Mănăstirea Crasna Gorj

Biserica schitului a fost zidită în anul 1636, de Pitarul Dimitrie Filișanu. Biserica este în formă de cruce, cu pridvor închis; pictură în frescă. Se remarcă tabloul votiv și tâmpla cu portretul lui Matei Basarab și al Mitropolitului Ștefan.

Între anii 1642-1643, Matei Basarab atestă dreptul schitului asupra moșiilor lui Dimitrie Filișanu.

Cele mai importante restaurări și reparații s-au făcut între anii 1936-1938, de Comisia Monumentelor Istorice.

În prezent așezământul se află în curs de restaurare: s-a consolidat și restaurat clădirea principală și s-a schimbat acoperișul tuturor clădirilor. Se află în fază de proiect o nouă construcție în care se vor afla chilii, trapeza, biblioteca etc.  


Scrie în caietul de impresii

Ultimele 10 impresii

Vezi toate impresiile
 1. Mănăstirea Crasna Gorj
  Un colt de Rai ,cuvintele sunt prea putine pentru a descrie sentimentele ,anul aceata a fost al treilea ,in care am revenit cu inima deschisa,odata ajunsi aici cu siguranta te vei intoarce.multa sanatate si putere ,tuturor ce slujesc acest Sfant Lacas .Doamne ajuta !
 2. Mănăstirea Crasna Gorj
  Asa ceva vezi doar in povestile bunicilor
 3. Mănăstirea Crasna Gorj
  Va multumesc parinte POLICARP pt faptul ca va rugati pt noi impreuna cu toata obstea .Va doresc sanatate liniste si sa ne pastoriti asa cum ati facuto dea lungul anilor.Cu respect Traian si Melania
 4. Mănăstirea Crasna Gorj

  23.07.2012" am auzit de acesta manastire cu oameni deosebiti,speram cu ajutorul lui dumnezeu sa apucam sa traim citeva clipe atit de aproape de curata credinta ortodoxa,cu drag liviu,rebeca,maria,daniel-Timisoara.
 5. Mănăstirea Crasna Gorj
  de cate ori am ocazia vizitez impreuna cu familia ,acest sfant lacas, sincer va spun aceasta manastire prin sf sa parnte Policarp cu care am vorbit si am reusit sa trec peste cateva probleme grave ce erau in familia mea, este o minune parintele Policarp! ii doresc multa sanatate si multa fericire! pe aceasta cale salut cu respect pe pr Ieronim ,dumnezeu sa va ajute ,sa aiba grija de voi ! cu respect Marcel si Mihaela!
 6. Mănăstirea Crasna Gorj
  Am revenit pentru a treia oara la Sfanta Manastire Crasna (Gorj). De data aceasta am stat cateva zile. Nu se poate exprima in cuvinte sfintenia locului, caldura si ospitalitatea acelor minunati rugatori. Ma rog Bunului Dumnezeu sa ma invredniceasca sa mai ajung in acel minunat loc. Oricum, sufletul meu a ramas acolo. Doamne, ajuta! Pastreaza linistea acelui loc.
 7. Mănăstirea Crasna Gorj
  sant o impatimita a manastirii crasna. un colt de rai cu preoti
  blinzi si cu parintele staret NICODIM desprins ca din poveste. te primeste cu drag si te face sa iti pui sufletul pe tava.m-as duce saptamanal sa pot, dar multumesc,BUNULUI DUMNEZEU ,MAICII DOMNULUI SI PARINTELUI ARSENIE PRAJA ca am ajuns de citeva

  ori. Parintele Nicodim m--a ascultat si m-a ajutat muulttttt.
 8. Mănăstirea Crasna Gorj
  Varog sa im spuneti daca ma rog la maica domnului si sfantulioan rusul ma vor ajuta sa mai ajung macar odata la manastire?
 9. Mănăstirea Crasna Gorj
  Va rog sa-mi spuneti cum se poate ajunge din Cluj N la aceasta manastire.va multumesc.
 10. Mănăstirea Crasna Gorj
  Un colt de Rai

 Vezi toate impresiile

Scrie în caietul de impresii