Scrie și tu în caietul de impresii!

Staretul Damian, numai staret nu e. Crede ca manastirea e afacerea lui imobiliara personala. Isi bate joc de oameni. NU merita respect omul asta!

Pe scurt ; eram in trecere de la BV spre B si m-am oprit sa-l intreb pe staret daca pot ramane la manastire in obste . Era cam ora 18,30 . Am intrebat de staret pe un calugar si mi-a aratat un burtos rumen in obraji ce urla la alti doi calugari , de-ti facea impresia ca esti pe un santier. ' Doamne Ajuta ! As vrea sa raman si eu la manastire , se poate ?' M-a privit o secunda , a intors capul catre cei doi si a continuat ' Baa....fa cum ti-am spus eu !' . Nu stiu de ce urla , pt ca erau 10 metri intre ei . Apoi se intoarse si imi zise ' Ca ce ?' , 'Ca frate .' 'Da ! Se poate , mergi in biserica si asteapta-ma acolo !' Eu ; Sa stiti ca sunt doar in trecere , trebuie sa ajung la B in seara asta .' El ; Mergi in biserica si asteapta-ma acolo ! Si l-am asteptat vreo 2 ore , de incepuse si slujba si el n-a mai venit . UN NESIMTIT ! ..... Da ! Duhul rabdarii m-a parasit .

Am fost la Manastirea Cheia pentru prima data acum sase luni , de atunci merg aproape in fiecare saptamana , este locul care ma linisteste cel mai mult . Din prima zi am simtit ca este un loc Sfant , iar daca ai credinta si vreai sa-l gasesti pe DUMNEZEU eu acolo l-am gasit , dupa multe rugaciuni in aceasta biserica in fata Sfintei Icoane mi-a raspuns la rugaciunea mea . Preotii si calugarii ne primesc cu multa caldura si bunatate , este Manastirea in care am simtit ca daca cauti credinta si ajutor dumnezeiesc ti-l dau fara a ti se impune sau a cere taxa . Ii multumesc lui DUMNEZEU ca mi-a indreptat pasii catre aceasta Manastire unde mi-am gasit linistea sufletesca prin preotii si calugarii de acolo , dar in mod deosebit prin Parintele Modest . DUMNEZEU sa le dea multa sanatate si putere sa se roage si pentru noi . DOAMNE AJUTA !

Buna ziua! As dori si eu daca se poate un numar de contact de la Manastirea Cheia, deoarece doresc sa vorbesc cu Parintele Staret! Va multumesc mult pentru ajutor!!!!!!

MULTUMESC PARINTELUI STARET DAMIAN PENTRU DRAGOSTEA SI AMABILITATEA CU CARE NE-A PRIMIT.LA MANASTIREA CHEIA, TOTUL ESTE ARMONOS, CAZAREA, MASA SI SLUJBELE SUNT DE NOTA 10.PARINTELUI STARET DAMIAN SI OBSII LE DORESC MULTA SANATATE SI PUTERE SA POATA PRIMI CU ACEEASI DESCHIDERE, MULTI PELERINI.DE ABIA ASTEPT SA REVIN SA-MI INCARC BATERIILE SUFLETESTI. CU RECUNOSTINTA, ELENA SI LAURA.

Am fost la Sfanta Manastire Cheia in anul 1981/1982, cand eram studenta la Brasov. De atunci , o port in suflet mereu si-mi doresc sa o revad. Am simtit o liniste interioara, si am ramas fascinata de acest Sfânt lăcaş. Dragi români ( şi nu numai ), îndreptaţi-vă paşii spre acest minunat lăcaş orthodox. Doamne ajută !

VA ROG IN NUMELE LUI IISUS SI AL SF.FECIOARE ,SA VA RUGATI PENTRU SANATATE;TATIANA-GRAV BOLNAVA,SI FAMILIA EI-ANCA,ILEANA-STELUTA,OVIDIU-ALEXANDRU ,ADINA-ELENA,BIANCA ,EMIL ,IONUT,CRISTINA ,RADU,ANDREI,OANA,CARMEN.SF.TREIME SI FECIOARA MARIA SA VA BINECUVANTEZE.AMIN.

nu judeca si nu vei fi judecat fiecare cu pacatele lor ,de-ce vrem osanda si mai mare si vedem pacatele altora si pe ale noastre nu le vedem luati calea de mijloc fratilor daca vretii sa va mantuitii.

parinte Calinic Slabu de la manastirea Pasarea :VA IUBIM familia Gheorghe pe care ia-ti onorat cu sfinta cununie la GHEIA si in cntinuarie ii sinte-ti duhovnic va iubim PARINTE CALINIC.

Nu am vazut manastirea Cheia pana acum, dar o sa ma duc ca sa vad daca este adevarat ce spune autorul "Calinic". S-ar putea sa aiba dreptate. Viata monahala s-a stricat in multe manastiri din cauza masinilor de lux, a internetului, a telefoanelor mobile, etc.
La ultimele doua spovedanii la care am fost, parintele care m-a spovedit vorbea la telefonul mobil in timp ce ma spovedea. Va dati seama ce atentie mai dau calugarii mirenilor!

IMI DORESC SA AJUNG LA MANASTIREA CHEIA, DACA COMUNITATEA MONAHALA ESTE CRITICATA INSEAMNA CA SUNT VALOROSI. SA NU NE CONSIDERAM SUPER-CRESTINI, SA INVATAM SA VEDEM BARNA DIN OCHIUL NOSTRU, SA INVATAM RUGACIUNEA INIMII SI SA ASCULTAM DE MANTUITORUL CARE A SPUS CEL CARE ESTE FARA PACAT SA ARUNCE PIATRA. UN CRACIUN BINECUVANTAT PENTRU TOTI IN BUCURIA, PACEA SI IUBIREA PRUNCULUI DIVIN!
ASTEPT INFORMATII, SUGESTII LA iosif7266@yahoo.it

Locuiesc chiar in-Cheia si merg des la MANASTIREA-CHEIA.CALUGARII de aici nu prea duc o viata cu adevarat crestina,monahala nici nu poate fi vorba.STARETUL-DAMIAN,se plimba cu masina in loc sa fie la Slujbe?!CALUGARUL-NICOLAE sta la pangar si asculta muzica la casti.Bautura,televizorul,masini,plecatul din manastire nu sunt principalele coordonate ale unui-MONAH!STARETUL- DAMIAN,a tinut o maica sechestrata,dupa care a dus-o la-MANASTIREA-SUZANA,vad ca,vine mai mereu pe la-MANASTIREA CHEIA.MAICA NECTARIA.

STARETUL-DAMIAN,nu venea la slujbe-pentru ca,mergea la PENSIUNEA-CARMEN din CHEIA sau la MANASTIREA-SUZANA,la MAICA-NECTARIA.Unii calugari veneau la slujbe bauti sau dormeau-CALUGARUL PROFIRIE.CALUGARUL-MINA pleca la Brasov,sa-si vada fetita.CALUGARUL-NICOLAE fratele-STARETULUI DAMIAN bata calugarii.In-MANASTIREA CHEIA NU ESTE VIATA MONAHALA!

MANASTIREA-CHEIA este "fabrica de facut bani"pentru-STARETUL DAMIAN.STARETUL-DAMIAN nu venea la Slujbe pentru ca,mergea la PENSIUNEA-CARMEN din CHEIA-traia cu patroana-CARMEN CRINTEA.STARETUL-DAMIAN si cu CALUGARUL-PAISIE veneau bauti in manastire si ne vorbea urat sau ne lua la bataie.IN MANASTIREA-CHEIA NU ESTE VIATA MONAHALA!MARE PACAT DE SFANTUL LOCAS!

MANASTIREA-CHEIA este mare sminteala!STARETUL-DAMIAN,umbl a baut si nu vine la Slujbe.CALUGARUL-NICOLAE,frate le sau,bate ceilalti calugari.LUXUL,MASINILE SI PLIMBARILE SUNT PREOCUPARILE-STARETULUI DAMIAN!

MANASTIREA-CHEIA-bautura,lene, slujbe putini si multe alte lucruri!!

