Mănăstirea Caraiman

Mănăstirea „Înălţarea Sfintei Cruci” - Caraiman este o mănăstire ortodoxă, înființată în anul 1998, la inițiativa Preacuviosului Părinte Gherontie Puiu. Este situată pe Valea Prahovei în orașul Bușteni, la poalele Munţilor Bucegi, într-o poiană care are în mijlocul ei un brad cu o formă aparte.
Părintele Gherontie Puiu în vremea când era bolnav și a fost internat în spital în urma unui accident vascular a avut un vis în care a văzut-o pe Maica Domnului care i-a spus: „Vei găsi un brad cu şase ramuri, lângă o apă curgătoare, pe un plai de unde se vede marea Cruce. Acolo să faci mănăstirea!”.
Sursa: www.manastireacaraiman.ro


Scrie în caietul de impresii

Ultimele 1 impresii

Vezi toate impresiile
 1. Mănăstirea Caraiman
  Rugaciune facatoare de minuni catre pururea Fecioara Maria


  Preasfinta Stapina de Dumnezeu Nascatoare spre tine i-mi indrept gandul, inima si toate simturile si te rog cu lacrimi:
  Pina cind Maicuta a milostivirii va fi aceasta durere necontenita pe pamant?
  Pina cind vrajmasii nevazuti ai neamului omenesc vor da lovituri atit de puternice bietilor oameni?
  Pina cind vor pangari si vor necinsti trupurile, sufletele si vietile lor? Inselindu-i ca sa nu cunoasca adevarul, sa nu indeplineasca poruncile divine si sa nu dea slava si cinste pururi maritului Dumnezeu Cel in Treime inchinat: Tatal, Fiul si duhul Sfint?
  Ridica-te Stapana Atotbuna si zdrobeste pe vrajmasii nostrii si ai Fiului Tau iubit Isus Hristos,ingrozindu-i cu nebiruita-ti Sfintenie, indreptande-ne pe cararile mantuirii, ca sa dam mereu marire lui Dumnezeu.
  Roaga-te Fecioara pentru Sfanta biserica, pentru propovaduirea Evangheliei pe intreg pamantul, pentru poporul acesta, conducatorii lui, rudele mele, pentru vaduve, orfani, bogati, saraci, necajiti, bolnavi,pentru cei prigoniti pentru credinta, pentru salvarea celor ce au ratacit in secte, pentru cei raposati. Ajuta-ne sa ne pocaim toti oamenii de pacatele noastre, sa iubim Biserica, sa ne spovedim adesea, sa renuntam la pacate, vicii si necredinta. Ajuta-ne sa nu fim insensibili la chemarea divina a Blandului tau Fiu care a venit sa sufere chinuri barbare pentru bietele oite ranite atat de mult de vrajmas.
  Roaga-te Maicuta Sfanta si pentru aceste nevoi ale mele (rosteste necazurile pe care le ai si dorintele pe care vrei sa ti le implineasca Maica Domnului)
  Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh in vecii vecilor.Amin.

  Rosteste aceasta RUGACIUNE de 5 ori pe zi timp de 10 zile consecutive.
  Zece exemplare din aceasta rugaciune vor fi depuse zilnic intr-o Biserica sau date la crestinii prezenti in Biserica.
  La sfarsitul zilelor dai o paine, o lumanare si pomelnicul familiei la altarul unei Biserici. Dai de pomana la unsarac din Biserica o sticla de ulei, 1kg faina, 1kg fructe si ce te mai lasa inima si spui: „In cinstea Maicii Domnului“

 Vezi toate impresiile

Scrie în caietul de impresii