei noastre Kristen si 240 r.o.n alocatii de la stat.
  Din acest motiv,ne simtim nevoiti sa apelam la sprijinul si ajutorul dumneavoastra.
  Ne puteti aduce ,prin cel mai mic ajutor financiar bucuria de a fi parinti si fericirea si copilaria micutei noastre Kristen.
  Kristen doreste sa fi ca multi altii ,un copil normal.

  Cei care ne pot ajuta o pot face in contul BANCII
  Raiffeisen bank RO20RZBR 0000 0600 1177 4475 COMAN IULIANA , la numarul de telefon 0747.155.924 Alexandru Coman sau ( si ) email alexcom81@yahoo.com .....sau in contul FUNDATIA IKON cu sediul in strada Crizantemelor nr. 147, tel-fax 0236.464.316, e-mail contact@fundatiaikon.ro , inregistrata prin sentinta civila nr 13/1995 avand C.F. 7603238 , cu cod iban [lei] RO14 RNCB 0141 0328 6383 0001, si cod iban RO30 RNCB 0141 0328 6383 0004 , la BCR sucursala jud. GALATI, reprezentata prin D-NA POPA MARIOARA, in calitate de presedinte.
  &am p;am p;am p;am p;am p;am p;am p;am p;am p;am p;am p;nb sp; MENTIONEZ CA CEI CARE NU DISPUN DE FONDURI ....NE POT AJUTA PRIN COMPLETAREA SI DEPUNEREA FORMULARULUI 230 CEL IN CARE DIRECTIONATI CATRE FUNDATIA NOASTRA 2% DIN IMPOZITUL ANUAL CARE ORICUM MERGE CATRE STAT.Va multumim anticipat pentru ajutorul si timpul acordat

 Vezi toate impresiile

Scrie în caietul de impresii