Scrie și tu în caietul de impresii!

Aici la Manastirea Cetatuia-Iasi gasim un loc cu incarcatura spirituala deosebita. Veti simti o energie binefacatoare chiar de la primii pasi in acest asezamant. Ne sunt date de-a lungul vietii multe incercari, ispite, iar unele menite spre a ne transforma profund daca intelegem sensul acestora. Totul vine cu un scop, nimic intamplator "Coincidenta este felul lui Doamne Doamne de a ramane anonim".
Este foarte greu, imposibil de inteles sau poate de acceptat un moment al vietii cand fara voie si fara stiinta intr-o clipita ni se schimba traiectoria vietii ce va urma cu 180*. Este greu de inteles atunci, insa cu rugaciune, rabdare si nadejde treptat realizam ca acel moment de fapt a venit ptr a marca un salt in evolutia noastra.
Este mult folositoare rugaciunea, la inceput care si cum o fi ea. Insa prin staruinta putem atinge acea rugaciune profunda, rugaciunea mintii din inima, se dobandeste anevoios insa singura conditie este sa nu abanfonam, chiar daca "obosom" uneori.
Lucrati ptr aceasta, cand simtiti ca mintea este inlauntrul inimii si rugaciunea va fi mai aproape de Doamne Doamne. Unirea mintii cu inima face sa vedem lumina din launtru, putem citi gandurile, intentiile, dorintele ca si cum ar fi pe un ecran.
Mare este puterea gandului bun, credeti-ma...doar te gandesti si Doamne Doamne iti raspunde!...prin intamplari, prin oamenii din jur, prin daruri. El stie cel mai bine ce ne este de folos si acesta e motivul amanarii implinirii unor dorinte, a unui gand si poate ptr a cunoaste mai intai importanta acelui dar, fie sufletesc sau material si ptr ca sa pazim cu multumire acel dar ce ni s-a dat. Orice se intampla fortat nu rezista, nici in timp, nici in vesnicie.
Cuvintele noastre sunt adevarata imagine a sufletului. Parintele Arsenie Boca spunea "Cea mai lunga cale e cea care duce de la urechi la inima", de la cunoastere la convingere. Este importanta imformatia dar fara efect daca nu ajunge in camara sufletului acolo unde ar trebui sa se afle chipul lui Doamne Doamne.
Am avut binecuvantarea sa-l cunosc pe Parintele Teofil Paraian care spunea " Sa ne gandim mai mult la Doamne Doamne, sa ne gandim mai mult la vointa de a-l iubi pe el dar si pe cel de langa noi. Sa ne inmultim iubirea. Sa traim iubirea". Nu deznadajduiti vazand, traind, simtind nedreptatea celor din jur, judecata celor fara de caracter, ultimul cuvant il primim de la Doamne Doamne cu iubire, cu bunatate, rabdare si smerenie. Primim in viata oamenii de care avem nevoie , acei oameni care sa ne transforme in fiinta care ne-a fost dat sa fim, important este sa luam decizia acceptarii prin rugaciunea sufletului.
Suntem ceea ce ramanem dupa judecata lui Doamne Doamne si nu dupa judecata celor din jur.
Manastirea Cetatuia-Iasi este acel loc unde va puteti transforma si deveni rugtori cu inima dobandind toate cele folositoare sufletului, spiritului si trupului.
Multumim ptr toate slujbele, rugaciunile, invataturile si gandul bun al celor care slujesc, obstea Msnastirii Cettuia impreuna cu Parintrle Staret al acesteia.
Ctedinta, nadejde, bunatate, dragoste si har!

Aici mi am regăsit bucuria de a merge la Biserica, nu mai mersesem cu adevărat de foarte mulți ani.
M-am spovedit si am simtit mila Domnului prin actualul meu Duhovnic, meritam sa fiu aspru pedepsit si mustrat dar am fost inteles, felicitat pentru curaj si imbrarisat.
Mulțumesc Domnului ca mi-a ascultat rugăciunile si mi-a dat mila Lui!
Va recomand cu caldura si va rog sa va ascultati sufletul!
Doamne ajuta!

