Scrie și tu în caietul de impresii!

Astăzi, 3 ianuarie 2022,am ajuns, pot spune intr-un colț de rai. O minune de la Dumnezeu ne-a adus aici. La vara, cu siguranță vom reveni. Liniștea si fericirea iti umple sufletul si inima.Simti ca plutești, ca timpul sta in loc si ca nimic nu mai contează decât acel loc in care iti dorești sa rămâi pentru totdeauna. Mulțumim părintelui care ne-a intampinat cu multa iubire si evlavie,si care ne-a ținut o slujba ce ne-a făcut sa ne simțim pentru o clipa in brațele lui Dumnezeu. Doamne ajută, pentru toți călugării, preoții si credincioșii de acolo, si celor care ajung la acea Mănăstire. Dumnezeu sa fie cu noi!

ptr mine manastirea Crasna este locul în care ma simt alături de Dumnezeu. Mulțumesc părinților de acolo ptr tot ce fac.

Am fost de 2 ori in acest loc minunat și binecuvîntat de Dumnezeu .Multumim din suflet părintelui Maxim un om care ne aduce multă liniște sufletească Doamne ajuta

Doamne ajuta parinti!Apreciez f mult Manastirea Crasna,Cu preoti cu har si dar,imi pare sincer rau ca nu am reusit sa o vizitez pana in ziua de azi,dar voi face tot posibilul sa vizitez frumosul Rai,ma doare tare rau sufletul ca trece anul si nu am reusit sa vizitez frumoasa si deosebita manastire Crasna.Doresc tuturor preotilor sanatate multa si viata indelungata,Amin!Dumnezeu fie cu voi!

Este o Manastire f frumoasa,cu preoti deosebiti cu har si dar,in care le port tot respectul,nu am reusit pana in ziua de azi la acest colt de rai,si imi doresc f mult sa ajung,dar n am putut din alte nevoi,in inima mea si rugaciunile mele sant mereu adresati Bunului Dumnezeu prin sanatate si viata indelungata,Doamne ajuta!

SFINTEI MĂNĂSTIRI CRASNA
Mi-e dor de tine, Crasnă Sfântă,
Mi-e dor de frumusețea ta,
De ani de zile mă frământă
Gândul de-a te revedea.

Când te-am văzut întâia oară
Ca un copil m-am bucurat,
Și mi-am dorit să mă-ntorc iară
În locu-acela minunat.

Dorința mea cea pătimașă
S-a transformat într-un mister,
Și ca o rugă uriașă
S-a înălțat până la cer.

Și resemnându-mă-n tăcere
Așa cum am făcut mereu,
Am așteptat o mângâiere
De la Preabunul Dumnezeu.

Și dup-o vreme oarecare
Dorința mea s-a împlinit,
Și-atunci cu bucurie mare
La tine iarăși am venit.

Și te-am văzut și-a doua oară
Cu voia Domnului Preabun,
Dar cât ești de frumoasă, Crasna,
Eu tot n-am apucat să-ți spun.

În slava ta cea mai înaltă
Te-am regăsit, și-am plâns de dor,
Că nu văzusem niciodată
Atâția preoți în sobor.

Și n-am văzut atâta lume
Venind cu drag a se-nchina,
Și nici atâta rugăciune
N-am ascultat în viața mea.

Și iar am plâns de fericire,
Iar plânsul meu, ca un ecou,
Și ca un semn de mulțumire,
S-a înălțat spre cer din nou.

A fost o zi deosebită
Ce n-am s-o pot uita nicicând,
De-aceea, Crasna mea iubită,
Te port mereu cu mine-n gând.

Eu știu că nu ești supărată,
Nu s-a-ntamplat niciun prăpăd,
Chiar dacă nu ți-am spus vreodată
Ce dor mi-a fost să te revăd !

Trecut-au anii peste mine,
Dar gândul meu , rămas hoinar,
E, Sfântă Crasnă, tot la tine,
Dorind să pot să te văd iar.

Și iat-acum, ca o dovadă,
Pentru acei ce se-ndoiesc,
Să ia aminte și să creadă :
Minunile...chiar se-mplinesc !

Eu nu mai speram vreodată
S-ajung la tine, draga mea,
Să-ți spun povestea mea uitată
Prin amintiri pe undeva.

Dar Însuși Dumnezeu Preabunul,
A rânduit să fie-așa,
Să îmi deschidă iarăși drumul
Să afli și povestea mea.

