Mânăstirea Nămăiești se află într-o zonă cu străvechi urme istorice și de un pitoresc deosebit, ascunsă într-o stâncă, la altitudinea de 765 m .
Nu se cunosc date exacte privind întemeierea schitului, dar legende transmise oral, din moși-strămoși, în satul Nămăiești pomenesc și numele domnitorului Negru Vodă, același cu cel care a poruncit construirea mânăstirii din balada Meșterul Manole (Curtea de Argeș). Potrivit acestor legende, trei ciobani au ajuns cu oile pe stânca în care se află astăzi mânăstirea. Înnoptând în aceste locuri, au avut toți trei același vis: în dangăt de clopot, fiecăruia dintre ei i s-a arătat un înger care i-a spus că în acea stâncă se află o icoană zugrăvită după chipul adevărat al Maicii Domnului. Dimineața, trezindu-se, și-au spus unul altuia visul avut, s-au înfricoșat și au hotărât să se mute pe un versant alăturat. Visul s-a repetat în noaptea următoare, iar în a treia noapte li s-a arătat chiar Maica Domnului, care i-a dus la o stâncă anume și le-a arătat intrarea în grotă, spunându-le să facă un locaș de închinare acolo unde vor găsi icoana. Hramurile alese de ei au fost al Intrării în Biserică a Sfintei Fecioare Maria (21 noiembrie) și al Izvorului Tămăduirii (în prima vineri de după Sf. Paști). Se crede că tot atunci le-a spus Maica Domnului ca numărul viețuitorilor din mânăstirea ce se va întemeia aici să fie întotdeauna 33 (anii trăiți de Mântuitorul Iisus pe pământ).
Icoana despre care se spune că a fost găsită în stâncă de cei trei ciobani se pare că este una dintre cele mai vechi din toată creștinătatea. Se crede că este una dintre cele 12 icoane pictate de Sf. Apostol și Evanghelist Luca la dorința Maicii Domnului, care le-a destinat celor 12 Apostoli ce urmau să plece la propovăduirea Evangheliei. Pe aceste locuri, icoana a fost adusă de Sf. Apostol Andrei, care a propovăduit în Dobrogea și a plecat apoi spre Dacia Superioară, făcând popas lângă un templu păgânesc, închinat zeului Zamolxes. Apostolul Andrei, care crezuse că în grotă trăiește un slujitor al zeului, pe care-l va creștina, nu găsește pe nimeni în grotă și s-ar fi adresat celor cu care călătorea: Nemo est (Nu este nimeni), de unde numele Nămăiești. Apostolul a coborât în grotă și a lăsat icoana în partea de nord, aproximativ pe același loc în care se află acum în biserica mânăstirii.
În 1798, icoana a fost ferecată în argint de Enache Postelnicul, iar în 1913 soția unui general din armata română a pus să i se facă o ramă de argint.
În timpul primului război mondial (1916-1918, pentru România), biserica, stăreția și o parte din chilii au luat foc din cauza bombelor căzute în zonă. Sergentul Ion Mustață a fost acela care a salvat icoana Maicii Domnului, împreună cu puține cărți și odoare bisericești. A mărturisit mai târziu că s-a trudit o noapte întreagă să stingă focul, dar spre dimineață, flăcările s-au stins dintr-o dată când au ajuns lângă icoană.
În afara bisericii, lângă peretele stâncos, se află mormintele unor preoți care au slujit în secolele al XIX-lea și al XX-lea în biserica mânăstirii, precum și al mamei pictorului I.D. Negulici (secolul XIX), schimonahia Pelaghia Negulici.
Duhovnicul mânăstirii este Pr. Filotei Movileanu, iar stareță Maica Ana Lucia Nedelea. În urmă cu două-trei decenii, călugărițele de la Nămăiești lucrau covoare, care în cea mai mare parte erau exportate. În prezent, din generația vârstnică nu mai este decât Maica Cornelia Colțea, care trăiește aici de la vârsta de trei ani, când au luat-o la mânăstire surorile mamei sale, și care este ghidul mânăstirii.
 
 
sursa - Episcopia Argeșului și Muscelului

 

63 de Impresii

Scrie și tu în caietul de impresii!