ALUGARII de aici nu prea duc o viata cu adevarat crestina,monahala nici nu poate fi vorba.STARETUL-DAMIAN,se plimba cu masina in loc sa fie la Slujbe?!CALUGARUL-NICOLAE sta la pangar si asculta muzica la casti.Bautura,televizorul,masi ni,plecatul din manastire nu sunt principalele coordonate ale unui-MONAH!STARETUL- DAMIAN,a tinut o maica sechestrata,dupa care a dus-o la-MANASTIREA-SUZANA,vad ca,vine mai mereu pe la-MANASTIREA CHEIA.

STARETUL-DAMIAN,nu vine la Slujbe,calugarii pleaca din manastire-CALUGARUL MINA la copil,CALUGARUL GHELASE la familie.CALUGARUL-PROFIRIE doarme la slujbe.CALUGARUL-PAISIE vine baut la slujbe.La MANASTIREA-CHEIA nu este viata monahala!!!!

STARETUL-DAMIAN se ducea des la PENSIUNEA-CARMEN din CHEIA-la CARMEN-CRINTEA.

STARETUL-DAMIAN DE LA MANASTIREA- SE COMPORTA CU CALUGARII URAT CA,UN ADEVARAT "STAPAN" MULTI AU FOST NEVOITI SA PLECE DIN MANASTIRE DIN CAUZA LUI!STARETUL DAMIAN VORBESTE URAT CU CALUGARII SI UMBLA BAUT,NU VINE LA SLUJBE.

Mare pacat de MANASTIREA-CHEIA,pentru ca,vietuitorii de aici nu duc o viata adevarata monahala!Sunt abateri de la normele vietii monahale grave!STARETUL DAMIAN conduce MANASTIREA-CHEIA dupa propriile reguli si dupa bunul plac!!!STARETUL-DAMIAN considera MANASTIREA-CHEIA propria afacere!SALVATI MANASTIREA CHEIA!

VIATA IN MANASTIREA CHEIA-BAUTURA,LENE,PLIMBARI PE LA PENSIUNI SAU LA MANASTIRI DE MAICI,PLASMA,CALCULATOR,VORBIT LA TELEFON CU ORELE-DOAR ARE MANASTIREA BANI SA PLATEASCA FACTURILE,MANCARE BUNA,LUX,JACUZZI-ASA DUCE STARETUL-DAMIAN VIATA MONAHALA!!!!!CALUGARUL-PAISIE BEA CU EL!CALUGARUL-NICOLAE CAND STA LA PANGAR ASCULTA MUZICA LA CASTI SI IN POST!CALUGARUL-MINA MERGE LA FAMILIE MAI MEREU LA BRASOV!CALUGARUL-PROFIRIE DOARME LA SLUJBE!ASTA DA,VIATA-DUHOVNICEASCA!!!!!!

Doamne ajuta frate "Mihai". Da cred ca imi dau seama cine esti. Nu mai stiam nimic de fratia ta. Imi pare rau ca asemenea impostori folosesc numele unor persoane de buna credinta ca Pr. Calinic Slabu. Chiar am fost uimita cand am citit cele scrise aici si nu-l recunosteam pe Pr. Calinic caci il stiu om bland si cu frica de Dumnezeu. Imi parea tare rau daca ar fi fost el. Sper sa nu-i fi pricinuit rau prin cele scrise si il rog sa ma ierte. Iar acest impostor sper sa-i fie rusine ca tavaleste prin noroi nu numai Manastirea cheia dar si numele Pr. Calinic caci se semneaza intr-unul din texte: Calinic slabu; Frate, daca vrei poti sa-mi scri pe o adresa de e-mail care nu o folosesc aproape deloc, imi scrii acolo si iti voi da adresa mea oficiala apoi caci nu pot sa-mi scriu adresa de e-mai pe toate site-urile: deci mira_pen@yahoo.com. Doamne ajuta!

As vrea sa-mi cer scuze fata de parintele Calinic Slabu,de la manastirea Pasarea,pe carel-am acuzat ca a scris unele texte defaimatoare la adresa manastirii Cheia si a parintelui staret Damian. Intradevar este cineva care scrie aceste urate cuvinte si se semneaza cu numele parintelui Calinic. Blagosloviti si ma iertati parinte.

La MANASTIREA-CHEIA,CALUGARII-sun t asupriti de STARETUL-DAMIAN,care nu vine la Slujbe.STARETUL-DAMIAN,bea,se plimba pe la manastiri de maici-la MANASTIREA-SUZANA,la MAICA-NECTARIA,sau pe la pensiuni-PENSIUNEA-CARMEN din CHEIA-patroana CARMEN-CRINTEA

Sora Sonia cred ca stiti cine sunt,am pus un nume fictiv Mihai,ca sa nu am probleme.Dc nu ma recunoasteti ,sa stiti ca sunt fratele care am stat la pangar,si am fost cu fratiile voastre la spitalul militar.

Sora Sonia ,va rog mult sa cititi aceste randuri si sa ma credeti ca cel care se da "parintele calinic"este un mincinos si impostor.Parintele Calinic este de 3 ani la Pasarea ,si nu avea de unde sa stie ce se intampla la cheia,si doar stiti ce fe de om este parintele Calinic si modul cum gandeste si nu ar scrie niciodata asa ceva.Eu pentru prima data am citit site-ul acesta zilele acestea,si am ramas surprins sa va gasesc numele aici petru ca nu mai stiam nimic demult de fratiile voastre .Parintele ar fi mahnit sa citeasca ca si fratiile voastre il banuiti de scrierea acestor randuri defaimatoare,pentru ca va cunoaste demult de cand veneati la noi la Cheia.Cel care scrie este un mirean,fost frate la cheia,care nare ce face si se da drept el.eu sunt preot ,am fost frate la Cheia ,am fost la Biserica Rusa cu fratiile voastre,ma cunoasteti bine cine sunt.Sa stiti ca parintele chiar a avut ispite din cauza acestui mincinos.SA ne auzim cu bine,Sora Sonia

De ce nu publicati toate postarile?Ce interese aveti?

Multumim, am inteles mesajul privitor la Manastirea Cheia. Nu e nevoie sa postati acelasi mesaj de atatea ori. Sa va lumineze Dumnezeu mintea si sa va ierte.

http://metaniereimpletite.blogspot.com/

Am trimis si eu acatist de 40 zile la MANASTIREA Rarau.Sper ca bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului sa faca o minune si ptr noi. Stiu ca trebuie sa am multa rabdare si atunci toate vor veni de la sine cu multa credinta.Doamne ajuta.

Pentru toti cei care judecati (inclusiv Pr. Calinic): nu mai are rost sa comentez si sa va tot spun cat de periculoasa este judecata aproapelui caci nu am cui. Spuneti ca mirenii strica randuiala manastirilor, dar voi calugarii smintiti mirenii judecandu-va unii pe altii. Va urmariti si nu mai puteti de invidie, va barfiti si ma intreb de ce v-ati ales fratilor calea monahala? Viata monahala este spre virtute nu spre osanda. Cel putin noi, mirenii, ne zbatem pe acest pamant si unii dintre noi speram sa ne mantuim prin nasterea de prunci credinciosi lui Dumnezeu. Avem o mare raspundere pentru asta. Dar voi calugarii? Cum va mantuiti? Uneori am impresia ca unii dintre mireni se comporta calugareste si calugarii...dar sa nu judecam! Am un prieten foarte bun, care a baut f. mult, a petrecut, a fost roker dar...nu judeca pe nimeni!Evita si refuza sa te asculte daca incerci sa judeci pe cineva! Cinste lui! Si atunci intrebarea: cum il va judeca Dumnezeu pe acest om? "Caci cu masura cu care judecati, cu aceeiasi masura veti fii judecati". Cred ca, calugaria dar mai ales preotia ar trebui sa se dea celor inalti in virtute, dornici de mantuire. Astazi calugarii sunt preotiti prea repede, inainte de a patrunde in tainele mantuirii si in misterul cuvintelor mantuitorului Nostru Iisus Hristos. Nu mai comentez si nici nu mai vreau sa mai citesc ce scrieti aici. Atat spun: Fie ca Bunul Dumnezeu sa ne indrepte inimile spre intelegere, smerenie si dragostea fata de aproapele si sa ne ierte pe noi pacatosii!

