Scrie și tu în caietul de impresii!

Manastirea Caldarusani, o manastire cu o incarcatura istorica fabuloasa, cu multe sfinte moaște și icoane făcătoare de minuni, dar din păcate doar atât. Am mers o perioada la sfintele slujbe și am zăbovit prin curtea manastirii. Am văzut cata nepăsare din partea celor ce viețuiesc acolo. Calugari fără dulama, îmbrăcați în civil, parfumați și coafati. Ieșeau de la slujba, apoi ii vedeai îmbrăcați la 4 ace, părăsind curtea manastirii în mașinile personale. Calugari sub influenta băuturilor alcoolice, unii din ei mai slujeau și în biserica asa aghesmuiti. Îți mutau nasul când treceau pe lângă tine. Alții cu tigara la purtător. Vocabularul lasa de dorit, la fel și tonul. Cine sa facă ceva pentru manastire dacă ei sunt ocupați cu altele. Nu își dau interesul pentru crucea ce si-au ales-o, pentru biserica, au alte preocupari. Am auzit oameni vorbind și despre femeile ce vin cu alte scopuri decât cele creștine. Trăiesc mai ceva ca mirenii! Păcat! Unde este Dumnezeu pentru ei? Pe zi ce trece ne amintim de ceea ce spune cartea Sfânta!

2016.Am străbătut un drum lung ,cu mari asteptari,pentru slujba de Înviere.Deceptie totala,cea mai incompleta si urita slujba pe care am văzut-o in cei 69 de ani pe care-i am. Ma scuzati,dar nu mi s-a mai intimplat așa ceva.

M-am casatorit religios la aceasta manastire acum 32 de ani. Am avut parte de o slujba de vis , slujba de care toata asistenta a ramas profund impresionat pt. multa vreme. Am revenit la aceasta Manastire spre rusinea mea, abia dupa 31 de ani, cred ca era hramul Manastirii si am participat la o slujba oficiata de multi preoti , slujba cu mare incarcatura emotionala. Când am intrat in Manastire parca am fost fulgerata din cap pana-n picioare , am avut un sentiment greu de descris in cuvinte , sentiment de bine ! Acum când citesc parerile oamenilor cu privire la ce se intampla cu cei ce vietuiesc acolo, sincer ma doare sufletul. Intradevar si ei sunt oameni si sunt supusi greselilor dar sper sa-si aduca aminte ca trebuie sa fie un bun exemlu pt. noi nu sa se comporte mai rau decat oamenii de rand. Intradevar si eu am sesizat,din pacate in rândul bisericii un comportament agresiv si nedemn de urmat , multa rautate, comportament urat fata de colegii preoti , barfe , etc. Duminica , am plecat de la Sf. Liturghie cu un gust amar , Parintele Paroh......de la biserica la care merg ( nu dau nume) ne sfatuia sa nu mai trecem in pomelnic numele unui preot care din pacate a fost mutat de la biserica noastra pt. ca am inteles ca a descoperit niste nereguli in cadrul Bisericii la care merg si asta nu ar fi fost pe placul Parintelui Paroh. Din pacate sunt lucruri care se intampla si vad ca din ce in ce mai des . Suntem invatati sa iertam , sa fim milostivi, smeriti si cei care ne spun aceste lucruri sub ochii nostri se comporta mult mai urat decat noi , nici acum nu mi-am revenit, ma tot intreb cum sa spui oamenilor pe cine sa treaca sau nu in pomelnic ? , mare pacat, nu credeti ? Sigur , nu este treaba mea sa judec si nici nu o fac, doar constat cu amaraciune si ma rog pt. Parinte sa se indrepte , mai ales ca sufera de o boala f. grea si este tanar , are doar 50 de ani. In speranta ca lucrurile se vor indrepta si ca nu am necajit prea multa lume , doresc tuturor oamenilor pace si liniste sufleteasca , sincer imi este dor sa ne iubim intre noi , sa fim sinceri unii cu altii si sa ne pese unora de ceilalti. Va imbratisez pe toti cu mult drag si ma rog pt. oameni si Parintele meu.