Scrie în caietul de impresii

 1. Mănăstirea Nămăiești
  Ma rog la Dumnezeu sa imi redea sanatatea ca sa pot sa lucrez din nou.Va rog mult sa va rugati pentru mine,va multumesc.Amin.
 2. Mănăstirea Nămăiești
  O spun cu toata convingerea : ICOANA MAICII DOMNULUI ESTE FACATOARE DE MINUNI ' am trait aceste minuni si le-am simtit .
  Mergeti si va rugati MAICII DOMNULUI , si ve-ti simtii puterea .
  Vizitati MANASTIREA NAMAIESTI .
  DOAMNE AJUTA !
 3. Mănăstirea Nămăiești
  Nu am fost niciodata la Manastirea Namaiesti au fost insa unii vecini ai mei.Nu pot spune ca sint vreo persoana perfecta dimpotriva sint o pacatoasa.Port in suflet mari suparari si cred ca numai bunul Dumnezeu mai poate face ceva sa ma mingiie.Nu sint un om prea tare dimpotriva sufar precum un ciine. toate imi merg rau nu am decit rar unele mici bucurii si izbinzi. cea mai mare suparare amea e ca am pe tata la pat bolnav si pe fratele meu bolnav rau cu inima.Am mai pierdut un frate tot de inima si iubita mea mama.Sint distrusa nu mai maninc nu mi mai trebuie nimic.Ce sa fac nu mai suport atita rau.
 4. Mănăstirea Nămăiești
  Numele meu este Sanda si sunt fericita ca am putut sa revedem aici in Bucuresti Sf.Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului de la manastirea Namaiesti.Am vazut-o prima data prin anii '90 si pe atunci maica Lucia ne-a povestit multe despre sf.Icoana si despre minunile care s-au savarsit de-a lungul anilor.Am revenit cu sotul in 2001 si am stat 2 zile in manastire si am putut participa la sf. slujbe.Cu cateva zile inainte de a citi despre venirea icoanei in Bucuresti chiar vorbeam ca in aceasta vara sa mai venim la Namaiesti sa ne rugam la Maica Domnului si iata ca a venit Maica Domnului la noi.Am trimis mesaje la toti prietenii si rudele care stiam ca au evlavie la Maica Domnului si au fost fericiti ca aveau asa o ocazie ( le povestisem noi despre valoarea deosebita a icoanei ).Am avut marea surpriza ca 2 persoane care nu prea merg la biserica sa-mi dea telefon chiar in acele zile,am stat in cumpana dar pana la urma le-am spus!Ambele persoane au mers,una sa se roage pentru nepotica ei si cealalta ca va fi operata maine,28.03.2013.Sa-i ajute Maica Domnului pe toti ca nu degeaba i-a adunat alaturi de Sfanta Ei Icoana si sa-i ajute si pe cei care nu au fost acolo!Doamne ajuta si Post luminat in continuare,pace in suflete si iubire !
 5. Mănăstirea Nămăiești
  Mergeti la Namaiesti ,nu veti regreta, orice rugaciune spusa din suflet strabate cerul ,Maica Domnului chiar face minuni .Pe 21.11.2012 este hram ,haideti sa fim prezenti linga Mama noastra ,langa Buna noastra nu se stie in viata ce nevoie vom avea de Maica Domnului si ea cu siguranta ne va ajuta ,nu ne va lasa nerasplatiti .Multumesc Maicii Domnului pentru tot ajutorul dat.
 6. Mănăstirea Nămăiești
  am vizitat manastirea o singura data,nu-mi amintesc exact cand dar mi-am propus sa o vizitez dupa 10 aug 2012,Doamne ajuta!
 7. Mănăstirea Nămăiești
  mie dor de manastire lelica
 8. Mănăstirea Nămăiești
  Am fost de foarte multe ori la namaiesti am visat ca trebuie sa ajung acolo icoana MaiciDomnului face minuni mergeti si nu veti regreta copii mei iubesc aceasta manastire foarte mult baiatul meu cel mare cand se inpotmoleste in problemele vieti merge mereu si se roaga si Maicuta Domnului il indruma mereu pe calea sau ii lumineaza mintea in decizile pe care le ia e manastirea noastra de suflet.
 9. Mănăstirea Nămăiești
  am fost la manastirea Frasinei am participat la slujba si m-am bucurat foarte mult ca am putut sa ajung impreuna cu fica mea care se roaga necontenit sa reuseasca la examenul de rezidentiat si sa prinda un post.