Prieteni, cunoscuti, vizitatori si închinãtori nu mai sunt de folos celui ce se nevoieste sã–si tinã mintea si inima curate de gânduri. Pentru porunca dragostei pot fi primiti, dar dupã rânduiala cea pentru strãini. Putem vorbi cu ei dar la un nivel de seriozitate. Totdeauna si în toate mãnãstirile unde mirenii au fost primiti fãrã nici o bãgare de seamã, acestia au destrãmat rânduiala si au sfârsit prin desfiintarea mãnãstirilor sau si numai a valorii ei duhovnicesti. A umbla dupã vizitatori sau chiar închinãtori este a umbla dupã slava desartã. Într–o atare mãnãstire nu se adâncesc monahii în Duhul lui Dumnezeu ci în duhul lumii.

Un cãlugãr nevrednic n–ar mai trebui pretuit, ci ar trebui marginalizat. Bine, nu suntem noi judecãtorii, dar n–ai de ce sã fii cinstitorul cuiva care nu–si împlineste rostul pentru care este chemat de Dumnezeu sau la care s–a angajat el, crezându–se chemat de Dumnezeu.Un cãlugãr rãu, nu–i cãlugãr. Când devine cineva rãu, când n–a iesit din rãutate, nu–i cãlugãr.Mânãstirea este tinda raiului, este casa lui Dumnezeu, este poarta cerului si locul împlinirilor. Asa trebuie sã fie o mânãstire.

Pe Hristos nu Il poate minti nimeni. Asa cum sunt destui mireni nevrednici, asa sunt si destui monahi numai cu numele. Citind despre ei sa nu ne lasam biruiti de duhul judecarii, nici de cel al nepasarii, gandindu–ne ca monahii trandavesc.

Parinte, Calinic Slabu, asa am inteles ca va numiti, si sper sa nu fiti parintele Calinic care avea ascultare la bucatarie si pentru care aveam si am admiratie pentru smerenia si buna cugetare pe care o avea. Dezamagirea ar fii prea mare. De ce spun asta? Pentru ca:
- noi nu existam pe acest pamant pentru a judeca; Il lasam pe Bunul Dumnezeu;
-indiferent ce ne-ar face vrasmasii nostrii suntem datori sa iertam, cu atat mai mult voi calugarii;
- cele ce scrieti aici pot sa sminteasca multa lume si sa bagati in pacat multa lume;
-scrieti: "Salvati Manastirea Cheia" si uitati ca nu oamenii pot sa faca asta ci numai Bunul Dumnezeu, Lui sa-i cereti ajutor prin rugaciune;
-chiar daca suntem batuti, asa cum ati afirmat ca sunt calugarii de la Cheia, trebuie sa intoarcem si obrazul celalalt, dupa porunca Mantuitorului,
-Daca staretul Damian continua sa ramana staret la Cheia, nu credeti ca este voia lui Dumnezeu? Si daca "da", cine santem noi sa ne opunem?
-Ati spus ca vin maici in manastire si femei. Cu toate acestea, daca sunteti Pr. Calinic de la Cheia va reamintesc ca v-ati mutat la Manastirea Pasarea, ca duhovnic, manastirea Pasarea fiind de maici.
- Noi oamenii si mai ales voi calugarii suntem datori sa ne iubim unii pe altii si sa ne iertam greselile. Puteati sa-i spuneti staretului greselile pe care le face. Eu am venit de multe ori la Cheia, si de fiecare data am indraznit sa-i spun Pr.Staret ce am gandit. Este un om deschis si nu s-a suparat niciodata
-Daca sunteti Pr. Calinic, ma cunosteti si stiti de cata seriozitate pot da dovada. Cand am venit in vacante, am venit pentru linistea spirituala si nu pentru lux. De ce la Manastire de calugari? Pentru ca am mai fost la 2 manastiri de maici (nu dau nume caci smintesc) si s-au batut maicile intre ele. Am crezut ca barbatii sunt mai cumpatati...
-Cand am venit in vacante la Cheia, am muncit nu am stat degeaba, deci am venit cu ascultare: din partea duhovnicului si a staretului. Imi amintesc ca staretul m-a intrebat daca duhovnicul mi-a dat dezlzgare sa vin la Cheia si veneam intotdeauna cu dezlegare.
-Spuneti ca sunteti sclavii turistilor, dar Mantuitorul vine si spune: "Slujiti unii altora"
-Daca o maica de la pasarea vine la Sfintia voastra cu ura impotriva alteia si o critica, ce ii spuneti si ce exemplu dati? "Fa ca si mine cu Staretul de la cheia, continua razboiul!
-Parintele Cleopa spunea: "Pacea este de 4 ori mai mare decat dreptatea". Deci luati exemplu.
-Spuneti ca Staretul are calculator si plasma. Poate ca asa este! Dar Sfintia voastra aveti calculator si internet!
-Va rog sa ramaneti Pr. Calinic: bland, iertator, smerit, cugetat, cel pe care l-am cunoscut. Ura si judecata aproapelui alunga smerenia!
- Amintiti-va de perioada cand la Cheia era Staret Partenie si toti calugarii si fratii faceau ce vroiau: furturi, betii, etc si Staretul nu zicea nimic. Acum ca damian face reguli si este mai aspru nu va convine. El nu stie cine ii intra pe poarta manastirii: criminali, violatori care probabil vor sa manance o bucata de paine gratis la manastire pretinzand ca sunt frati. este normal ca staretul sa fie autoritar. Cititi cartile Pr. Cleopa! Mergeti la Frasinei.
-Imi pare rau ca trebuie sa citesc ceeia ce este aici. Eu continui sa am aceeiasi consideratie ptre Sfintia Voastra Pr. Calinic (daca sunteti cel de la Cheia) si nu uitati ca Poarta raiului este stranta si putini reusesc sa intre!

Dumnezeu este ultima tinta a tuturor pacatelor–Cand minti, minti pe Dumnezeu.
Cand te mandresti, te mandresti inaintea lui Dumnezeu.
Cand urasti, urasti pe Dumnezeu.
Cand desfranezi, te arunci cu necuratie asupra lui Dumnezeu. Cand invidiezi, invidiezi pe Dumnezeu.
Cand esti zgarcit fata de cei saraci, esti zgarcit fata de Dumnezeu.
Cand cugeti raul, il cugeti impotriva lui Dumnezeu.
Cand vorbesti de rau, vorbesti de rau impotriva lui Dumnezeu.
Cand savarsesti raul, il savarsesti impotriva lui Dumnezeu.
Cand negi adevarul, il negi pe Dumnezeu.
Cand negi binele, il negi pe Dumnezeu.Calugaria ni inseamna sa arati lumii ce pios si ce spiritual esti?

leaca in lume, ca inca nu te–ai lepadat de sine." A venit si a treia oara si s–a dus la staretul lui si zis: "Da–mi voie macar o usa sa–mi fac la chilie, sa nu vina talharii peste mine." "Du–te in lume, ca inca nu te–ai lepadat de sine, du–te si ajungi la adevarata saracie." Si cand a vazut ca nu merge nici asa, s–a apropiat de staretul lui si a spus: "Acoperamantul meu este Tatal, Fiul si Sfantul Duh, asta e toata nadejdea mea. Rogu–te, da–mi voie sa ma fac calugar". "Mergi sub cerul liber care–ti va fi acoperis, pune–ti capul pe pamant care–ti va fi perna, acopera–te cu cerul instelat si Duhul Sfant te va pazi pe tine. Acum cu adevarat te–ai facut calugar. Asta e adevarata stare de calugarie, a unirii cu Dumnezeu". Si mai este o intamplare si mai frumoasa, cand un pustnic, dupa ce au venit talharii si i–au luat totul din chilie, in loc sa–i certe, s–a apropiat si le–a spus: "Fratilor, ati uitat punga aceasta, luati–o, nu cumva sa ramana si sa va para rau dupa ea". Si atunci de rusine au adus toata averea inapoi. Unui alt pustnic mai sporit, ce avea un banut pentru pesmetii lui de zi cu zi, din rogojinile pe care le impletea, un frate ii fura la inceput cate putin; si batranul scria de fiecare data pe un biletel: "Multumesc ca ma izbavesti de iubirea de arginti." Si batranul muncea, si facea rogojini, si punea acolo bani ca sa–i satisfaca fratelui pofta pacatoasa. Fratele, cand a vazut asa, a inceput sa ia tot. Si, cand a vazut batranul indrazneala fratelui, a zis: "Frate, ia totul, numai lasa–mi si mie cat de putin, ca sa am din ce sa tra iesc." Si s–a rusinat fratele si i–a adus inapoi toti banii.