Manastirea Cetatuia -Iasi, un loc binecuvantat cu tot ce are nevoie sufletul si spiritul celor care ajung aici sa viziteze sau sa participa la slujbe si rugaciuni.
Parintele Staret al manastirii are un har desavarsit si impreuna cu intreaga obste face ca fiecare slujba sa aiba ceva divin, sa patrunda cu fiecare rugaciune in colturi uitate ale sufletului, sa trezeasca spiritul poate "obosit" uneori de incercari, desnadejde si neputinta de a intelege sensul vietii. Sa descoperim cu ochii sufletului alte valori care ne pot fi ghid in cursul vietii, alta ordine a prioritatilor si altfel de repere.
Descoperim credinta, rabdare, iertare, bunatate si dragoste infinita!
Doamne ajuta!

Buna seara!
As dori sa stiu daca se mai fac slujbe de dezlegări la aceasta Mânăstire. Multumesc!

Doamne ajuta. Mila Domnului sa se reverse peste noi toti. Cine incearca sa ajunga la M.Cetatuia si implicit si la mormantul P.C. Parinte Teofan, va avea o mare fericire in suflet si o dorinta ascunsa si de neinteles, pentru a mai ajunge o data si apoi alta data si inca o data. Eu personal am fost la mormantul acelui parinte Sfant si am aprins o lumanare, am aprins candela care intamplator era stinsa, dar sunt rare cazurile cand este stinsa, am pus cateva flori si m-am rugat simplu si curat cu sufletul, ca parintele sa ma ajute in problemele mele. Va marturisesc sincer si din toata inima, ca rezultatele sunt pe masura. Este de ajuns sa pleci capul pe crucea de la mormant a parintelui si sa te rogi ca un copil cu cuvintele tale, simple si omenesti(fara a folosi citate din cartile sfinte), si parintele Teofan te aude si te vede asa cum a lasat cuvant de folos la despartirea de aceasta lume, iar ajutorul vine in chip minunat. Credeti-ma ca ma incarc de energie si parca plutesc atunci cand ma aflu acolo.
Incercati, parintele va asteapta. Sa va fie de folos si Maica Domnului sa va ajute si sa va ocroteasca neincetat. Domnul sa va daruiasca sanatate si multe ganduri frumoase si spor duhovnicesc atat voua pelerinilor cat si Sfintilor parinti care vietuiesc la M.Cetatuia, dimpreuna cu minunatul staret Protos. Partenie Petric.

"HARANA PENTRU SUFLET LA MANASTIRILE DIN MOLDOVA": 8-9-10 IUNIE 2012. Plecarea se va face din Ploiesti cu autocar 55 locuri, vizitand urmatoarele Manastiri: Manastirea Varatec, Manastirea Agapia, Manastirea Sihastria, Manastirea Secu, Manastirea Neamt, Manastirea Hadambu (dormit) - Manastirea Hadambu (Plecarea va fi la ora 08-00), Catedrala Mitropolitana din Iasi (Sfanta Parascheva), Biserica “Sfintilor Parinti” (Boroaia), Manastirea Camarzani, Manastirea Rarau (dormit) - M.Rarau (Sfanta Liturghie), M.Petru Voda - Ploiesti
PREOT INSOTITOR!
Pentru mai multe informatii: 0729219125; 0749111218
Va multumim si Doamne ajuta!

Este foarte frumos, e liniste cu toate ca se vede tot orasul.As vrea sa mai ajung acolo cat de repede.

Este o manastire deosebita.Am fost acolo,si eu si prietenii mei de mai multe ori.Ne-am gasit pacea in haosul zilnic.

MOASTE-PARTICELE DE LA SF.ARSENIE CEL MARE.

STARET PROTOSINGHEL PARTENIE PETRIC-0232222319.

cu ce se ajunge din bucuresti?

anca un an,de cuvoasa bucuria bucuiei

Scrie în caietul de impresii