 10. Mănăstirea Nămăiești
  Mirela as vrea sa vorbim .....uite iti las adresa mea de mess....n_madalina2000@yahoo.com
 11. Mănăstirea Nămăiești
  Imi doresc foarte mult o familie si nu reusesc sa-mi intemeiez. Oare de ce? O fi dorinta prea mare? Astept un sfat de la cineva. Va multumesc anticipat.
 12. Mănăstirea Nămăiești
  as vrea si eu un nr de tel de la Manastirea Frasinei
 13. Mănăstirea Nămăiești
  Am ramas impresionata de mesajele citite.Doresc sa trimit un acatist. Banii trebuiesc trimisi prin mandat postal ? Imi doresc din suflet sa ajung la manastire.Va multumesc.
 14. Mănăstirea Nămăiești
  informatii de neuitat. DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE. RUGATI-VA SI PENTRU NOI;ILEANA-STELUTA, OVIDIU-ALEXANDRU.ADINA,ANCA.EMILT,TATIANA.BIANCA.IONUT. DOAMNE AJUTA.
 15. Mănăstirea Nămăiești
  STARETA MONAHIA LUCIA NEDELEA 0248557101.
 16. Mănăstirea Nămăiești
  As dori sa vorbesc la telefon cu cineva de acolo.Pot avea un numar de telefon de la aceasta manastire?
 17. Mănăstirea Nămăiești
  Ma numesc Claudia,as vrea sa vorbesc cu o stareta sau cu un preot,sunt foarte trista pentru o problema de familie,am nevoie de ajutorul dvs.Cum pot sa va contactez,aveti o adresa de email?Va multumesc anticipat.
 18. Mănăstirea Nămăiești
  Manastirea Namaiesti
  Sat Nãmãieºti, com. Valea Mare - Pravaþ, jud. Argeº, cod postal 117606.
 19. Mănăstirea Nămăiești
  Doamne ajuta!Stie cineva cum putem trimite la Manastire un sarindar??????????Sarindar,inseamana citirea 40 de zile ale unui pmelnic,40 de lumanari,40 de colivi....
 20. Mănăstirea Nămăiești
  am o problea cu fata .vreau sa fie cu un anumit baiat .ce sa fac .rugativa pt fiica mea bianca si baiatul e ovidiu .astept raspuns
 21. Mănăstirea Nămăiești
  Cine a trimis acatiste la manastirea Namaiesti imi poate spune cat trebuie sa trimiti pentru un acatist pe 40 zile? Multumesc.
  Andreea
 22. Mănăstirea Nămăiești
  buna ziua doresc si eu adresa manastiri unde sa trimit si eu acatiste cine mi-o poate trimite pe adresa aceasta mitica_29@yahoo.com si cum sa procedez si ce suma de bani sa trimit !!sunt si eu la necaz si numai in bunul Dumnezeu b si Maica Sfinta am speranta !! numai bine va doresc si doamne ajuta!
 23. Mănăstirea Nămăiești
  Chiar ieri am fost cu mama si sora mea la Sfanta Manastire Namaiesti. E un coltisor de Rai care emana o liniste sufleteasca ce nu poate fi descrisa in cuvinte. Daca aveti posibilitatea, mergeti si va veti convinge. Inca ceva... icoana Maicii Domnului de la Namaiesti chiar este FACATOARE DE MINUNE. Va spun sigur! II multumesc Bunului Dumnezeu si Maicii Domnului, Facatoare de Minuni, pentru tot. De cate ori voi putea, voi merge la Manastirea Namaiesti. Mergeti si dumneavoastra cu incredere si credinta si nu veti fi dezamagiti.
 24. Mănăstirea Nămăiești
  Adresa Sfintei Manastiri NAMAIESTI: Maica Emilia Dan. Sat Nãmãieºti, com. Valea Mare - Pravaþ, jud. Argeº. Trimit mereu acatiste si-mi merge foarte bine. II multumesc Bunului Dumnezeu si Maicii Domnului pentru tot ce Au facut pentru mine.
 25. Mănăstirea Nămăiești
  MANASTIREA NAMAIESTI-STARETA MONAHIA ANA LUCIA NEDELEA/MANASTIREA CRASNA-STARET ARHIMANDRIT NICODIM DIMULESCU/MANASTIREA SIHASTRIA-STARET VICTORIN OANELE.
 26. Mănăstirea Nămăiești
  MANASTIREA-NICULA-STARET ARHIMANDRIT ANDREI COROIAN.MANASTIREA CALDARUSANI-STARET ARHIMANDRIT LAVRENTIE GATA.MANASTIREA SLANIC-STARET ARHIMANDRIT TEOFIL BADOIU.MANASTIREA HADAMBU-STARET NICODIM GHEORGHITA.
 27. Mănăstirea Nămăiești
  29/04/2009 12:43 "Manastirea NICULA
  ARHIM DUMITRU COBZARU
  LOC NICULA NR 257
  407278 NICULA OP DEJ2
  CLUJ ROMANIA