"Parinte" CALINIC, sau frate, daca zici ca ai fost virtuitor in manastire, inseamna ca cunosti cele 10 porunci ale Domnului. Una dintre ele zice "sa nu fii desfranat" iar Mantuitorul vine si adauga: ca oricine raspandeste desfraul este vrednic de osanda. Dumneata nu faci decat sa judeci si judecand si scriind pe toate site-urile raspandesti desfraul. Critici, pe alte site-uri, pe staretul Damian ca are televizor si ca nu exista viata calugareasca la manastirea Cheia. Dar "Sfintia Ta" Ce cauti pe internet? Parintele Cleopa nu avea internet si nici sfintii. Nu crezi ca cine nu are pacat trebuie sa arunce cu piatra? Sau esti dumneata mai mare ca Dumnezeu de judeci? Daca nu ti-au convenit conditiile din Manastirea Cheia de ce nu le vorbesti in taina superiorilor BOR si mustrati pe staret in taina fara sa judecati si sa smintiti pe site-uri o multime de oameni. Nu ti-e frica de judecata Domnului? "Cu masura cu care judecati, ca aceeia veti fii judecati". Imi pare rau ca zici ca ai fost vietuitor dar vad ca nimic din ale ortodoxiei nu s-a lipit de tine!Am fost cazata la manastirea Cheia, sunt casatorita si am un copil.Veneam in vacante si niciodata, nimeni nu a avut un comportament deplasat sau desfranat. Desfrau este in mintea dumitale."Daca ochiul tau te sminteste, mai bine il scoti decat sa mergi in iad". In aceasta lume poti sa vezi desfrau acolo unde nu este daca te gendesti la "sex". Si un gand rau se invinge cu unul bun! Renunta la internet si arata-ti aici smerenia!

Sa va fie rusine celor care judecati pe staretul Manastirii Cheia-Prahova! L-am cunoscut personal,am vorbit de nenumarate ori si pot sa spun, cu toata credinta in Dumnezeu, ca am avut multe de invatat de la dansul. Este un om drept, corect, aspru atunci cans trebuie, stie sa mustre omul dar cu blandetea necesara astfel incat persoana sa se smereasca. Cunosc deasemenea si calugarii din asezamant. Nu cred ca sunt asupriti. Este normal sa fie mustrati atunci cand gresesc,caci orice om este supus greselii. Calugarii din asezamant sunt in grija Parintelui Staret si dansul raspunde de faptele lor in fata lui Dumnezeu! Vorbiti fara sa cunoasteti nimic din ortodoxie! Lasati calugarii in pace caci Dumnezeu are grija lor. Nici nu stiti cata nedreptate si venin din rautatea inimii voastre scoateti pe gura. Parintele Porfirie (despre care "cineva" spune aici ca doarme la slujba,este bolnav, are dureri mari la picioare si a suferit multe operatii. Este un exemplu de supunere. Calugarul trebuie sa-si taie voia! Cititi regulile calugaresti! Iar tu cel care te numesti "Calinic" nu te mai semna asa daca judeci, caci diavolul a judecat si a cazut din cer. Fie-ti frica sa te semnezi cu numele Sfantului Calinic care era un exemplu de smerenie! Nu mai fii ca o musca care cauta gunoaie si poarta-te ca o albina care vede "nectarul" ortodoxiei oriunde s-ar afla. Aceasta este crestinatatea: nu judecati ca sa nu fiti judecati! Personal, ma rog la Bunul Dumnezeu sa dea putere si viata duhovniceasca vietuitorilor manastirii, le pastrez o amintire frumoasa si le multumesc pentru exemplul pe care mi l-au dat si bunavointa cu care m-au primit in fiecare vara timp de 7 ani in asezamantul lor. Doamne ajuta!

Multumim pentru informatie.Acum va simtiti bine? Veti ajunge ca mine, sa regretati, sa fi dat orice sa nu fi facut ceea ce ati facut. O sa plangeti dupa linistea sufleteasca.

Ce rezolvati tot postand bazaconiile referitoare la Manastirea Cheia?

Se pare ca suntem fara de pacat si-i judecam. Veti ajunge in situatia mea, aceea de a da orice pentru a fi iertata de o persoana pe care am jignit-o sub anonimat, asupra careia am aruncat cuvinte extrem de dure. Lasati-i, chiar daca aveti dreptatae sa-i judece numai si numai Dumnezeu. Sa va lumineze Dumnezeu mintea si sa va dea gandul cel bun.

Offfffffff. Iar ati inceput? Lasati-i sa-i judece Dumnezeu daca aveti dreptate.Va spun din proprie experienta, tot raul pe care il facem se plateste, ne plezneste Dumnezeu rau tot si in viata asta (eu platesc pentru astfel de cuvinte aruncate asupra unor persoane, nu e placut, e groaznic de greu, as da orice sa fiu iertata).Va rog din suflet, lasati-i sa-i judece numai Dumnezeu.

Adevarat rai pe pamant!Mergeti si vizitati manastirea si sa vedeti pe preotii calugari si pe PARINTELE STARET cu ce caldura si dragoste va primeste!

STARET PROTOSINGHEL DAMIAN TODERITA,COD-107356.TELEFON-0244294135.

foarte frumos este o manastire deosebita

CALUGARUL GHELASE A PLECAT LA MANASTIREA CALDARUSANI.

In momentul in care, acasa, el nu si-a permis sa se imbrace oricum, sa traiasca oricum, sa aiba orice fel de lucru, sa mearga oriunde si sa faca orice, pentru ca era un simplu om cu un simplu serviciu, s-a trezit peste noapte bogat, stapan peste toate, s-a trezit econom peste casa lui Dumnezeu si isi permite, cum spune Evanghelia, "sa vina Dumnezeu si sa-l gaseasca batand sau chinuind slugile, iar el mancand si band la mese si la ospete, fara bagare de seama". "Cand staretul va sta la masa si va vedea ca mancarea fratilor nu este buna, el va da imediat porunca: "Imbunatatiti hrana, ca si fratii vostri sufera cum sufar eu"". Dar cand te-ai separat, iar frigiderul tau e plin...ASA SE INTAMPLA LA MANASTIREA CHEIA-STARETUL DAMIAN ESTE STAPAN PESTE TOT

Vreau sa va intreb daca se pot trimite alimente la Manastirea Frasinei?Eu am scris si am primit raspuns,rugaciuni si nu stiu daca primesc pachete.

Va rog pe toti care cititi aceste randuri sa ma purtati si pe mine pacatosul in rugaciunile voastre deoarece trec prin mare necaz si nedreptate care se face de oameni,am fost umilit,inselat de bani,tarat prin tribunale de oameni si desi am dreptate oamenii nu ma cred.Am fost de buna credinta sa dau la cineva banii inainte pentru o lucrare si si-a batut joc de mine in ultimul hal,ba mai mult ma batjocoreste in fata oamenilor.Nu cer nimic inapoi,nici banii,dar ma rog la bunul Dumnezeu sa faca dreptate si sa-mi spele rusinea pe care o indur,deoarece am fost bun cu oamenii si mi-au intors binele cu rau.DUMNEZEU SA BINECUVANTEZE OAMENII SI TARA ACEASTA CU INTELEPCIUNE.