Și iată vin, a treia oară,
Și-acum îți spun cu drag, să știi,
Că ești o frumusețe rară
Și-n gândul meu vei dăinui.

Și cât de dor mi-a fost de tine,
Și cât de dor îmi va mai fi,
Doar Domnul știe cel mai bine,
Nici tu, măcar, n-ai cum să știi.

Și dac-ar fi ultima dată
În care te mai pot vedea,
Eu plec cu inima-mpăcată
Că am făcut ce trebuia.

Rămâi cu bine, Crasnă Sfântă,
Te voi păstra în gând cu drag,
Rămâi cu îngerii ce-ți cântă,
Iar eu...cu dorul meu pribeag !!!
( Ioana Olteanu )

Am revenit la Sfânta Mănăstire Crasna-Schiulești în luna iunie ,anul acesta. Nu găsesc cuvinte potrivite pentru a descrie măreția spirituala ,frumusețea locului,ospitalitatea și blândețea obștii din aceasta Mănăstire. Odată ajunsa pe acest tărâm al rugăciunii ,am lăsat în urma tulburările sufletului , sensul și valorile reale ale trecerii prin aceasta lume capătănd alte înțelesuri si-o liniste binefăcătoare cuprinzandu-ti întreaga ființa !Mulțumesc bunului părinte Arhimandrit Nicodim Dimulescu pentru atât de prețioasele îndrumări duhovnicești ,pentru tot ce înseamnă acest OM în căutările celor ce-l caută pe DUMNEZEU ! DOAMNE AJUTA ! Maria Damaschin

stiu doar drumul dinspre schiulesti ,masina e joasa stiti a fost refacut,si totusi am vazut un drum prin padure pe unde masinile ajung mai aproape stii va rog vreau si imi doresc sa ajung pe 29 de ziua mea.multumesc anticipat

Rai

Adevărat rai pe pamant.merita efortul.

Buna ziua! As dori sa stiu cine este staret la aceasta manastire. As vrea sa trimit un plic si nu stiu pe cine sa trec la destinatar, pentru a semna de primire...

01/03/2017
Iraq Baghdad
Pentru
Parintele Staret
Sfintia Voastra

Numele meu este PAVEL ELENA cetatean roman,crestin ortodoxa.va rog un acatist de 40 de zile.
ELENA cu tot ce i-mi apatine .ma rog pentru dezlegarea SPORULUI si a BUNASTARII in casele noastre si in tot ce ne apartine.
Cu respect si consideratie pentru Ortodoxia Romana.
General Manager
Elena Pavel
Iraq Baghdad
E-mail serviciimportexport@gmail.com

am vizitat manastirea CARAIMAN in data de 12 august anul acesta este un peisaj foarte frumos merita tot efortul

Sunt 3-4 saptamani de cand v-am scris un mail la care nu am primit raspuns.
Tot de atunci v-am sunat de nenumarate ori, la diferite ore, fara sa-mi raspunda cineva...
Si uite asa, parerea mea despre randuiala de la Crasna a devenit intr-un anume fel...
Halal! Imi imaginez ca la cata "promptitudine" ati manifestat, tot asa va sunt rugaciunile ascultate!
De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!
N-aveti obraz!!! De restul nu mai vorbesc!

Doamne ajuta,
Se pot trimite pomelnice la Sf Manastire prin mandat postal?
Daca da imi puteti da adresa?

Va multumesc

Am aflat de acest sfânt locaș în anul 1998.Am fost la Sfânta Mănăstire de doua ori si-am rămas legata sufletește de spiritul ,atmosfera benefica,ospitalitatea și cuvioșia părintilor din obștea Mănăstirii Crasna-Schiulești .Prin bunăvoința Preotului Arhimandrit Nicodim Dimulescu am primit ajutor de rugăciune de nenumărate ori ,traversand evenimente care mi-au marcat viața așa cum a fost rânduită de Sus.Darurile revărsate asupra mea le-am primit ,le-am depășit când s-a impus în anumite circumstante.Mereu am știut ca puterea rugăciunii ,iubirea si credinta ,nădejdea în Dumnezeu și Maica Domnului rămân stâlpii puternici susținători în trecerea pe acest pământ.Îmi doresc sa revăd acest loc minunat ,Sfânta Mănăstire Crasna -Schiulesti.Doamne Ajuta !