  MANASTIREA CALDARUSANI
  PR VICHENTIE DOBRE TELEFON 0745933351
  COM. MOARA VLASIEI
  JUD. ILFOV
  COD. 077130

  MANASTIREA SLANIC
  ARH.TEOFIL
  COM ANINOASA
  JUD ARGES

  MANASTIREA SFANTUL MINA
  STARET ENE VARNAVA
  SAT ROSIORI
  COM. FORASTI
  JUD. SUCEAVA

  SCHITUL SFANTUL ILIE
  STARET PARFENIE NICA
  COM. VALIUG MUNTELE SEMENIC
  JUD CARAS-SEVERIN


  MANASTIREA HADAMBU STARET
  COM. MOGOSESTI
  SAT HADAMBU
  JUD.IASI

  MANASTIREA SF. NICOLAE BALAMUCI
  PT.STARET
  COM.GRADISTEA SITARU
  SECT AGRICOL ILFOV


  MANASTIREA RARAU
  STARET VENIAMIN BAICAN
  COM CRUCEA
  JUD.SUCEAVA
  COD.5931

  MANASTIREA NAMAIESTI
  COM VALEA MARE PRAVAT
  JUD.ARGES

  MANASTIREA ROHIA
  STARET JUSTIN HODEA
  ORASUL LAPUS
  JUD.MARAMURES

  MANASTIREA CRASNA
  STARET GALACTION
  COM IZVOARELE
  SAT SCHIULESTI
  JUD.PRAHOVA

  MANASTIREA CETATUIA
  PT. STARET
  COM CETATENI
  JUD ARGES

  MANASTIREA GHIGHIU
  PT STARET
  COM BARCANESTI
  SAT GHIGHIU
  JUD.PRAHOVA


  MANASTIREA SIHASTRIA
  PR SIMEON ZAHARIA
  COM.VANATORI NEAMT
  JUD.NEAMT

  MANASTIREA TURNU
  CALIMANESTI
  JUD.VALCEA

  MANASTIREA STANISOARA
  PT. STARET
  LOC.CALIMANESTI
  PE VALEA PAUSA STANISOARA
  JUD.VALCEA  CHILIA SFANTUL IPATIE
  SFANTUL MUNTE ATHOS
  GRECIA KARYES
  63086 P.OBOX 25
  GRECIA


  SPER SA VA FIE DE FOLOS...." Autor: ayda
  29/04/2009 12:12 "Adresa este:P.C.Ioasaf Boiciuc
  Man.Cotmeana
  Com.Cotmeana
  Jud.Arges
  Cod.117685
  Sanatate multa.Doamne ajuta.""
 28. Mănăstirea Nămăiești
  PT ANDREEA!