Nu la cãlugãrii de la Cheia m-am referit când am spus cã ne amãrâm sufetul ci la noi, muritorii de rând, cei care îi judecãm. Mi-am judecat ºi eu doi fosti colegi (prin anonime, nu am avut curaj sã spun în faþã, am fost ºi sunt în continuare o laºã)ºi, credeþi-mã e graznic de greu de suportat acest pãcat. Aº face orice sã nu mã mai macine, sã nu mã mai chinuie sentimentul de vinovãþie. Nu vã doresc sã ajungeþi în situaþia mea, aceea de a regreta enorm ceea ce am fãcut; trebuia sã-i las în voia Lui Dumnezeu, sã-i judece Dumnezeu, nu eu, deºi poate am avut drepate. Lãsaþi-i pe cãlugãri sã-i judece Dumnezeu, nu faceþi prostia pe am fãcut-o eu.

Oribil,pt.ce este acest forum?Impresiile vizitatorilor manastirilor?

Nu Elena,ei nu-si amarasc sufletul,ei si-l indulcesc cu cele ale vrasmasului,ei sunt trantorii pamantului,care se "retrag"la manastiri pt.liniste "duhovniceasca":papa si odihna.Cand constata-cu stupoare-ca acolo datoreaza Ascultare,incepe sa le puta.Astfel s-a pornit campania impotriva acestei manastiri.Au umplut spatiul virtual cu laturi despre acesti calugari.Problema este ca mai au energie sa vomite laturi,ca daca ar munci si ar fi obositi,ar inceta!

NU AR FI MAI ÎNÞELEPT SÃ-L LÃSÃM PE DUMNEZEU SÃ NE JUDECE PE TOÞI PENTRU CEEA CE FACEM? INCLUSIV PE CÃLUGÃRII DE LA CHEIA. NU OBÞINEM ABSOLUT NIMIC CU RÃUTATE, O SÃ AJUNGEM SÃ REGRETÃM ªI, CREDEÞI-MÃ, NU MERITÃ SÃ VÃ AMÃRÂÞI SUFLETUL.

s-a gasit un razvratit sa posteze tot felul de acuzatii sub diferite nume, la aceeasi ora si in aceeasi zi. Diavolul e tatal minciunii!

În caz când staretul nu si-ar îndeplini pe cât se poate cu sfintenie si strictete îndatoririle sale fatã de obste si mãnãstire, ci ar duce o viatã strãinã de rânduielile stabilite, atunci, cel mai în vârstã dintre duhovnicii mãnãstirii, va convoca Consiliul Duhovnicesc, constatând acestea, va sfâtui pe staret a se îndrepta, iar dacã stãruie în neorânduialã, Consiliul duhovnicesc va convoca Soborul, care, cu douã treimi de voturi, va hotãrî si va aduce la cunostinta Chiriarhului.

Potrivit rânduielilor monahale, staretul (stareta) este doar administratorul bunurilor mãnãstiresti; altfel, este tot atât de sãrac ca toti ceilalti care au depus voturile monahale, fãrã a dori sã i se creeze sau a-si crea singur privilegii.
Nu este îngãduit staretului si nici unui monah sã posede bunuri personale ca: masini, case, apartamente, garsoniere, terenuri, s.a. Aceastã stare contravine rânduielilor vietii mãnãstiresti autentice si voturilor monahale.

Îndatoririle staretului (staretei) sunt:A priveghea ca sfentele slujbe bisericesti sã se oficieze întru totul dupã tipicul mãnãstiresc. De asemenea, si pravila monahiceascã de la chilii;

A da, prin modul de viatã pastoralã si prin toatã conduita sa, cel dintâi, pildã de viatã duhovniceascã, conform cu regulile disciplinei monahale,statornicitã de Sfintii si Cuviosii Pãrinti ai monahismului, si sã tinã obstei cuvânt de povãtuire cãlugãreascã cel putin odatã pe lunã, în afarã de cursurile misionare si duhovnicesti din sãrbãtori ori din alte zile din cursul sãptãmânii;

Sã nu se deosebeascã de ceilalti prin îmbrãcãminte, prin masã deosebitã sau alte distinctii exterioare, ci sã poarte hainã de acelasi fel ca si ceilalti monahi, dupã vechile traditii monastice, si sã stea la aceeasi masã cu totii, afarã de caz de boalã sau de oarecare ocupatii însemnate;

Cãlugãria este o viatã mai presus de viata obisnuitã. Nimeni nu este obligat sã se cãlugãreascã însã, dacã se face cãlugãr, este obligat sã fie cãlugãr!

Toþi preoþii, fie ei cãlugãri, fie de mir, sunt datori sã-ºi aibã duhovnicii lor ºi sã se spovedeascã regulat, iar când este vorba de cazuri mai grele sã se mãrturiseascã numai la episcop.Mare este smerenia pentru cãlugãri ºi pentru creºtini!Duhovnicului i se cade a lua hotãrâre dreaptã, dupã pravilã.Duhovnicului i se cade a lua hotãrâre dreaptã, dupã pravilã.

Preoþii, aºa cum vorbesc, aºa trebuie sã trãiascã, cã cea mai puternicã predicã este cea cu fapta, ºi apoi cea cu cuvântul.Dacã pãrãsim pravila Bisericii ºi Dumnezeu ne pãrãseºte pe noi.

Monahul este om de rugãciune neîncetatã, om de pace cu toþi oamenii, cu Dumnezeu ºi cu sine. Dacã are inima înfrântã ºi smeritã, dacã nu se teme de ceasul morþii ºi este dezlipit de cele pãmânteºti, deja este ostaº deplin al lui Hristos!

Televizorul,lipsa de slujbe,neloialitatea fata de programul de rugaciune,lipsa de pravila si de canon!Unii vin la mãnãstire pentru cã vãd slujbe frumoase, sau la îndemnul unor rude, sau din sãrãcie în familie, sau cã sunt puþin bolnavi, sau cã nu se înþeleg în casã, sau ca sã se pocaiascã de pãcatele tinereþii, sau ca sã ajungã preoþi, sau din alte pricini. Însã cel mai bine este când vine omul chemat de Dumnezeu prin glasul stãruitor al conºtiinþei ºi cu binecuvântarea duhovnicului sãu. Aceasta este cea mai frumoasã chemare de sus la viaþa îngereascã.

Dacã stareþii ºi duhovnicii vor fi ca fãcliile în sfeºnic ºi vor merge, ca pãstorul cel bun, în fruntea turmei, atunci mãnãstirile vor înflori vãzând cu ochii, iar cãlugãrii vor lãuda pe Dumnezeu împreunã cu îngerii, iar dacã nu, nicidecum!

Mânãstirea este Ierusalim ºi Sion duhovnicesc. Monahismul de astãzi este cu ºcoalã multã, dar cu practicã puþinã. În capul obºtii trebuie oameni cu viaþã, nu cu ºcoalã!

Exista monahi care traiesc monahismul pe dinafara!Monahul indeosebi are numai obligatii; nu are drept la nimic. Nu trebuie sa aiba pretentie de la nimeni pentru nimic. Faptul de a cere monahul drepturi in aceasta viata, din moment ce s-a lepadat de toate pentru dragostea lui Hristos, este cu desavarsire gresit. Facand asa, el ocaraste pe Hristos si monahismul. Mirenii au multe drepturi, dar sunt mireni. Drepturile monahului, dar si ale omului duhovnicesc, le tine Hristos pentru cealalta viata.

Monahul se îngrijeºte de mântuirea sa ºi de mân­tuirea tuturor celor vii ºi morþi. Pentru monah, dragostea adevãratã, cea dumnezeiascã se aflã înlãuntrul durerii pentru mântuirea sufletului sãu ºi al durerii pentru mântuirea întregii lumi.Scopul mãnãstirilor este duhovnicesc ºi nu trebuie sã existe în ele elementul omenesc, ci cel ceresc, pen­tru ca sufletele sã fie inundate de dulceþi paradisiace.Unele mãnãstiri s-au umplut de multe înles­niri ºi îºi fac viaþa lor grea. Cautã lucruri pe care nu tre­buie sã le caute ºi le lasã pe cele duhovniceºti cu care ar trebui sã se ocupe.

Unii nu-s nici de manastire si nu-s nici de lumea asta. La manastire se zice ca unii-s de ruga iar altii-s de fuga.Un calugar trist e un calugar cu luminile stinse.Calugaria fara lepadare de sine, fara ascultare, fara smerenie nici nu exista. Am putea spune ca de fapt, calugaria inceteaza cu fiecare incalcare a voturilor monahale.Pãrintele Arsenie Boca, Dumnezeu sã-l odihneascã, avea o vorbã: "Unii dintre cãlugãri nu sunt cãlugãri, ci cuiere de haine cãlugãreºti".

