Mănăstirea Antim

Ridicata la inceputul sec. al XVIII lea, este reprezentativa pentru stilul brancovenesc, de o mare valoare artistica fiind coloanele si catapetesmele sculptate in piatra si usile mari ale bisericii.

Un obiectiv deosebit il constituie si muzeul de arta bisericeasca precum si lapidariul cu pietre sculptate, cruci de piatra si pisanii de la bisericile demolate din Bucuresti.

In incinta ansamblului se gasesc si Palatul Sinodal si bibiloteca Sfantului Sinod


Scrie în caietul de impresii

Ultimele 10 impresii

Vezi toate impresiile
 1. Mănăstirea Antim
  Avem nevoie de oameni sporiti duhovniceste, de adevarati luminatori ai vremurilor pe care le traim. Exista oameni mari printre noi, oameni cu viata sfanta, pe care ar trebui sa ii pretuim. Pe mine m-a binecuvantat Dumnezeu cu cunoasterea unui astfel de om sfant (care e inca in viata) si vreau sa impartasesc aceasta bucurie! Este vorba despre o femeie – mare traitoare ortodoxa, prin care Domnul face minuni. Se numeste Lelia Marcu. Aceasta bijuterie a ortodoxiei incearca sa ii intoarca pe oameni la credinta cea adevarata intru Hristos si sa ii indeparteze de ereziile contemporane de tip new age. Are harisma inainte-vederii, si am realizat pe propria-mi piele, cum se spune, ca stie cele mai adanci lucruri despre sufletul omului! Stie dinainte numele tau, stie boala de care suferi, pacatele tale, gandurile si, cel mai important, cum sa te faci bine, cum sa gasesti drumul inapoi catre Dumnezeu. Vindeca – cu ajutorul si voia lui Dumnezeu – oamenii de cele mai grele patimi si boli. Este o sfanta in viata, multi o spun! Sa ne bucuram ca avem un astfel de trimis al Domnului printre noi!
 2. Mănăstirea Antim
  Doamneajuta va rog frumos pentru ponelnic sa ajute dumnezeu sa de sanatate sa ajute dumnezeu sa se faca bine sai lipezeasca vinele pentru circulatia singelui si toate analizele sa iasa bine si la piept intaresteo doamne si dai putere ajitai la bsiatul meu si dai vederes si mie asutami doamne cu onfectia ce oam in corp ajutame la toata familia noastra si la toata lumea alunga raul din casa noastra si dane noroc di sanatate si spor si servichi doamnea ajuta pe toata lumea sintem departe dea casa la madrid
 3. Mănăstirea Antim
  Cere sfat Lui; Domnului Iisus Hristos. Simplu: cum fac eu;
 4. Mănăstirea Antim
  Buna ziua,am nevoie disperata de ajutor,sunt din Bucuresti si vreau sa merg la un preot vazator cu duhul,am nevoie de ascultare si sfaturi,nu mai stiu in ce directie s-o apuc,nu vreau sa mi se deschida cartea si nici sa ma spovedesc ! Vreau sa mi se spuna ce se intampla cu mine,cu viata mea si ce am de facut mai departe,astept un raspuns,va multumesc !
 5. Mănăstirea Antim
  Situl este placut si interesant,culorile sunt un pic demodate(rosu visiniu"bordox" si galben inchis)sunt culori folosite de vechii "romani"sau popoarele Asiatice, pentru credinta ortodoxa trebuie folosit albastru "bleu" si alb culorile Greciei sau Israelului,in fine eu am cautat o institutie sau loc pentru a deveni preot de mir sau calugar pentru ca iubesc istoria Israelului si Biblia precum si scrierile Grecesti sau Romane Crestine...
 6. Mănăstirea Antim
  UMBRA CRUCII

  PE MUNTE SUS IN CARAIMAN,
  CRUCEA DOMNULUI ESTE INALTATA,
  DE ANI CA SA PAZEASCA,
  SI-N LUMINA ACUM ESTE IMBRACATA.

  LA FIECARE SARBATOARE,
  CU DRAGOSTE TOTI SA-NALTAM,
  PE CER A NOASTRA CRUCE,
  DE LUMINA SI NADEJDE.

  SI DOMNUL DIN AL SAU TRON,
  CU HAR NE LUMINEAZA CALEA,
  PENTRU A PASII PE-AL VIETII DRUM,
  IN PACE SI INTELEPCIUNE.


  AMIN
 7. Mănăstirea Antim
  Va rog, dac[ puteti sa ma lamuriti si pe mine cum trebuie citita Psaltirea. Am inteles ca se citesc doar un anumit numar pe zi, in ce zile, la ce ore, cine iti spune ce sa citesti?
  Cand si unde poti da Psaltire la Manastiri, cand se citesc ele, sau tot ce puteti sa-mi spunetie binevenit.
  Doamne ajuta!
 8. Mănăstirea Antim
  buna ziua,
  as vrea sa va intreb daca pot plati sa se faca parastse pentru un barbat decedat, deoarece nu are cine sa-i faca acasa aceste orinduieli crestine.Parastase pana la 1 an.
 9. Mănăstirea Antim
  pt dl Roman: stiti cum poate fi contactata doamna Florea ?
 10. Mănăstirea Antim
  Hristos a Inviat! pentru camelia: puteti merge la doamna Georgeta-Florea si va va ajuta foarte mult.La noi in tara in acest moment numai este nici un preot judecat si lasat in viata ca sa i se permita sa deschida cartea sau sa aiba clarviziune si clarauditie.
  Dumnezeu sa va aiba-n paza!

 Vezi toate impresiile

Scrie în caietul de impresii