Manastirea Crasna, gradina raiului, cu preoti, calugari cu mult har, peisaje frumoase, ingeri cu adevarat, in frunte cu Parintele Nicodim, loc linistit, doresc tuturor crdiinciosilor sanatate multa si viata lunga.Amin!

am vizitat manastirea de 3ori.este deosebita.liniste multa,frumusete.lacul cu nuferi este deosebit,le doresc numai bine calugarilor de la manastire.

sant una dintre cele mai pacatoase fiinte care am avut onoarea de a sta cu Parintele Ncicodim.rar poti intilni o asemenea blindete si bucurie duhniceasca.nici nu ajung bine acasa si m-as intoarce din nou.ador totul la Crasna dar pe Parintele Nicodim il divinizez. imi da sfaturi de suflet si ma face sa ma impac cu mineDoamne-ajuta sa pot sa mai ajung si sa ne bucuram cat mai mult de dragul nostru Parinte

Exista cazare Miha.Eu am fost acum 3 ani.Nu m-a costat nimic.Si acum cred ca este fara plata,chiar daca este alt staret.

As dori si eu sa ajung la Manastire si as dori sa stau 2 zile , vreau sa stiu daca ofera si cazare si cat costa , daca a fost cineva si stie rog sa posteze aici

multumesc anticipat

http://www.facebook.com/pages/Manastirea-Crasna/176328685838108


pagina de facebok pt aceasta Sfanta Manastire

Hi am fost acolo pe 6 septembrie am avut o masina inchiriata cam greu dar am condus pina la minastire foarte frumos ,am fost cu baiatul meu locuim in USA ,foarte frumos la anu vrem sa mergem din nou recomand.

rugati va va rog pt cumnatul meu marco care este bolnav fara speranta de vinecare in virsta de 47ani.Dumnezeu sa l apere si sa l ajute

As vrea sa merg in strainatate si vreau sa stiu ce acatist trebuie sa citesc ca sa gasesc ceva bun de lucru.

asvrea sa ma alatur voua sanu stie nimeni de mine da?se poate?

Manastirea Crasna nu poate fi descrisa in cateva cuvinte sau cateva randuri...poate fi descrisa in cateva carti.Este o Manastire binecuvantata de Dumnezeu,cu stareti de exceptie(PS GALACTION,ARHIMANDRITUL NICODIM SI IN PREZENT IEROMONAH NECTARIE) ce au stiut cum sa dea manastirii un farmec aparte,un farmec ce nici o alta manastire nu are,este ceva specific Crasnei.
Daca as fi dus intr-o alta manastire nu m-as simti la fel ca la Crasna.Aici simt ca plutesc printre nori si vad Imparatia Cerurilor.Simt ca sunt mai apropae de Dumnezeu si de Sfintii sai.
Este ceva de nedescris.Daca toata lumea ar trece macar odata pe la Crasna ar simti Duhul Crasnei si puterea rugaciunii.
In final as vrea sa amintesc cuvintele rostite de PF TEOCTIST intr-o predica de Sfantul Dimitrie:"proptele mele,...sunt de la Crasna,Nicodim mi-a dat".
M-am bucurat cand am citit acest lucru,cum PF TEOCTIS il lauda pe Pr.Nicodim.Ceva binecuvantat.
Intr-u multi si binecuvantati ani!Multi ani traiasca obstea Manastirii Crasna

maine merg la Crasna :)) abia astept nu mai am rabdare .....sa treaca repede ziua de azi si sa ajungem cu bune ! Doamne ajuta !

Crasna!locul unde simti cu adevarat puerea rugaciunii.Este locul unde toate au un inceput.Este locul unde simt ca ma despart de toate grijile cele lumesti si traiesc intr-o viata noua,o viata ce mi-as dori sa o traiesc mereu.Simt cu visurile mele prin aripi.VREAU SA SPUN CA CINE NU A FOST LA cRASNA NU SIMTE CE ESTE ADEVARAT O BUCURIE.ESTE RAIUL PE PAMANT.
Prima data am fost la manstire asa intr-o excursie,dupa care in fiecre an am facut pelerinaj la Crasna.Este un loc minunat si sper ca toata lumea sa aiba ocazia de a vizita Manastirea Crasna.