  Sat Nãmãieºti, com. Valea Mare - Pravaþ, jud. Argeº, cod postal 117606.
  Andreea
 29. Mănăstirea Nămăiești
  a-si vrea si eu adresa sa pot trimite un acatist daca vrea cineva sa mi-o dea,vreau sa trimit acatistul pt ca am farmece si imi merge foarte rau in casnicie.va multumesc
 30. Mănăstirea Nămăiești
  CU Ajutorul Bunului Dumnezeu si a Maicii Domnului as vrea sa ajung cat de curand la Manastirea Namaiesti,sunt foarte impresionata de tot ce-am citit.
  Pentru cei care au m-ai fost de la Manastirea Namiesti cat km mai sunt pana la Manastirea Cetatuia?
  MULTUMESC.
 31. Mănăstirea Nămăiești
  Sã revin la tema ,ºi obsesia mea privind lagarele din Balta Brãilei.În copilãria mea ,împreunã cu bunica mea mergeam la biserica satului ,pe malul Dunarii.Preotul Cheleº mã aºeza în faþa oamenilor ºi spuneam Crezul.Dar abia aºteptam duminica urmãtoare, nu pentru a mã mîndri cu acest lucru ºi nici pentru bomboana pe care o primeam de la bunica dupã slujba.Era o curiozitate care nu-mi dadea pace. La stranã alãturi de dascãlul Crãciun,cînta cu glas de inger un tînãr îmbrãcat cu o hainã lungã neagrã ,care parcã nu era din aceastã lume.Nu înþelegeam de ce preotul nostru avea haine aºa frumoase, iar acest tânãr nu.Aveam 10 ani ºi iscodind pãrinþii am aflat cã era deþinut din colonie,care la rugãmintea preotului era învoit sã vinã la bisericã.Peste ani ºi ani (dar in subconºtientul meu mã obseda) aveam sã aflu cã era calugar ºi respectul meu pentru aceste haine sfinte au fost ºi vor rãmane.Dumnezeu in marea Lui bunãtate a fãcut ca in cãlãtoriile mele prin þarã sa ajung la Mãnãstirea Nãmãeºti impreunã cu un grup mai mare.Pãrintele un bãtrîn venerabil ne întreba pe fiecare de unde venim.Fiecare spunea din ce localitãþi sânt, iar sfinþia sa întreba dacã nu e nimeni de la Brãila .Atunci eu am spus cã eu ,dar nu chiar din oras ci din Insula Mare aºa cum e numitã acum .Am spus numele satului ºi pe obrajii Pãrintelui au ºiroit lacrimi!Era calugãrul din copilãria mea !Mare a fost bucuria ºi întrebãrile nu conteneau despre locuri, despre oameni....Parintelui Filoteu Movileanu ... recunostnþã vie cã prin imaginea lui din copilãrie Dumnezeu a fost aproape de mine pãcãtoasa.
 32. Mănăstirea Nămăiești
  este intr-adevar o manastire deosebita.dar si manastirea cetatuia nu trebuie ocolita,chiar daca urcusul e cam greu,Maica Domnului ne ajuta intotdeauna.multa sanatate tuturora!
 33. Mănăstirea Nămăiești
  De cand am aflat de Manastirea Namiesti mi-am dorit foarte mult sa ajung acolo.In fiecare zi la serviciu si acasa intram pe internet si ma rugam la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului a acestei manastiri, dorindu-mi foarte mult sa ajung acolo. Si am ajuns in data de 15.08.2009 cand plecam in concediu.De ceva timp nu ma simteam atat de bine. Am intrat in manastire si in timp ce ma rugam s-a produs un fenomen care mi-a adus multa alinare.Acel rau venea din interiorul intestinului gros.Curatindu-se prin cheaguri de sange m-am facut bine fara medicamente sau sa merg la doctor, ci, doar cu ajutorul rugaciunilor. MULTUMESC DOMNULUI SI INTREGII DIVINITATI pentru aceasta minune.OAMENI RUGATI-VA NEINCETAT.
 34. Mănăstirea Nămăiești
  AM AVUT PRILEJUL SA VIZITEZ ACEASTA MANASTIRE IN 14 IUNIE 2009 CIND MA INTORCEAM DE LA HATEG DE LA MORMINTUL PARINTELUI ARSENIE BOCA.NU AM STIUT DE EA FINDCA SINT DIN MOLDOVA SI CUNOSC MANASTIRILE DIN ACEASTA PARTE DE TARA.AM RAMAS PROFUND IMPRESIONATA DE ISTORICUL ACESTUI LACAS SI DE ICOANA SFINTA A MAICUTEI,UNDE AM INGENUNCHIAT SI M-AM RUGAT PENTRU AJUTOR.II MULTUMESC BUNULUI D-ZEU CA M-A AJUTAT SA TREC PRIN ACEST LOC SI SA VAD INDICATORUL SPRE MANASTIRE. ASA AM AVUT NOROCUL SA O TREC PE LISTA MANASTIRILOR VIZITATE SI SA O RECUNOSC DINTRE TOATE CELELALTE CA FIIND UNA SPECIALA.