Un calugar trebuie sa traiasca pe pamint ca in cer. Sa-si gaseasca timp cat mai mult pentru a sta in fata lui Dumnezeu. Nu cu cartea deschisa pe masa, cu luminarea aprinsa, cu candela... ci cu inima deschisa pentru Dumnezeu, cu gandul la Dumnezeu.Calugaria presupune oameni de exceptie. Oameni de exceptie! Omul obisnuit nu poate fi calugar! Daca devine calugar, nu este calugar deplin, este un improvizat in calugarie.Cind vrei sa fii calugar, ar fi bine sa fii calugar inainte de a fi calugar!

Monahii sunt oamenii care au ales sa poarte jugul lui Hristos, lepadandu-se de lume si tinand votul ascultarii, al saraciei si al curatiei. Manastirile sunt locurile in care monahii Il lauda neincetat pe Dumnezeu!Manastirile sunt, ca si preotii, oglinda poporului. De unde sa apara monahi sfinti, cand multi intra in manastire pentru ca nu au fost in stare sa isi gaseasca un rost in viata, sau pentru ca au fugit de crucea casatoriei?La baza intregului monahism sta cuvantul Mantuitorului: "Cel ce vine dupa Mine sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-mi urmeze Mie".Prima ascultare a monahului, care trebuie indeplinita cu toata hotararea, este pazirea poruncilor lui Dumnezeu, date de insusi Mantuitorul Iisus Hristos care Ii cere monahului ca faptele sa-i straluceasca precum lumina in sfesnic, "ca lumea, vazand faptele voastre cele bune, sa slaveasca pe Tatal vostru cel din ceruri". Chemarea trebuie sa fie neaparat sfanta, sa fie la inaltimea chemarii ingeresti. Nu cum este chemarea rationala, publicitara: "Am depus votul si am rezolvat problema. Mi-am pus o carpa in spate, centura la mijloc, rasa si de acum eu sunt altcineva"Autenticitatea ascultarii monahale consta intr-o deplina armonie intre staret si ceilalti vietuitori, privitor la muncile de zi cu zi, la ascultarile de zi cu zi si la tot ceea ce se desfasoara intr-o manastire. Parintele Cleopa spunea: "Eu ma duceam primul la munca si ceilalti veneau toti dupa mine si cu dragoste munceam pana ce se batea clopotul de Vecernie, mancam si apoi mergeam cu totii la pavecernita, si apoi la chilie ne pregateam pentru Utrenie".Daca manastirile ar vrea sa progreseze sau sa faca un pas inainte in viata monahala, ar trebui ca toti monahii sa fie tratati la fel, indiferent de rang si de grad.

Avem o masina in manastire, nu-i a staretului, e a obstii, dar o foloseste staretul avem bani in manastire, nu-s ai staretului, sunt ai obstii, dar ii foloseste staretul. Avem tot ce ne trebuie in manastire, avem avere, avem tot ceea ce este nevoie, acestea nu-i apartin staretului, ci obstii, dar le foloseste-STARETUL!

Monahul nu trebuie sa fie destrabalat!Sfantul Ioan Damaschinul spune asa: "Clericul sa fie sfant, curat ca ingerul si sfant ca Ioan Botezatorul". Mantuitorul spune: "Nimic necurat nu va intra in imparatia lui Dumnezeu". Rugaciunea liturgica a Heruvicului spune asa: "Nimeni dintre cei cu pofte trupesti sa nu vina sa slujeasca Tie!"Sunt destui monahi numai cu numele care trandavesc.

Viata cãlugãreascã este viatã de culme, viatã de mare înãltime moralã si adâncã trãire lãuntricã, si cine nu se sileste sã o trãiascã dupã legile ei, acela mai bine ar fi fost sã nu se fi nãscut.

Viata cãlugãreascã este, mai înainte de toate, viatã de renuntare, de tãiere a voii si de mare înfrânare, si cine nu se sileste sã priceapã si sã împlineascã aceste precepte divine ale ei, mai bine i-ar fi fost de nu ar fi cunoscut-o.

CE REZOLVATI CU RAUTATEA? AVETI CEVA DE CASTIGAT DACA CRITICATI PE UN SITE? REZOLVATI CEVA ASTFEL?

Monahul este un reprezentant înaintea Celui Preaînalt al unei lumi suferinde ºi se oferã în fiecare zi ca jertfã unitã cu jertfa lui Hristos pentru mântuirea acesteia. Cu sufletul sãu aprins prin lumina cea de sus, purificat prin rugãciune ºi jertfã, cheamã cu glas de arhanghel toatã suflarea creºtineascã la iubire, modestie, dreptate, înnoire ºi la ascultare de voia Celui Atotputernic.

Monahii îmbunãtãþiþi, întemeiaþi adânc în adevãrul etern ºi purtând viu în duhul lor icoana lui Iisus Hristos, Modelul Absolut ºi Unic, sunt o permanentã binecuvântare. Întâlnindu-i, simþi, recunoºti prin ºi împreunã cu ei, cã în Hristos „ºtii de unde vii ºi încotro mergi” (In. 8, 14). Împãrtãºesc oricui sensul vieþii, echilibrul stabil ºi dinamic al puterilor sufleteºti. Primesc de la ei forþa, lumina binefãcãtoare ºi regeneratoare, mai ales acele suflete care cautã sprijin: suflete fragile, slãbite, deznãdãjduite. Ei le ajutã sã-ºi refacã unitatea, armonia puterilor lãuntrice, le dau pace interioarã, speranþã, încredere ºi dragoste, virtuþi care stau la baza unei vieþi sfinte dupã chipul lui Dumnezeu Ziditorul – Tatãl, prin Fiul, în Duhul Sfânt.

OARE DE CE MI-AU FOST STERSE TOATE COMENTARIILE???DOAR ERAU DE BINE!!!!

Unde nu este cãinþã adevãratã nu este smerenie, iar unde nu este smerenie nu este har dumnezeiesc. Unde nu este har dumnezeiesc nu este mângâiere sufleteascã ºi duhovniceascã!!!!???

Sf. Ioan Scãrarul aratã mereu cã specificul unui cãlugãr constã în dragostea neobositã pentru Dumnezeu, Care trebuie iubit aºa cum o iubeºte un logodnic pe logodnica lui. Dupã ucenicii lui, el însuºi „înflãcãrat de iubire divinã, nu era decât rugãciune neîntreruptã, iubire negrãitã pentru Dumnezeu”..Viaþa monahalã se justificã astfel în întregime prin setea de Dumnezeu. Dacã am voii sã o definim, am putea spune cã ea este preaplinul doririi, al însetãrii dupã Dumnezeu. De aceea, mai înainte de orice, smerenia este puterea care situeazã axa vieþii noastre în Dumnezeu ºi distruge din temelie resentimentele ºi egocentrismul. Trãirea vieþii în mãnãstire presupune mai întâi jertfã apoi rãbdare ºi voinþã.

Calugarul, prin rugaciune, curateste propria-si inima si o arata statornica în unirea cu Hristos. În timpul Liturghiei, monahul se daruieste pe sine însusi, cu dragoste, lui Dumnezeu si Dumnezeu i se daruieste, si în fiecare zi petrec multe ceasuri împreuna, în aceasta slujire iubitoare a Domnului, în biserica. Nu merge în biserica din vreo obligatie, ci din dorinta neostoita; nu gaseste nimic mai de pret decît comuniunea cu Hristos, cu Maica Sa si cu prietenii Sai. Slujbele sunt o bucurie si o sarbatoare, o deschidere a inimii si o pregustare a raiului. De aceea, calugarul arde de nerabdare sa se întoarca în biserica si ar ramâne acolo pentru totdeauna. Iar când iese din biserica, toate îi vorbesc de Liturghie: toate pleaca de la biserica si de la altarul sau si se întorc la ea. Slujba ocupa primul loc în viata mânastirii: este memoria însasi a Bisericii. Si toate, aduse cu multumire în biserica, sunt transfigurate pentru Împaratia Cerurilor. Toate se contamineaza de înnoirea vietii (Romani 6, 4) a lui Hristos, izvorâta din mormântul stralucind de lumina.Un cãlugãr trebuie sã trãiascã pe pãmânt ca în cer. Sã-ºi gãseascã timp cât mai mult pentru a sta în faþa lui Dumnezeu. Nu cu cartea deschisã pe masã, cu lumânarea aprinsã, cu candela... ci cu inima deschisã pentru Dumnezeu, cu gândul la Dumnezeu” Arhim. Teofil Pãrãianu- Despre mãnãstire ºi cãlugãri.