Buna ziua este o minastire frumoasa cu zone frumoase

Am fost Duminica asta la Caldarusani, intr-adevar un loc mirific, incarcat de istorie si o icoana a Maicii Domnului superba. O atmosfera incarcata spiritual - daca esti si dispus sufleteste pentru asta.
Dar....
De la intrare se auzea raspicat convorbirea telefonica a unui frate calugar ( ce avea atitudinea unui bisnitar din piata ): " ce vrei ba, lasa ca il ajunge Dumnezeu si pe el, ca Dumnezeu nu doarme, lasa..baaa ca vede el..."
Calugarii au fost destul de ostili, intr-adevar, fotografiatul este interzis, credeam ca doar in biserica ( asa cum este regula in mai toate manastirile ), asa ca, graseala mea, am facut o poza cu biserica din exterior. Era sa fiu linsat de "ce-o fi fost el, dar calugar nu era ", o "aparitie" cu barba care a inceput sa urle din toti rarunchii, extrem de agresiv. Este o chestiune de spiritualitate, respect si intelegere reciproca, lucrurile puteau fi lamurite si fara urlete si jigniri, mai presus de toate e o chestiune de deontologie umana, cu atat mei mult din partea unui om "inchinat Domnului"...Calaugarii se poarta de parca manastirea e o proprietate a lor privata nu un edificiu deschis tuturor, un patrimoniu al tuturor, un loc public. Forte reci si distanti. Doar Preotul , un tanar entuzist, calm si dechis, cald si ospitalier...in rest multa raceala si agresivitate verbala si in gesturi...

Pacat...

UMBRA CRUCII

PE MUNTE SUS IN CARAIMAN,
CRUCEA DOMNULUI ESTE INALTATA,
DE ANI CA SA PAZEASCA,
SI-N LUMINA ACUM ESTE IMBRACATA.

LA FIECARE SARBATOARE,
CU DRAGOSTE TOTI SA-NALTAM,
PE CER A NOASTRA CRUCE,
DE LUMINA SI NADEJDE.

SI DOMNUL DIN AL SAU TRON,
CU HAR NE LUMINEAZA CALEA,
PENTRU A PASII PE-AL VIETII DRUM,
IN PACE SI INTELEPCIUNE.


AMIN

De vii la manastire sa vezi zidurile, locul, lacul este frumos .
de vii la vecernie din cati frati si calugari nu vezi decat max 3.
de vii sa ei aiazma balamuc, de vrei sa intri sa maninci te da afara iconomul Damian sa de nu platesti .
de vrei sa vietuiesti la manastire cred ca esti NEBUN!
muncesti de sarbatori, betii la greu ,fumat la greu, manele cat cuprinde, batai la greu ,pana si calugarii sar la bataie
iconomul e ca IUDA, si staretul nimic nu zice, si a mai fost si cazul LAURENTIU si nimic nu sa schimbat.
STITI DE CE? PENTRU CA TOTI TACE ! NU SE BAGA NIMENI DE LA PATRIARHIE! E CORUPTIE LA GREU!

as dori sa stiu unde este inmormantat parintele Vichente!!manastirea intradevar este raiul pe pamant un loc incredibil de frumos si de linistitor! multumesc!

Stiu unde este manastirea- este raiul pe pamant... as vrea sa stiu daca se fac nunti ?

daca ma poate ajuta si pe mine cu un numar de telefon de la caldarusani de la staretie sau de la cineva sai contagten va rog contactatima la id de mesenger absintos666 sau la nr de tel 0751504171

lucrez metanii
http://metaniereimpletite.blogspot.com/

parintele vitalie nu mai este a plecat din vara
pentru PAPUC CECILIAN VASILICA vi pe 2b braila ,ianca,faurei,buzau daca se poate nu mai intrati in buzau si mergeti direct la peco de la e85 (soferi stiu acolo trag si microbuzele pentru braila si galati,, mergeti pe e85 pina la urziceni ,si dupa COSORENI LA DREAPTA PE LA MOVILITA ca sa ajungeti pe ruta FIERBINTI TIRG. ,GRADISTEA SI DACA AVETI VIZIBILITATE SE VEDE M_REA PE PARTEA DREAPTA DACA NU , NU MERGETI PINA LA M. VLASIEI SI FACETI DREAPTA , MAI MERGETI 2 KM TRECETI PODU SI DUPA UN KM DREAPA ESTE INDICATOR SI INTRA IN M_RE , drum bun!