 35. Mănăstirea Nămăiești
  Astept cu nerabdare sa vizitez SFManastire.Dumnezeu sa ne ajute la toti!
 36. Mănăstirea Nămăiești
  FIE CA MAICUTA DOMNULUI SI BUNUL DUMNEZEU SA MA ajute sa ajung la NAMAIESTI.De mult doresc aceasta deoarece ma copleseste atata istorie si atata DUH in acest coltisor apostolesc.AMIN
 37. Mănăstirea Nămăiești
  din Bucuresti sunt 2 rute
  1 Bucuresti-Pitesti-Campulung Muscel, se tine spre Brasov , urmati indicator Namaesti si la cca 300 m stanga este manastirea
  2. Bucuresti-Targoviste-Campulung Muscel, de la intersectia cu E573 Brasov Pitesti atentie dreapta indicator Namaesti
  este mirific
 38. Mănăstirea Nămăiești
  Cum pot ajunge din BUCURESTI la aceasta manastire? Nu am masina.Imi poate spune cineva?
 39. Mănăstirea Nămăiești
  Maica Domnului de la Namaiesti este icoana de suflet a familiei mele . Stau si ma gandesc ... A fost oare vreo cerere pe care sa i-o spun Maicii si sa nu mi-o implineasca ??? Nu ! Cu certitudine - NU ! Am avut copilasul bolnav de 2 ori . Mi l-a vindecat . Am cerut ajutorul in probleme personale ... M-a ajutat ! Si ... desi sunt la doar 10 km de ea ... nu o vizitez in fiecare saptamana ... spre rusinea mea . Si Maica ar putea spune ... Vi la Mine ... numai cand ti-e greu ... Dar nu o face . Iata cata iubire are fata de noi ... cu adevarat iubire de MAMA . Indrazniti si veti birui lumea ! AMIN
 40. Mănăstirea Nămăiești
  va rog sa ma ajutati sa imi spuneti ce sa fac,ce sa citesc m-am despartit de sotul meu de 3 saptamani si as vrea sa ma impac cu el.Am tinut post,un preot mi-a facut slujbe de dezlegare de farmece dar parca tot mai rau e.Nici nu vrea sa auda de mine.Sunt disperata va rog sa ma ajutati.Cum pot plati un pomenilc sa ma pot impaca cu el.Am fost 5 ani impreuna,maicute dragi va rog rugati-va pentru mine.VA MULTUMESC.
 41. Mănăstirea Nămăiești
  Am fost la aceasta SF.Manastire Namaiesti cu familia mea,cu toti ne-am rugat la Sf.Icoana si vreau sa va spun cu mana pe inima ca atunci cand m-am apropiat de Icoana fruntea mea era plina de mir.Voi mai vizita Manastirea pentru ca acolo m-am simtit extraordinar,merita vizitata...
 42. Mănăstirea Nămăiești
  in ce judet este manastirea Namaiesti?
 43. Mănăstirea Nămăiești
  PTR MARGARETA :DRAGA SORA CA SA AI SPOR SI AJUTOR LA DRUM CERE SFATUL SI NEAPARAT BINECUVANTAREA PARINTELUI DUHOVNIC SAU A UNUI PREOT.DUMNEZEU SA VA CALAUZEASCA PASII.
 44. Mănăstirea Nămăiești
  Am auzit de aceasta Sfanta Manastire si de minunile de aici, dar nu reusesc sa ajung acolo. De cate ori imi propun mereu apare cate ceva si-mi da totul peste cap.
  Mi-a promis cineva ca merge cu noi, eu si sotul meu neavand masina, dar mereu apar piedici.
  Imi doresc enorm de mult sa ajung acolo, dar nu stiu c um, prin ce minune.
  Margareta
 45. Mănăstirea Nămăiești
  Va invit in pelerinaj la moastele Sf. Filofteia 7 dec. 2008. Se viziteaza si Man. Namaiesti. Plecare cu autocarul din Ploiesti si Bucuresti (ora 5,30 Gara de Nord). tel 0742268568, 50lei/pers. pelerinaje_ro@yahoo.com
 46. Mănăstirea Nămăiești
  Un copil se stinge-ncet.Viata abia-i mai palpaie in trupul slabit, la fel ca o lumanare ajunsa la capatul fitilului.
  Cu voce slaba si tremuranda intreaba mereu: “- Cat mai am de trait mama?”
