Mănăstirea Cămârzani

Manastirea de maici Camarzani fost ctitorita in cea de-a doua jumatate a secolului al XIX-lea, de boierul Morlun, pe proprietatea sa.
Dupa cel de-al doilea razboi mondial a devenit schit, apartinand, pe rand, manastirilor Neamt, Slatina si Rasca. A redevenit manastire in anul 1992, cand s-a construit un paraclis, sfintit in acelasi an, iar acum se construieste un corp de chilii.


Scrie în caietul de impresii

Ultimele 10 impresii

Vezi toate impresiile
 1. Mănăstirea Cămârzani
  Foarte frumoasa Manastirea!
 2. Mănăstirea Cămârzani
  19/02/2017
  Iraq Baghdad
  Numele mue este PAVEL ELENA ,crestin ortodoxa.Lucrez in Baghdad Iraq pentru o firma din Romania.
  Va rog un acatist de 40 de zile ,pentru mine si pentru tot ce i-mi apartine,pentru dezlegarea tuturor drumurilor noastre .si pentru indepartarea dusmanului vazut si nevazut din drumurile noastre.
  Cu respect si consideratie pentru Ortodoxie.
  General Manager
  Elena Pavel
  Romania
 3. Mănăstirea Cămârzani
  Buna seara! As vrea sa intru in Mânăstire, cum e de procedat?
 4. Mănăstirea Cămârzani
  La Manastire nu am reusit sa ajung, dar pot sa spun ca ramaii fara cuvinte cand asculti colinzile cantate de maicutele de acolo. Dumnezeu sa va binecuvinteze.
 5. Mănăstirea Cămârzani
  Raiul a coborât pe pămînt si Măicuța Sfinta este in mijlocul lui rugându-se Pt tot sufletul împovărat si ne cheamă la ea sa ne mingii ele toti cei ce o cautam
 6. Mănăstirea Cămârzani
  Raiul a coborât pe pămînt si Măicuța Sfinta este in mijlocul lui rugându-se Pt tot sufletul împovărat si ne cheamă la ea sa ne mingii ele toti cei ce o cautam
 7. Mănăstirea Cămârzani
  UMBRA CRUCII

  PE MUNTE SUS IN CARAIMAN,
  CRUCEA DOMNULUI ESTE INALTATA,
  DE ANI CA SA PAZEASCA,
  SI-N LUMINA ACUM ESTE IMBRACATA.

  LA FIECARE SARBATOARE,
  CU DRAGOSTE TOTI SA-NALTAM,
  PE CER A NOASTRA CRUCE,
  DE LUMINA SI NADEJDE.

  SI DOMNUL DIN AL SAU TRON,
  CU HAR NE LUMINEAZA CALEA,
  PENTRU A PASII PE-AL VIETII DRUM,
  IN PACE SI INTELEPCIUNE.


  AMIN
 8. Mănăstirea Cămârzani
  nu sunt asa de bune puneti mai multe explicati sa poata intelege copii mai domnilor ca le mai da profesori teme cu manastiri
 9. Mănăstirea Cămârzani
  Buna ziua,
  Sint interesat daca s-ar putea face inregistrari speciale pentru cintarile corului Manastirii Camarzani pentru a putea pregati versiuni cu versurile sincronizate sub forma de text pe ecran care sa ajute la invatarea acestor cintari. Ma intereseaza in special colinda “Trei crai de la rasarit” dar multe cintari din repertoriul corului Manastirii ar putea capata inca o dimensiune prin pregatirea lor si in format cu versuri pe ecran. Puteti vedea un exemplu de colinda in acest format la:

  http://www.youtube.com/watch?v=EqwEkjZpEX4

  Practic, ceea ce caut ar fi versiuni ale cintarilor in care corul cu vocile de acompaniament (isonul) sa fie incluse dar vocile care cinta melodia sa nu cinte cuvintele ci sa urmareasca melodia cu "A - a - a - a - a - a..." si sa fie oarecum cu un volum mai mic decit intr-o inregistrare obisnuita, ghidind pe cei care vor sa cinte. In acest fel, daca pe ecranul unui calculator sau televizor ar fi sincronizate versurile (textul - si asta e ceea ce pot face eu), rezultatul ar putea constitui un ajutor didactic pentru foarte multa lume care ar putea astfel sa invete mai bine aceste cintari.

  O astfel de versiune pentru o cintare nu se substituie inregistrarii obisnuite a corului ci reprezinta un complement ajutator intr-un mod similar in care o partitura scrisa pe hirtie nu inlocuieste melodia cintata ci ne ajuta sa o invatam mai bine.

  Formatul cu versuri pe ecran pentru o melodie se mai numeste "karaoke" si chiar daca a fost inventat pentru muzica de discoteca, folosirea lui pentru cintari religioase are puterea de a apropia oamenii de credinta. E o mare diferenta intre cei care doar asculta si cei care incearca sa cinte o colinda - e diferenta dintre cei care lasa pe altii sa se roage pentru ei si cei care se roaga ei insisi.

  Doamne ajuta.
 10. Mănăstirea Cămârzani
  MANASTIREA CAMARZANI-SAT CAMARZANI COM.VADU-MOLDOVEI COD 727561,STARETA STAVROFORA MARIA DEAC.TEELFON-0230536587.

 Vezi toate impresiile

Scrie în caietul de impresii