A-si dori sa ajung la acesta manastire dar nu stiu drumul cu masina eu locuind in orasul Braila . Deasemena daca exista un program de vizitare al bisericii

pentru cei interesati sa ajunga la manastire e foarte simplu de la piata presei libere(scanteia) la capatul tramvaiului 41 se ia maxi taxi 448 pret bilet 4 lei si se ajunge cam in 45 de minute la manastire stiu ce zic sunt din zona

va rog daca stiti la manastrie se afla un parinte pe numele vitalie? va rog mult este foarte urgent

DE MULTI ANI MERG LA FRUMOASA MANASTIRE CALDARUSANI SI CU MULTA INTRISTARE VAD LIPSA DE IMPLICARE SI APROPE LIPSA SPIRITULUI GOSPODARESC A CALUGARILOR DIN ACEASTA OBSTE ,IN FRUNTE CU STARETUL EI ,LAVRENTIE.
PICTURILE DIN INTERIORUL BISERICII SE DETERIOREAZA PE ZI CE TRECE,ACUM LE ADMIR DIN FOTOGRAFIILE PE CARE LE-AM FACUT CU 7-8 ANI IN URMA.
SE SIMTE O NEPASARE SPRE LENE SI INDIFERENTA DIN PARTEA STARETULUI LAVRENTIE ,O SOMNOLENTA DELOC BENEFICA ACESTUI FRUMOS LOCAS ,MONUMENT ISTORIC DE PESTE 300 DE ANI .
AM VAZUT LA ALTE MANASTIRI STARETI CARE SE IMPLICA ATAT DE MULT IN BUNUL MERS AL CELOR NECESARE SI TREBUINCIOASE MANASTIRII INCAT CHIAR PERSONAL CARA MATERIALE DE CONSTRUCTIE,VOPSESTE,PLANTEAZA FLORI SI POMI FRUCTIFERI SI TOTUL ARATA FRUMOS,INGRIJIT SI CU DRAG VIN OAMENII SI SE ROAGA DAR SI ADMIRA RODUL MUNCII LOR .
CONSIDER CA PATRIARHUL DANIEL TREBUIE SA FIE INFORMAT MAI BINE DESPRE SITUATIA MANASTIRII CALDARUSANI SI,PANA NU SE DETERIOREAZA CHIAR TOT, SA IA MASURILE URGENTE SI NECESARE SALVARII SI REVIGORARII MANASTIRII CALDARUSANI CHIAR CU PRETUL SCHIMBARII STARETULUI LAVRENTIE.
DACA ACEST LUCRU NU SE INTAMPLA, CINEVA SE VA FACE VINOVAT DE DISTRUGEREA ACESTEI MANASTIRI IAR PLATA ,CA SI PRETUL VA FI MARE.
DUMNEZEU NU RAMANE DATOR !

DOAMNE AJUTA !

udolf leonard : Bolnav de cancer la 24 de ani

Mã numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani ºi bani prea puþini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratãrii afecþiunilor de care sufãr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adãpost de noapte din Sibiu ºi nu pot munci pentru cã medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufãr de cirozã hepaticã, ulcer, leucemie ºi scoliozã toracicã ºi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mã adresez oamenilor cu suflet ºi credinþã în Dumnezeu sã mã ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, mã pot ajuta cu mici donaþii în contul deschis la BCR :
RO36RNCB0231088855520001 (lei). Vã rog ajutaþi-mã! dacã nu, pot sã mor!
E-mail: rudolfleonard13@yahoo.com Telefon: 0757205495 Vã mulþu mesc anticipat. Boalã, disperare, durere, neajutorare ºi câte sinonime ar putea descrie situaþia acestui om. În jurul nostru în fiecare zi mor oameni. Mor sau trãiesc cu o fricã teribilã de moarte din cauza indiferenþei noastre. În fiecare zi semenii noºtri duc poveri grele în sufletele lor. Cine dintre noi este gata sã întindã o mânã de ajutor??? Nu pot sã ajut acest om financiar, dar vreau prin acest anunþ sã sesizez pe cei care nu stau cu mâna întinsã ºi pot sã punã ceva deoparte ca sã contribuie la aceastã nevoie. Dumnezeu spune cã: religiunea curatã ºi neîntinatã înaintea Lui constã în cercetarea vãduvelor ºi orfanilor în necazurile lor. (Iacov 1). Tu ce faci în acest sens. Contribuie ºi tu la salvarea lui Rudolf. Am aflat despre situaþia lui de la el, când a lãsat mesajul de mai sus într-un comentariu pe acest blog. 0757205495

Mã numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani ºi bani prea puþini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratãrii afecþiunilor de care sufãr.

Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adãpost de noapte din Sibiu ºi nu pot muncii pentru cã medicii mi-au interzis efortul fizic.

Sufãr de cirozã hepaticã, ulcer, leucemie ºi scoliozã toracicã ºi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici.

Mã adresez oamenilor cu suflet ºi credinþã în Dumnezeu sã mã ajute pentru a putea continua acest tratament.