CRASNA..............nu stiu ce cuvinte sa rostesc pentru ca nu cred ca s-au inventat cuvinte atat de frumoase pentru a descrie manastirea . Dupa o singura vizita la Crasna s-a deschis sirul lung de pelerinaje , pentru ca de atunci nu au mai fost vizite sau excursii au fost pelerinaje .... va doresc celor ce nu ati fost , sa mergeti , iar dupa aceea pregatiti-va de mai multe drumuri spre Crasna . Doamne ajuta !!!

imi este foarte dor de sfanta manastrire,de slujbele frumoase pe care le oficiaua parintii slujitori si de toate lucrurile frumoase din incinta acestei sfinte manastiri.in data de 17 decembrie stateam si ma gandeam oare cum ar fi sa fiu de craciun la crasnasi in timp ce ma gandeam ma uitam la jurnal trinitas dintr-o data sf evanghelie pentru duminica dinaintea nasterii domnului a fost prezentata de catre parintele staret IEROM.NECTARIE PETRE,in acel moment am simtit ca visul meu este implinit.a fost o mare bucurie pentru mine si o alta bucurie sa intamplat in data de 29 septembrie2011 atunci cand biserica sf ioan botezatorul si sfanta treime din mizil a fost sfintita de catre PS CIPRIAN CAMPINEANUL VICAR PATRIARHAL care a fost ales de la manastirea crasana.in acel moment sufletul mi-a saltat de bucurie.a fost un moment de nedescris o bucurie enorma pentru mine.
daca va filma cineva sf liturghie din noaptea de craciun vas ruga sa mi-o trimiteti si mie pe mail(alex_nastase2001@yahoo.com).sa va rugati pentru mine si cei apropiati mie, parinte si va urez sarbatori fericite nu mai bine si sper sa ajung cat mai repede la manastire(mai ales pentru a ma spovedi la parintele celestin).
de la alexandru nastase (paraclisier),pentru sf manastire crasna!!!!!!!!!!!!!!toate cele bune

PT D-NA DORINA
E MARE PACAT SA VI SE DESCHIDA CARTEA.CARTILE SFINTE SUNT PT A NE RUGA DIN ELE,NU PT GHICIT.SA NU CREDETI CA VETI FI MAI BINE DUPA ACEEA,O SA REGRETATI PT CA ATI FOST LA DESCHIS CARTEA.PACAT ESTE SI DOAR SA VA DORITI ACEST LUCRU.GHEORGHITA

buna ziua am fost la manastire acum 2 saptamani este superb de frumos si as dori sa vin pt deschiderea cartii dar nu stiu la ce preot sa vin ma puteti ajuta va rog rumos. astept raspunsu dumneavoastra cat mai repede posibil si as dori sa stiu si cat mar costa va multumesc

PENTRU ALEX: La orice manastire Alex.Te duci si vorbesti cu parintele staret.Nu cauta neaparat manastiri asezate in locuri pitoresti sau de traditie,cauta un parinte care te poate ajuta,asta e tot ce conteaza.E bine sa vizitezi mai intai cateva manastiri,ca sa-ti faci o impresie.

Pentru Florina: Prin padure este mai greu de urcat. La un moment dat, radacinile copacilor servesc drept trepte. Iar aproape de manastire sunt zidite trepte. Nu pot aprecia distanta care este de urcat, dar cu ajutorul lui D-zeu poate ajungi.

Pt ANA,
Iti multumesc mult de tot pt raspuns. Poti sa-mi spui, te rog, daca drumul prin padure este greu de parcurs, am probleme de sanatate, necesita sa urci mult? cam cat ar fi ca distanta si cats-ar face daca ai merge incet (la pas).
Numai bine! Doamne ajuta!

Pentru Florina:La manastirea Crasna Prahova nu se poate ajunge cu masina pana la poarta. Se poate merge cu masina pana aproape de manastire dar apoi se urca prin padure, se trece un rau... La locul unde se incepe mersul prin padure exista un indicator in care se precizeaza ca poti urca doar cu masina 4x4 pe un alt drum

Am si eu o intrebare, se poate merge pana la poarta manastirii Crasna cu masina sau trebuie mers pe jos si daca da, ce distanta, se urca usor?
Multumesc pt raspuns.
Doamne ajuta!

Si eu am auzit foarte multe impresii frumoase legate de manastirea Crasna si as dori sa ajung acolo. Am inteles ca trebuie sa cobor din tren la Homoraciu dar stie cineva la ce ora vine masina spre Schiulesti? Ca sunt 2 trenuri din ploiesti(unul ajunge in Homoriciu la 10 si unul pe la 5 fara ceva) si nu stiu cu care sa vin. Va multumesc anticipat si Doamne ajuta!