Astazi 21 martie 2010 am avut cinstea sa calc pragul acestui sfant lacas si pot spune, cu mana pe inima ca am gasit linistea sufleteasca si ca nu-mi pare ra ca am facut efortul de a ajunge la acest schit.
Dumnezeu sa-i ocroteasca si sa-i binecuvinteze pe cei isi dedica viata celoe sfinte.

OAMENI BUNI!

Este Postul Pastelui! Sa nu mai judecam noi pe altii pentru ca la randul nostru sa nu fim judecati! Faptul ca-i judecati pe altii va este de vreun folos sufletului???
Dumnezeu sa ne ierte si sa ne lumineze sufletul! Amin

S-a înþeles mesajul, nu e nevoie sã repetaþi de n ori. Sã ne ierte Dumnezeu, se pare cã unii dintre noi sunt fãrã pãcat.

Unde am ajuns......??? Am ajuns sã stãm cu ochii pe un site ºi sã criticãm cãlugãrii de la Cheia. E post. Dacã tot ne dãm aºa buni creºtini ºi atotºtiutori de-i judecãm oare de ce nu suntem tot timpul în rugãciune? Cum de un aºa bun creºtin are timp de judecat ºi criticat niºte feþe bisericeºti? Oare nu ºtie un bun creºtin ce poate pãþi tot criticând niºte feþe bisericeºti?

Ce rezolvaþi denigrându-i pe un site? De ce nu depuneþi dovezile pe care le aveþi la Episcopie? De ce nu cereþi o anchetã? Nu vã gândiþi cã foarte mulþi din cei ce citesc acest site îºi pierd încrederea în Dumnezeu ºi în bisericã?

E frumos la manastirea Cheia. M-am simtit bine, am stat de vorba cu 2 calugari, cei cu care am conversat erau oameni foarte simpatici si inteligenti, si culti, si constienti de realitate. Ii respect pe ei, alegerea si opera lor. Doamne ajuta!

Locuiesc chiar in CHEIA-si merg destul de des la Manastire-pentru ca,nu avem alta Biserica.Nu avem nimic cu,calugarii din aceasta Manastire-dar relatam adevarul si pentru noi-crestinii,dansii ar trebui sa ne fie un exemplu de urmat?!Chiar azi am fost la Slujba si STARETUL-DAMIAN nu a participat,cand am plecat de la Manastire-vinea si dansul.In Biserica nu era curatenie.Fiecare dintre noi-la Judacata de Apoi-DUMNEZEUL,vesnic judecator ne va da dupa faptele noastre!Nu putem pune semnul de egalitate intre un slujitor(CALUGAR)-care a uitat cu desavarsire de ce a venit la MANASRIRE si care este rolul lui aici si BISERICA-ORTODOXA!CALUGARUL-PROFIRIE,azi de exemplu-dormea la Slujba-dupa ce erau si putini calugari in Biserica.

VEÞI PLÃTI DUMNEAVOASTRÃ PENTRU PÃCATE LOR?

MONAH-CALUGAR=barbat care a facut un legamant sa duca o viata religios-ascetica si care traieste intr-o comunitate manastiresca.NU ESTE VALABIL PENTRU CALIGARII MANASTIRII-CHEIA!?MONAHISMUL-organizare Bisericeasca a celor care adopta un stil de viata evanghelica,consacrata rugaciunii,meditatiei si ascezei,in totala retragere de lume,dar in deplina ascultare fata de un parinte -duhovnic.Pentru vietuitorii MANASTIRII-CHEIA sunt departe de acest lucru!OMUL SFINTESTE LOCUL!Avem dreptul sa ne exprimam opinia pe acest site pentru ca,este un-CAIET DE IMPRESII!STARETUL-DAMIAN NU VINE LA SLUJBE!

Veþi plãti cumva dumneavoastrã pentru pãcatele cãlugãrilor de la Cheia? Suntem noi oare mai puþin pãcãtoºi decât ei? Cine suntem noi sã-i judecãm? Ce rezolvãm cu atâta rãutate? Þinem cu tot dinadinsul sã facem bisericii ortodoxe rãu.

DERANJEAZÃ FAPTUL CÃ DENIGRAÞI ÎNTREAGA BISERICÃ ORTODOXÃ.ªI VÃD CÃ O FACEÞI CU RÃUTATE. NU NOI TREBUIE SÃ-I JUDECÃM. ARE CINE, AU ÎN FAÞA CUI PLÃTI.

Cred cã ar trebui sã luãm noi aminte înaintea cãlugãrilor de la Cheia. Suntem mult mai pãcãtoºi decât ei însã mult mai în mãsurã sã-i judecãm, sã aruncãm cu noroi. Sã ne rugãm sã ne ierte Dumnezeu.

OAMENI BUNI SUNTEM ÎN POSTUL MARE. LÃSAÞI-I ÎN PACE, FIECARE VA PLÃTI PENTRU CEEA CE FACE. DACà AVEÞI DOVEZI DE CE NU MERGEÞI LA MAI MARII BISERICII ORTODOXE? DACà ESTE ADEVÃRAT CEEA AFIRMAÞI VOR PLÃTI CU VÂRF ªI ÎNDESAT ÎN FAÞA LUI DUMNEZEU. CE REZOLVAÞI TOT CRITICÂNDU-I PE ACEST SITE? CRED Cà AR TREBUI Sà Và RUGAÞI PENTRU ÎNDREPATAREA LOR, AM AVEA TOÞI MULT MAI MULT DE CªTIGAT.ΪI PIERDE LUMEA ÎNCREDEREA ÎN DUMNEZEU ªI ÎN BISERICÃ.

E PESTE PUTERILE MELE DE A ÎNÞELEGE. CE TOT AVEÞI CU EI? NU AVEM DREPTUL SÃ-I JUDECÃM. DE CE NU POEMENIÞI NIMIC ªI DE CEI DE ALTÃ CONFESIUNE? DE CE LOVIÞI NUMAI ÎN BISERICA ORTODOXÃ?

SUNTEM ÎN POSTUL MARE. CE OBÞINEM DACÃ TOT CONTINUÃM SÃ JUDECÃM CÃLUGÃRII DE LA CHEIA? OARE NOI SUNTEM FÃRÃ DE PÃCAT? E PROBLEMA LOR ªI NUMAI A LOR CE FAC. EI VOR PLÃTI, NU NOI. DE CE SE POMENEªTE NUMAI ªI NUMAI DE CÃLUGÃRII ORTODOCªI? NUMAI ÎN BISERICA ORTODOXÃ EXISTÃ ASTFEL DE OAMENI? SE PARE CÃ NE-A ÎNVRÃJBIT CEL RÃU.

Viata monahului este lãuntricã, duhovniceascã, pe când viata în lume e înafarã. Una cu alta nu seamãnã.
Cãlugãrii, prin viata lor de obste, sunt o icoanã strãveche a lumii noi.Calugarii nu ar trebui sa plece din Manastire-asa cum fac cei de la Manastirea-Cheia.

SFINTELE-TAINE sunt lucrari vazute,instituite de MANTUITORUL IISUS-HRISTOS si incredintate BISERICII,prin care se impartaseste credinciosului Harul SFANTULUI-DUH.Vietuitorii MANASTIRI-CHEIA bine ar fi sa puna mana pe cartile de rugaciune si sa lase alte preocupari in pace!Parintele-calugar,Porfirie sa nu mai doarma la Slujbe!Sa nu mai mearga in sat sa-si cumpere bautura-unii calugari.ADEVARUL-deranjeaza?