Cei care doresc, mã pot ajuta cu mici donaþii în contul deschis la BCR RO36RNCB0231088855520001 (lei). va rog ajutati-ma daca nu pot sa mor

E-mail: rudolfleonard@yahoo.com
Telefon: 0757205495

Va multumhesc anticipat”

Bolnav la 24 de ani Mã numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani ºi bani prea puþini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratãrii afecþiunilor de care sufãr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adãpost de noapte din Sibiu ºi nu pot muncii pentru cã medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufãr de cirozã hepaticã, ulcer, leucemie ºi scoliozã toracicã ºi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mã adresez oamenilor cu suflet ºi credinþã în Dumnezeu sã mã ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, mã pot ajuta cu mici donaþii în contul deschis la BCR RO36RNCB0231088855520001 (lei).

Toronto
MIHAI FERARU
In prag de moarte si foarte saraci, o familie de romani cu boli cardiovasculare grave se lupta sa-si salveze zilele, Singura lor speranta este Dumnezeu si ajutorul concret al crestinilor de pretutindeni.
Sa intindem o mana de ajutor acestei familii!
Bunatatea si milostivirea lui Hristos este in fiecare dintre noi, si prin actele noastre de milostenie si caritate, fata de semenii nostri ne vede Mantuitorul si ne va aduce mantuirea. Contactati familia MIHAI FERARU din Judetul VASLUI: Tel: 0764807565
Contul ce la deschis ptr a primi ajutorul de la handicap in valoare de 33,5 lei este la RAIFFAISEN BANK, cod swift RZBRROBU-VS: Romania

in LEI: ro93rzbr0000060001059026
Domnul Mihai Feraru a trimis Redactiei Las Vegas Romanian Journal copii dupa documente care dovedesc starea precara a sanatatii dumnealui si a sotiei, precum si scrisori semnate de Preotul Bisericii Ortodoxe din satul in care locuieste si un articol dintr-o publicatie locala prin care se facea apel umanitar pentru familia Feraru. Iata mai jos scrisoarea prin care Dl. Mihai Feraru ne cere tuturor ajutorul:
Sunt un om foarte bolnav si sarac din romania , eu si sotia mea suntem 2 cardiovasculari, partial sunt paralizat, varsta noastra este de 52 ani, si singura sursa de venit a familiei noastre este doar o pensie pe caz de boala de 449 lei si alte venituri nu mai avem, eu cu sotia nu putem efectua nici o activitate, numai Bunul Dumnezeu stie de viata noastra de aceea fac apel pe aceasta cale catre toti oameni cu suflet pentru oameni si care il iubesc pe Bunul nostru Dumnezeu, sa-mi ajute si familia mea greu incercata de atata necaz, Doamne ajuta. Va rog, in numele lui Dumnezeu sa va ganditi ca cineva in grea suferinta asteapta ajutorul dumneavoastra. Sa va ginditi ca Bunul Dumnezeu v-ar putea ajuta atunci cand veti avea mare nevie pentru ceea ce veti face pentru mine si familia mea. Sa nu-l uitati pe Bunul Dumnezeu. Pot dovedi cu acte in regula. Diabetul este f mare imi fac zilnic 2 feluri de insulina de 4 ori pe zi..Dorim sa mai putem merge pe la clinici medicale ptr investigatii si tratament, ori-ce fel de ajutor la noi va fi bine-venit, sub ori-ce forma ar fi. Multumim Anticipat. A-R

"PENTRU CEI CARE SUNT IN STRAINATATE:numele meu este Maria si am fost la aceasta mamnastire si amduc destul de des.Daca sunteti departe de casa si de manastirea si biserica noastra si simtiti nevoia de un sfat va pot ajuta oricand.maria_coz19@yahoo.com" Autor: Maria

Merg la Man. Caldarusani in ficare saptamana pentru a ma inchina si ruga la Icoana Maici Domnului, cat si la moastele sf. Grigorie Dascalu. Pot spune ca aici imi gasesc linistea sufleteasca, increderea in mine, apropierea de Dumnezeu si duhofnicul.Doamne ajuta!

am 33 de ani . prima data cand am intrat pa poarta manastiri a fost la varsta de 9 ani. am fost la o matusa era maicuta in sf.manastire ,a fost cea mai frumoasa zi din viata mea am simntit ca acolo este raiul pe pamant,ma duc in fiecare an cu multa bucurie in suflet si frica de DUMNEZEU.