Va rog frumos daca imi poate spune si mie cineva la ce manastire ma pot duce pentru a ma calugari, am varsta de 22 de ani si am strans si o suma de bani frumusica din munca cinstita care as putea dona manastiri, cine ma poate ajuta cher1sh_life@yahoo.com DOAMNE AJUTA

Va rog, dac[ puteti sa ma lamuriti si pe mine cum trebuie citita Psaltirea. Am inteles ca se citesc doar un anumit numar pe zi, in ce zile, la ce ore, cine iti spune ce sa citesti?
Cand si unde poti da Psaltire la Manastiri, cand se citesc ele, sau tot ce puteti sa-mi spunetie binevenit.
Doamne ajuta!

Buna ziua!!!As dori sa vorbesc si eu cu parintele de la aceasta Manastire...Am 16 ani si as dori ca anul acesta pana in septembrie pana knd incep scoala sa pot ajunge la manastire si sa pot sta 2 luni de zile acolo...As vrea sa stau cu maicutele,sa postesc,sa ma rog,pentru k in felul acesta ma voi simtii mai bine...Cine ma poate ajuta???

Vasile se roaga pentru familie:Gheorghe,Ana,Florentina bolnava,Constantin,Maria cu fiu si nepotii,pentru prieteni si cunostine.

mergand la crasna sau la orice alta manastire dumnezeu iti randuieste cu cine sa vorbesti toti parintii din crasna sint indrumatori pt suflet cel ce cauta sa se intareasca in credinta

Doamne ajuta!

Cine a fost pana acum la Crasna si a stat de vorba cu un calugar cu har?Puteti sa dati detalii? Multumesc!

am avut ocazia sa aud despre pomelnice onlain pe internet cu care nu sant de acord un lucru bun este ca cel ce doreste sa daruiasca pomelnicul sau unei biserici sau unei manastiri sa faca efortul sa duca el ofranda la destinatie cs sa aibe bucuria binecuvantarii din acel loc unde va ajunge si unde se poate si inchina

Plecat din tara din cauza saraciei,incercand acum la 51 de ani sa mai caut din norocul pirdut din aceasta scurta viata,incerc sa raman un bun crestin chiar daca sant intr-o localitate din Germania unde biserica este mereu goala,si unde ma pot ruga in voie,am nevoie de Voi preotii,sfinti parinti calauzitori ai sufletelor noastre care cu puterea rugaciunilor ne puteti ajuta pe cei ce credem in Dumnezeu din toata inima noastra! Am gasit acest site si am citit descrierea acestei manastiri locas sfant si binecuvantat,si deja parca am ajuns cu sufletul aici.Dumnezeu sa binecuvinteze pe cei ce s-au ostenit pentru construirea acestui site,si rog sa ma pomeniti si pe mine,pentru dezlegarea rului din viata mea!Va multumesc voua celor ce ne dati nadejdea mantuirii!
Iosif-Georghe

Aceasta manastire are tot ce poate insemna frumos, pur, intelept si curat in aceasta lume plina de mult rau.este o minune pe pamant. si nu sunt doar cuvinte
Abia astept sa ajung din nou acolo de Sfintele Sarbatori Pascale.

va rog sa va rugati pentru sora mea grav bolnava de cancer oshvat izaballa de 34 ani va rog din suflet sa va rugati pentru ea va multumesc

mie dor de manastirea crasna nu am fost de 2ani dar atat de mult imi doresc sa ajung iarasi sa ascult,cum canta priveghetotile in biserica ,slujba si parintii de acolo nu gasesti in toata tara cat ai umla doamne ajuta sa ajunga toti care isi doresc si eu pacatoasa

Numar telefon Manastirea Crasna Prahova 0244292560 sau Preot Vasile 0722444076.Sa va fie de folos!!!

Este o manastire foarte frumoasa.Ea a dat multi episcopi,binecuvantati,mari duhovnici(PS SEBASTIAN,PS GALACTION)cum probabil nu vom mai avea.asa oameni se nasc la sute de ani.este mare sfintenie acolo si nespusa frumusete.Doamne,ai mila si de noi pentru rugaciunile acestor monahi adevarati!

cea mai frumoasa manastire care te face sa te simti ca acasa sau mai bine zis in rai george brasov"

COD-107326 ICOANA MAICII DOMNULUI-FACATOARE DE MINUNI.

STARET IEROMONAHUL NECATRIE PETRE.