  Lacrimile i se scurg siroaie pe obrajii-i palizi. Cat iubeste viata si cata dragoste are pentru parinti si pentru oameni. Ar vrea sa stea cat mai mult, aici, pe pamant, langa ei si langa prietenii lui de joaca.
  Plange el… Plang si parintii… Plang si prietenii lui…
  Cata durere in inima lui cea mica. Se roaga mereu Maicii Domnului sa-l ocrotesca si sa faca o minune ca sa-l salveze.
  Matei Vasile are numai 8 anisori. I-a implinit de curand, in luna august, dar destinul i-a jucat o festa. A fost depistat in urma unei cazaturi cu leucemie acuta limfoblastica. Acum este sub tratament cu citostatice.
  Ce mult i-ar place sa alerge din nou alaturi de copiii cu care se juca, dar acum, este pironit la pat.
  Se fac apeluri catre semeni. Nici un raspuns pana acum. Oare ce s-a-ntamplat cu romanii? Ei sunt un neam nobil, sensibil si saritor. Unde-i mila romanului? Ce s-a-ntamplat cu sufletul lor?
  S-au facut apeluri catre cei puternic financiar. Nici un raspuns…sau...scuze nemotivate pentru a ascunde indiferenta in fata neputintei unui mic baietel.
  Cat de greu este sa daruiesti macar zece lei? Daca stai sa te gandesti, poti sa-i pierzi pe strada si nici sa nu-ti para rau. Dumnezeu da, Dumnezeu ia.
  Frati romani, puneti-va in locul lui. Ce ati face in situatia lui? Ce ati face daca copilul vostru ar fi in situatia acestui baietel? Ce ati gandi daca v-ati striga durerea si nimeni nu v-ar auzii?
  Fie ca acest mesaj sa patrunda in inimile voastre la fel ca si cum durerea ar fi a voastra.
  Se zice, si nu-i minciuna: “Daruind vei dobandi”.
  Fie ca fapta voastra sa fie vazuta de Bunul Dumnezeu si acesta sa va rasplateasca pentru binele ce il veti face acestui biet copil donand cat de putin.
  Depuneti in CONT : RO46 RZBR 0000 0600 0638 3620 Raiffeisen BANK – Agentia Apusului
  cu mentiunea “Pentru Matei Vasile”.
  Va multumim, si, Dumnezeu sa va ajute in tot ceea ce ganditi.
 47. Mănăstirea Nămăiești
  am ajuns la aceasta manastire este ceva extraordinar am simtit o liniste sufleteasca puterea MAICII DOMNULUI dumnezeu sa va ajute
 48. Mănăstirea Nămăiești
  cum se ajunge din bucuresti acolo nu am masina stie cineva?multumesc
 49. Mănăstirea Nămăiești
  buna ziua vreau sa platesc un acatist de 40 dezile ruginduma de impacarea intre florin si alina prietena baia tului meu as vrea sa se intimple ecasta minune inainte de 1 septembrie ne rugam la maica domnului si la bunul dumnezeu sa i ia rautatea din suflet acestei fete cu credinta carp constanta autor carp constanta
 50. Mănăstirea Nămăiești
  Pentru cei care vor sã trimita un acatist, un pomelnic sau o scrisoare catre sfintii parinti adresa sfintei manastiri este: Valea- Mare, com. Pravãþ, sat Nãmãieºti, jud. Argeº. Cod. 117811. Dumnezeu sã vã ajute.Trimiteþi cu încredere ºi credinþã în suflet.
 51. Mănăstirea Nămăiești
  chiar nu stie nimeni cine stie sa spuna multumesc
 52. Mănăstirea Nămăiești
  va rog spuneti cu ce se ajunge acolo cine stie din bucuresti ce masini ajung acolo?
 53. Mănăstirea Nămăiești
  am fost anul acesta impreuna cu colegii pt a sarbatori absolvirea scolii generale. atat eu cat si ceilalti colegii am fost profund impresionati d ceea c am vazut. pe mine una m-a impresionat mai ales felul cum a fost construita aceasta biserica. ii multumesc Bunului D-zeu ca am apucat sa trec pentru prima data(si sper s nu fie ultima data)acolo sh ca desi am plecat d acas a practic fara nimic duhovniceste,m-am intors acasa puternic miscata,si totusi am simtit ca ceva s-a intamplat. Cu dragoste si sinceritate Emma Popescu