Am fost aici de curand.Este un colt de rai.Preotii sunt foarte primitori,atenti la fiecare om care calca acolo.Un sfat il primesti cu bunatate, o mangaiere cu blandete, totul parca este desprins din purtarea Mantuitorului.Simti ca vrei sa te schimbi, sa le semeni lor.Dumnezeu sa-i tina sanatosi!

Am frecventat aceastã mânãstire tmp de 10 ani ºi pot sã afirm cã mereu îi trec pragul ca ºi cum ar fi prima data,cu o oarecare sfialã ºi respect,gãsind mereu liniºte sufleteascã prin apropierea de dumnezeu în fata sfãntului altar....Creºtini români nu ocoliþi mânãstirile noastre oriunde vã aflaþi liniºtea lor ne face mai buni!

Buna seara....vreau sa va spun ca nici nu exista cuvinte pentru a descrie Manastirea Caladarusani, mi-am dorit din suflet sa ajung la aceasta manastire si multumesc lui Dumnezeu si Maicii Domnului ca am reusit.....este un loc in care mi-am gasit alinarea sufletului si totodata si duhovnicul. Puteti ajunge cu un maxi taxi de la Scanteia- capatul taranvaiului 41( nu stiu exact numarul insa puteti intreba acolo ) pana la Balotesti si de acolo maxi taxi 451 care va lasa exact in poarta manastirii. Sa va ajute Dumnezeu!Nasterea Domnului sa va fie de folos!

Frati crestini, dupa cum vedeti din documentele care vi-le trimit ,sunt f bolnav impreuna cu a mea sotie si traim cu medicamente de 14 ani luam amandoi aceleasi medicamente zilnic, care ne costa f mult, iaca vine iarna si noi nu avem lemne pt foc si multe altele, de aceea va rog ganditiva macar o clipa la dumnezeu si faceti un mic ajutor si pt soarta noastra f chinuita si bunul dumnezeu o sa va rasplateasca atunci cand vei avea mare nevoie de puterea lui, nici odata sa nu zici ca nu vei avea nevoie de dumnezeu,, acolo unde iau eu ajutorul de la handicap am cont la raiffaisen bank cu nr ro93rzbr0000060001059026 in lei, dumnezeu sa va binecuvinteze,, astept,, tel 0764807565 , nu putem efectua nici o activitate, stie dumnezeu totul despre noi. ne costa numai medicamentele in fiecare luna 230 lei compensat, si apoi cheltuelile comune de zi cu zi, de aceea va rog sa nu ne uitati,,doamne ajuta,, va rog comfirmati primirea meilului, multumesc,, A-R, suntem cardio-vasculari,,
--------------------------------------------------------------------------------

cerere.jpg externare

AM FOST TRIST SI RATACIT SI CHIAR MAI MULT DE-ATIT NUMAI DUMNEZEU STIE CUM AM AJUNS ACOLO UNDE LACRIMILE-MI CURGEAU SIROI IN TIMPUL SLUJBEI SI SINCER SPUN AM PLECAT PLUTIND MERGEAM SI NU SIMTEAM PAMINTUL SUB PICIOARE.E MINUNAT.AM REUSIT SA MA REGASESC SI SA MA APROPI DE HRISTOS"EU STAU LA USA TA SI BAT, CEL CE-NI VA DESCHIDE VOI CINA CU EL CACI NU VA FI MAI BUCUROS PASTORUL DE TURMA LUI DECIT DE OAIA RATACITA PE CARE TOCMAI A GASIT-O".MERGI CU TOATA CREDINTA TA CHIEAR DACA E CIT UN GRAUNTE DE MUSTAR VEI PUTEA MUTA MUNTI DIN LOC. DOAMNE AJUTA.

cu ce pot ajunge la manastire?ce circula pana acolo?astept raspuns

sunt din BUCURESTI si nu am masina stie cineva ce autobuze circula pana acolo? A mi doresc foarte mult sa ajung la aceasta manastire sper sa existe un raspuns sau cum as putea sa trimit un acatist multumesc

LA MANASTIREA CALDARUSANI SIMT CA SUFLETUL ESTE MAI CURAT,OAMENII MAI BUNI ,DUMNEZEU MAI APROAPE....CE MINUNE CA E...!!

desi sunt din Buc.,ma duc des la Manastirea Caldarusani.Acolo am gasit linistea sufleteasca de care aveam nevoie. Este superba iar calugarii si preotii intalniti acolo, sunt adevarati slujutori ai domnului! Merita sa mergeti sa vedeti ...Este Raiul pe pamant!

Scrie în caietul de impresii