Doamne ajuta ,as dori sa trimit un pomelnic la aceasta manastire ,imi puteti spune va rog frumos adresa ,manastiri.
va multumesc

@Corina: Moliftele Sfantului Vasile cel Mare si ale Sfantului Ioan Gura de Aur se citesc la Biserica Sf. Ioan Piata (langa magazinul Intersport Unirii), Bulevardul I. C. Brãtianu , nr. 39, sector III, Piața Unirii, București.
Se citesc in fiecare joi de la ora 19.00-21.00

cea mai frumoasa manastire care te face sa te simti ca acasa sau mai bine zis in rai george brasov

Buna ziua si DOAMNE AJUTA,
Va rog mult daca ma poate ajuta cineva cu un numar de telefon de la aceasta manastire sau sa-mi spuna daca pot trimite acatist prin posta! Multumesc, sanatate tuturor!

sfanta manastire crasna este o manasire asa de frumosa incat dupa parerea mea este una foarte buna si cu acest prilej as vrea sa o numesc "raiul pe pamant".Anul acesta(2010)am ajuns de 2 ori dar daca bunul dumnezeu ma ajuta impreuna cu maica domnului si ma invrednicesc de a mai ajunge inca odata voi veni cu cea mai mare placere mai ales ca in duminica sfinte cruci pe data de 1 august2010 am am fost paraclisier.Acest lucru m-a bucurat foarte tare si de aceea vreau sa mai ajung inca odata.Cand am ajuns anul acesta(2010)prima data am avut o suparare.Moartea parintelui casian cel care era la pangar.
Sper ca Maica Domnului Sfantul Ioan Rusul si toti ceilalti sfintisa ma invredniceasca pemine si pe femeia care organizeaza excursia sa mai ajungem inca odata.Dumnezeu sa ne ajute cu marea Lui iubire de oameni.

am fost de doua ori,sincer nu am cuvinte...asa ceva in tara,nu cred ca mai gasesti,simti de cand intri in manastire ca acolo este gradina LUI DUMNEZEU!!daca aveti drum ,nu ezitati sa intrati la manastie,sigur o sa va mai doriti sa mergeti!drumul este destul de bun,nici nu o sa-l simtiti stiind ca mergeti la DUMNEZEU!DOAMNE AJUTA

Unde se citesc in Bucuresti Moliftele Sf. Vasile si ale Sf. Ioan Gura de Aur?"

STARET ARHIMANDRIT NICODIM-DIMULESCU.TELEFON-0244292562,0244292560.

La aceasta Sf.Minastire amfost de 3--4 ori m-am rugat la Dumnezeu cu credinta si mi-a prins bine.Aici se fac slujbe f.f.f frumoasecu preoti eflavios ,aicim-am intilnit cu un preot din apropirea localitati mele resspectiv Cernavoda iar satul de unde provine acest preot se numeste Rasova jud Constanta.Aici peisajul este extraordinar de frumos parca ar fi o parte din RAI Staretul minastirei este mereu cu zimbetul buze un zimbet cald de altfel si calugari sunt bine primitori,efavlios va recomand sa maregeti sa vizitati si sa va rugati la Bunul Dumnezeu in aceasta Sf. Minastire Crasna

Unde se citesc in Bucuresti Moliftele Sf. Vasile si ale Sf. Ioan Gura de Aur?

DOAMNE, INTOARCE-I LA BUNATATE SI LA RUGACIUNE PE TOTI VRASMASII MEI. AMIN

(Rugaciunea trebuie spusa de 30 de ori pe zi timp de 40 de zile si rezolva orice dorinta a celui ce o rosteste.
Parintele GHERONTIE PUIU, MANASTIREA CARAIMAN BUSTENI)

este cea mai frumoasa si ingrijita manastire.Am ramas impresionat de politetea cu care esti primit.Am vazut multe manastiri dar aici este un colt de rai.pana si vesmitele preotilor si calugarilor sunt deosebite,iar slujbele iti ajung la suflet.

Acum de inceput de "An Nou" 2010,doar ganduri bune de prosperitate si sanatate,putere in lupta cea buna si mai ales sa vina bucurie pentru fiece gand,vorba si fapta! Domnul sa va daruiasca cele mai potrivite daruri LA MULTI ANI si BINECUVANTATI ANI!
Cu mult respect si cu multa dragoste fata de Iisus Hristos:
Ana-Maria(Anutza)

Bucuria Sfintelor Sarbatori de Craciun sa ne deschida inimile sa primim Vestea minunii Nasterii Pruncului Iisus si darurile magilor intru inaltarea noastra duhovniceasca.
Craciun fericit tuturor Parintilor-preoti si fratilor monahi acestei Sfintei Manastiri!LA MULTI ANI!