In ultima cerere a rugãciunii Sfântului Efrem Sirul, în care cerem: „dãruieºte-mi ca sã-mi vãd greºalele mele ºi sã nu osândesc pe fratele meu”. Dar, în final, mai este o primejdie: mândria. Mândria este izvorul rãului ºi toatã rãutatea este mândrie. Iatã cã nu-mi este suficient sã-mi vãd propriile mele greºeli, întrucât chiar ºi aceastã virtute aparentã se poate transforma în mândrie. Scrierile sfinte abundã în sfaturi împotriva subtilelor forme ale pseudo-pietãþii care, în realitate, sub vãlul smereniei ºi al autocriticii pot conduce cãtre o mândrie cu adevãrat demonicã. Dar atunci când „vedem greºalele noastre” ºi când „nu osândim pe fraþii noºtri”, când, altfel spus, curãþia, smerenia, rãbdarea ºi dragostea sunt doar una în noi, atunci ºi numai atunci ultimul duºman — mândria — va fi nimicit în noi.

"-mergem sa primim iertarea de pacate,adica SFANTA TAINA a SPOVEDANIEI-de la acesti calugari-preoti??!!"
NU,iertarea o primim de la Bunul Dumnezeu si de la Bunul Mantuitor. La taina spovedaniei este insusi Mantuitorul iar mana care da Sfanta Impartasanie este insusi a Mantuitorului.Bunul Dumnezeu vrea intoarcerea pacatosului si nu moartea lui. Deci sa ne rugam pentru ei seara si dimineata si sa-i pomenim in rugaciune,sa ne rugam Sfintei Maicii Domnului sa auda glasul rugaciunii si sa le indrepte gandurile si pasii.Tot ce-i cu neputinta la om e cu putinta la Bunul Dumnezeu.Indreptarea lor nu se face prin judecarea si defaimarea lor pe un site ci doar prin rugaciune ca altfel umplem sufletul cu murdaria pacatului de a judeca si-l bucuram pe vrajmas ca nu se mai munceste el.Sa nu uitam ca si ei sunt oameni ca si noi cu patimi si pacate dar au un dar sfant de la Bunul Dumnezeu,au Har .Noi avem pacatele noastre de care vrem sa ne curatim,hai sa nu le inmultim....Noaptea cand dormim ei se roaga....hai sa ne rugam si noi pentru ei prin Paraclisul Maicii Domnului si vor trece si aceste ispite....Iertati-ma si Doamne ajuta!

E postul mare dar mancam "fripturi de om" si aruncam cu pietre. Cine suntem noi ?Nici macar furnici deci nu avem nici un drept de a judeca pe cineva. Inatai sa ne uitam in oglinda sa vedem cine suntem...Cine nu are pacat sa arunce primul cu piatra!Foarte mare pacat judecare unui preot,merge pana la al 70-lea neam.Daca pentru alte pacate merg pana la al 7-lea neam,ganditi-va ce inseamna,luati-o in serios. Harul unui preot nu il ia nimeni....si de ar fii sa gasesti un parinte intr-un sant,sa-i pupi mana ca harul nu il ia nimeni ci i l-a dat Bunul Dumnezeu. Cu mainile sale face Sfintele Taine si se coboara Duhul Sfant in Potir....Sa nu uitam ca suntem oameni si ne rugam pentru mantuire....Toti vom da socoteala ....Bunul Dumnezeu sa ne ajute si sa ne ierte patimele omenesti ,sa ne rugam pentru ei si nu sa aruncam cu pietre cum vrea vrajmasul ca nu asta-i rostul nostru!E postul mare,hai sa ne curatim!Iertare si Doamne ajuta!

ACATIST

MARIANA SI FIUL EI CIPRIAN-ADRIAN SE ROAGA LA MAICA DOMNULUI,DO,MUL NOSTRU IISUS HRISTOS SI LA BUNUL DUMNEZEU PENTRU:
- SANATATE SI VINDECARE DE TOATE BOLILE SUFLETESTI SI TRUPESTI
- IERTARE SI DEZLEGARE DE TOATE PACATELE
- SPOR LA TOATE IN CASA
- IMBLANZIREA TUTUROR VRAJMASILOR CU TRUP SI FARA DE TRUP,VAZUTI SI NEVAZUTI
- DEZLEGAREA CUNIILOR SI SOARTA BUNA DE LA DUMNEZEU
- DEZLEGAREA SI ALUNGAREA TUTUROR FARMECELOR,VRAJILOR,MAGIE,A BOLILOR,A PATIMILOR(BETIE,ANTURAJ,FUMAT,CURVIE,NEASCULTARE)
- REUSINTA LA TOATE IN VIATA
- SA FACA CIPRIAN-ADRIAN FACULTATE
- SA SE INTOARCA CIPRIAN-ADRIAN LA DUMNEZEU,LA MAMA LUI SI CASA NOASTRA CU IUBIRE,MILA SI AJUTOR
- SANATAE PT EUGEN SA SE INTOARCA LA DUMNEZEU SI PT DUSMANII MEI SI AI FIULUI MEU(ELENA,GABRIEL-DANIEL,DOINA-ECATERINA,VALERIA-MIHAELA,VIOLETA-AURELIA,EUGEN,SEVER-ROBERT,SERGIU-GABRIEL,DANIELA,MADALINA,MARIA,ION,IOAMNA,RODICA,FLORICA,EUGENIA,CONSTANTA,SANDA,GHEORGHE S.A.)

Va rog ,nu mai judecati,exista un unic Judecator.Cine suntem noi sa ridicam piatra?Cu ce suntem noi mai buni decat ceilalti?Reusim un sigur lucru zi de zi,il rastignim zilnic pe Mantuitorul,umplem de ura si scarba ceea ce Dumnezeu a creat din dragoste pentru noi pacatosii.Opriti-va acum ,in al 12-lea ceas al existentei noastre,opriti-va de la a va injura si batjocorii.Nu mai mergeti in manastiri doar sa vedeti ce fac calugarii de acolo,are cine-i judeca;mergeti si cadeti in genunchi acolo si luati seama la neputinta si pacatele voastre,cereti indurare.

DOAMNE-AJUTA!Va rog frumos daca poate cineva sa ma ajute cu un numar de telefon sau o adresa de e-mail de la MANASTIREA CHEIA.As vrea sa asist la slujbe si ma intereseaza cazarea si cu cine pot lua legatura.MULTUMESC FRUMOS!

Adevarat rai pe pamant!Mergeti si vizitati manastirea si sa vedeti pe preotii calugari si pe PARINTELE STARET cu ce caldura si dragoste va primeste!

Ginduri si citeva imagini din biserica manastirii Cheia (din 2007), asa cum le-a simtit si vazut un tinar cu handicap.

http://www.youtube.com/watch?v=O2VMtLPVOcc&NR=1

foarte frumos este o manastire deosebita

Am cercetat si am admirat de mai multe ori acest sfant lacas.
Anul viitor - cu ajutorul lui Dumnezeu - voi publica un istoric al manastirii. Pe aceasta cale, rog pe toti cei ce au ilustrate, fotografii, marturii s.a. sa mi le trimita la e-mail sincaflo@yahoo.com.

Traim departe de tara, in München, Germania,dar sintem legati sufleteste de acest loc plin de pace si de credinta. Ne simtim acasa la Cheia, pentru acest fapt am si cumparat un teren,sa fim aproape de acest tarim al linistii si credintei, loc unde ne-am dori sa ne gasim si linistea de veci.
Avem foarte mare respect si dragoste pentru Arhirmandrit Parinte Grigore Babus , din paretea caruia am primit Psaltirea,Carti de Rugaciune ,precum si alte carti scrise de Sfitia Sa ca de ex.: "Izvoare Liturgice si Pastorale". Deasemeni avem mult respect si admiratie pentru Staretul Manastirii , si pentru toti preotii si calugarii din cadrul Manastirii Cheia.
Cu ocazia Sfintelor Sarbatori al Invierii Domnului, Le transmitem un Paste Fericit, multa sanatate si pace in suflete!
CRISTOS A INVIAT !

Scrie în caietul de impresii