 54. Mănăstirea Nămăiești
  rog ,pe oamenii cu suflet bun care au mers la manastirea Namaiesti sa ne dea si noua adresa celor ce dorim sa trimitem acatiste.va multumesc din inima,Aura
 55. Mănăstirea Nămăiești
  va rog sa mi souneti cum se poate ajunge din bucuresti pana la manastire daca am timp antro singura zi? multumesc
 56. Mănăstirea Nămăiești
  buna ziua.doresc sa trimit un acatist crezind ca minune se va intimpla inainte de 29 iulie 2008 de ziua mea de nastere eu nascindu-ma in 1968 si rugindu ma si pentru ziua de nastere 9 iulie 1964 a prietenului meu de peste ocean cu inima trup si suflet oriunde ma aflu.va rog sa ma contactati la e-mailul meu daca este posibil iomdacia_rogrosso@yahoo.ca va multumesc si dumnezeu sa binecuvinteze toate maicutele care se roaga si pentru mine si familia mea mama Marcela vindecare frate Alin vindecare si noroc rude si prietenul meu Kevin vindecare si impacare cu mine si sa dea cel de sus, sa ne luam cu noroc.Intimplator am intilnit in Egypt o maicuta pe nume de Valentina linga manastirea Sfinta Caterina.M-am bucurat foarte si in mumele ei va transmit toate cele bune si Doamne AJUTA.
 57. Mănăstirea Nămăiești
  vreau sa jung la aceasta manastire si nu stiu cum/va rog sa ma ajutati.Doamne ajuta.
 58. Mănăstirea Nămăiești
  Sant din Targoviste o mama indurerata pentru fiul meu de 23 ani care chiar in data de 8 sept.2007 a facut infarct miocardic .fecioara sfanta mi l a salvat.Baiatul il care ca preot duhovnic pe preotul Chivulescu Gheorghe nu a apucat sa stea de vorba cu dansul ca l am dus la facultate la Buc.Stiu ca la dv.maica stareta este sora dansului si de acea va rog sa mi spune ti ce sa fac sa ajung acolo ,eu am probleme cu picioarele si nustiu daca pot urca.Pana atunci va rog sa l numiti la Sfantul maslu pentru insanatosirea grabnica si puterea de a termina cu bine ultimul an de facultate sa ne traiasca,este singurul copil al nostru si l iubim ca pe lumina ochilor.daca puteti sa mi raspunde ti tot pe email si spuneti mi ce am de facut cand sa vin acolo si cu ce?Multumesc din suflet!
 59. Mănăstirea Nămăiești
  sunt verisoara cu maica stareta ii doresc multa sanatate si vreau sai trasmiteti adresa mea
 60. Mănăstirea Nămăiești
  FIULE A LUI DUMNEZEU IISUS HRISTOS MANTUITORUL SUFLETELOR NOASTRE MILUIESTENE SI NE MINTUIESTE PE NOI PACATOSII. doresc daca se poate sa mi se trimita si mie adreesa SF MANASTIRI. va multumesc din suflet pacatosul nicolae
 61. Mănăstirea Nămăiești
  Cu ajutorul Domnului am ajuns si cu Ascor Bucuresti pe aceste meleaguri ...minunate si nespue de frumoase...bogatia florilor...naturaletea simpla a albului si pictura deosebita te impresioneaza..iar Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni este unicat...o splendoare!
 62. Mănăstirea Nămăiești
  Hristos a inviat !
  Sunt din Bacau , vreau sa platesc un acatist de 40 zile pentru mine si copii mei,va rog daca se poate sa-mi trimiteti adresa. (adresa: fedoreac_adriana@yahoo.com)
  Va multumesc.
 63. Mănăstirea Nămăiești
  Este impresionant inauntru: sa crezi ca Sf. Apostol Andrei a intrat prin turla si a lasat icoana facatoare de minuni a Sfintei Fecioare Maria si Maica Dumnezeului Nostru!

  Este extraordinar ca s-au intamplat minunile astea la noi in tara si se intampla minuni!
  Am fost si eu si m-a uimit atat icoana Maicii Domnului a carei putere mintea mea o poate percepe, dar si interiorul manastirii!
  Cu mare credinta,
  Vali Danila