Este pur si simplu un colt de rai..nu exista cuvinte indeajuns de marete pentru a caracteriza si a descrie asa cum merita acel loc plin de spiritualitate si divinitate.Merg cu cel mai mare drag si sufletul meu tanjeste dupa reintoarcerea in acele locuri si acei oameni(sfinti parinti) rupti de rautatea lumeasca.Respectul,linistea,credinta,dragostea si nu in ultimul rand harul care te face sa revii iar si iar si iar.Acolo in Manastirea Crasna ma simt ACASA si stau si ma intreb adesea "Oare cum o arata Raiul,nu cel de la Crasna,cel Ceresc? Din inima pot afirma ca se poate face o "mica"comparatie.Iti multumesc Doamne Dumnezeule pentru darul acesta care ni l-ai lasat prin intermediul Manastirii Crasna.CRACIUN FERICIT!

Va multumesc tare mult pentru promptitudinea dvs ! Am sa aman aceasta vizita pentru perioada imediat urmatoare. Acest weekend l-am petrecut la m-rea Petru Voda si sunt tare fericita ca am reusit sa iau binecuvantarea de la parintele Iustin Parvu. Este foarte batran-90 an...Indemnul meu ar fi sa mergeti la Sfintia Sa cat inca se mai afla in viata. Afirm cu bucurie ca m-rea Petru Voda reprezinta un pilon puternic al ortoxiei romanesti.
Doamne-ajuta !

Exista Ioana locuri de cazare,peste 300.Eu am fost in luna iunie,am stat o noapte acolo.Nu se plateste nimic.Oricine se duce este primit.Ofera si 2 mese pe zi gratuit.Intrebi de parintele Augustin,daca vrei sa stai o noapte.Am inteles ca cine vrea sa stea de la 2 nopti in sus trebuie sa vorbeasca cu staretul Nicodim.E foarte frumos acolo.I se spune "CRASNA CEA FRUMOASA".Dumnezeu sa te ajute!

Pentru Ioana.
La Sfânta Mânãstire Crasna de Prahova existã locuri de cazare pentru pelerini.Cred cã ar fi mai bine sã daþi un telefon înainte, e posibil sã fie aglomerat (deºi nu cred cã pãrinþii lasã pelerinii pe afarã), gãsiþi numãrul de telefon pe internet. La Sfânta Mânãstire Crasna de Gorj nu ºtiu dacã pãrinþii au locuri ºi pentru pelerini. Sãnãtate ºi numai bine. Doamne ajutã!

Doamne ajuta !
As vrea sa va intreb daca parintii cazeaza la m-rea Crasna chiar si contra cost . Daca ati putea sa-mi dati aceasta informatie in timp util,cam o saptamana,as vrea sa ajung pe data de 12 decembrie.Ar fi vorba de o singura noapte.:)
Va multumesc frumos.Am sa revin pe acest caiet de impresii pentru raspuns.

Manastirea Caraiman: Parintele Gherontie Puiu
http://prgabriel.wordpress.com/2009/08/05/emisiunea-tv-ecce-homo-manastirea-caraiman-si-parintele-gherontie-puiu-v/
Andreea

Doamne ajuta!Sunt fericita, ca am ajuns in sfarsit la Sfanta Manastire Crasna,nu am cuvinte cat de frumos este acolo si mai mult cu cata dragoste te primesc parintii.Pe mine m-a ajutat Dumnezeu sa ma spovedesc si sa ma impartasesc, L-am simtit pe Dumnezeu prezent in momentu acela, n-o sa uit niciodata ziua in care am fost.Eu am crezut ca niciodata nu o sa ajung, dar am avut credinta in Dumnezeu,rabdare si nu mi-a venit sa cred.Acum ma simt linistita atat trupeste ,cat si sufleteste.Amin!Domnu sa ajute pe toata lumea.

