Scrie și tu în caietul de impresii!

Foarte frumoasa Manastirea!

19/02/2017
Iraq Baghdad
Numele mue este PAVEL ELENA ,crestin ortodoxa.Lucrez in Baghdad Iraq pentru o firma din Romania.
Va rog un acatist de 40 de zile ,pentru mine si pentru tot ce i-mi apartine,pentru dezlegarea tuturor drumurilor noastre .si pentru indepartarea dusmanului vazut si nevazut din drumurile noastre.
Cu respect si consideratie pentru Ortodoxie.
General Manager
Elena Pavel
Romania

Buna seara! As vrea sa intru in Mânăstire, cum e de procedat?

La Manastire nu am reusit sa ajung, dar pot sa spun ca ramaii fara cuvinte cand asculti colinzile cantate de maicutele de acolo. Dumnezeu sa va binecuvinteze.

Raiul a coborât pe pămînt si Măicuța Sfinta este in mijlocul lui rugându-se Pt tot sufletul împovărat si ne cheamă la ea sa ne mingii ele toti cei ce o cautam

Raiul a coborât pe pămînt si Măicuța Sfinta este in mijlocul lui rugându-se Pt tot sufletul împovărat si ne cheamă la ea sa ne mingii ele toti cei ce o cautam

UMBRA CRUCII

PE MUNTE SUS IN CARAIMAN,
CRUCEA DOMNULUI ESTE INALTATA,
DE ANI CA SA PAZEASCA,
SI-N LUMINA ACUM ESTE IMBRACATA.

LA FIECARE SARBATOARE,
CU DRAGOSTE TOTI SA-NALTAM,
PE CER A NOASTRA CRUCE,
DE LUMINA SI NADEJDE.

SI DOMNUL DIN AL SAU TRON,
CU HAR NE LUMINEAZA CALEA,
PENTRU A PASII PE-AL VIETII DRUM,
IN PACE SI INTELEPCIUNE.


AMIN

nu sunt asa de bune puneti mai multe explicati sa poata intelege copii mai domnilor ca le mai da profesori teme cu manastiri

Buna ziua,
Sint interesat daca s-ar putea face inregistrari speciale pentru cintarile corului Manastirii Camarzani pentru a putea pregati versiuni cu versurile sincronizate sub forma de text pe ecran care sa ajute la invatarea acestor cintari. Ma intereseaza in special colinda “Trei crai de la rasarit” dar multe cintari din repertoriul corului Manastirii ar putea capata inca o dimensiune prin pregatirea lor si in format cu versuri pe ecran. Puteti vedea un exemplu de colinda in acest format la:

http://www.youtube.com/watch?v=EqwEkjZpEX4

Practic, ceea ce caut ar fi versiuni ale cintarilor in care corul cu vocile de acompaniament (isonul) sa fie incluse dar vocile care cinta melodia sa nu cinte cuvintele ci sa urmareasca melodia cu "A - a - a - a - a - a..." si sa fie oarecum cu un volum mai mic decit intr-o inregistrare obisnuita, ghidind pe cei care vor sa cinte. In acest fel, daca pe ecranul unui calculator sau televizor ar fi sincronizate versurile (textul - si asta e ceea ce pot face eu), rezultatul ar putea constitui un ajutor didactic pentru foarte multa lume care ar putea astfel sa invete mai bine aceste cintari.

O astfel de versiune pentru o cintare nu se substituie inregistrarii obisnuite a corului ci reprezinta un complement ajutator intr-un mod similar in care o partitura scrisa pe hirtie nu inlocuieste melodia cintata ci ne ajuta sa o invatam mai bine.

Formatul cu versuri pe ecran pentru o melodie se mai numeste "karaoke" si chiar daca a fost inventat pentru muzica de discoteca, folosirea lui pentru cintari religioase are puterea de a apropia oamenii de credinta. E o mare diferenta intre cei care doar asculta si cei care incearca sa cinte o colinda - e diferenta dintre cei care lasa pe altii sa se roage pentru ei si cei care se roaga ei insisi.

Doamne ajuta.

MANASTIREA CAMARZANI-SAT CAMARZANI COM.VADU-MOLDOVEI COD 727561,STARETA STAVROFORA MARIA DEAC.TEELFON-0230536587.

Scrie în caietul de impresii