Doamne ajuta!Iti multumesc mult Viorel,daca nu te superi,eu vreau sa te consider fratele meu,mai ajutat foarte mult,atat cu sfaturi,apoi cum sa ajung la manastire.Dumnezeu o sa te rasplateasca, sunt sigura.
Cu ajutoru Domnului,am ajuns ieri,pe 7 octombrie 2009.
Eu de la Valenii de Munte am luat un microbuz care ducea direct in satu Schiulesti,si apoi am mers prin padure,am ajuns la timp la slujba de dimineata, m-am spovedit si impartasit, am simtit cea mai mare bucurie pe care nu am avut-o niciodata,m-am vindecat atat sufleteste cat si trupeste.Mancarea e nemaipomenita,cu binecuvantarea unui parinte,parca ai fii in Rai,la masa cu Dumnezeu.
Eu am credinta mare in Dumnezeu,ca o sa ma ajute sa-mi indeplinesc visu,de a merge la manastire,sa fiu monahie,mireasa Lui Hristos,atunci o sa fiu cu adevarat fericita.Lumea aceasta nu este ptr mine,eu vreau o lume linistita,cu multa credinta in Dumnezeu,rugaciune,iubire fata de aproapele,toata viata sa i-o dariesti Lui Dumnezeu.Pe zi ce trece vreau ca visu meu sa devina realitate,dar trebuie sa am rabdare si credinta in Dumnezeu.
Pentru mine Manastirea Crasna este ca o a doua casa,sunt primita cu multa caldura de toti de acolo, dar mai ales de duhovnicul meu,care imi este ca un tata.
Dumnezeu sa ne ocroteasca si sa ne aibe in paza pe toti!Amin!

Ana-Maria poti sa iei microbuz de la autogara IDM Basarab care are destinatia Cheia,si cobori in comuna Homoraciu la monument,dar de acolo mai sunt 7 km pana la manastire.Poti cobori si in Valenii de Munte la autogara si de acolo este un microbuz care merge pana la 2 km de manastire,dar acest microbuz circula o singura data pe zi(sambata stiu ca pleaca la ora 10).

manastire frumoasa...Crasna cea frumoasa

Doamne ajuta! Vreau sa ajung la Manastirea Crasna pe 30 septembrie,ce masina pot sa i-au din Bucuresti? va rog mult.

Chiar weekendul trecut am avut ocazia de a vizita acest loc binecuvantat de Dumnezeu care este manastirea Crasna.M-a impresionat profund , va recomand cu toata sinceritatea sa mergeti si dvs, este un loc special, un adevarat colt de rai.Va trimit si link-ul catre un articol scris imediat ce m-am intors din aceasta calatorie, in care am descris mai pe larg atat manastirea cat si sentimentele traite acolo,(unde cu ajutorul Bunului Dumnezeu sper sa revin din nou)
http://laionica.blogspot.com/2009/08/un-colt-de-rai-pe-in din nou.pamant.html

PENTRU CEI CARE SUNT IN TARA SI STRAINATATE:numele meu este Maria si am fost la multe manastiri si am duc destul de des.Daca sunteti departe de casa si de manastirea si biserica noastra si simtiti nevoia de un sfat va pot ajuta oricand.maria_coz19@yahoo.com

Toronto
MIHAI FERARU
In prag de moarte si foarte saraci, o familie de romani cu boli cardiovasculare grave se lupta sa-si salveze zilele, Singura lor speranta este Dumnezeu si ajutorul concret al crestinilor de pretutindeni.
Sa intindem o mana de ajutor acestei familii!
Bunatatea si milostivirea lui Hristos este in fiecare dintre noi, si prin actele noastre de milostenie si caritate, fata de semenii nostri ne vede Mantuitorul si ne va aduce mantuirea. Contactati familia MIHAI FERARU din Judetul VASLUI: Tel: 0764807565
Contul ce la deschis ptr a primi ajutorul de la handicap in valoare de 33,5 lei este la RAIFFAISEN BANK, cod swift RZBRROBU-VS: Romania

in LEI: ro93rzbr0000060001059026
Domnul Mihai Feraru a trimis Redactiei Las Vegas Romanian Journal copii dupa documente care dovedesc starea precara a sanatatii dumnealui si a sotiei, precum si scrisori semnate de Preotul Bisericii Ortodoxe din satul in care locuieste si un articol dintr-o publicatie locala prin care se facea apel umanitar pentru familia Feraru. Iata mai jos scrisoarea prin care Dl. Mihai Feraru ne cere tuturor ajutorul:
Sunt un om foarte bolnav si sarac din romania , eu si sotia mea suntem 2 cardiovasculari, partial sunt paralizat, varsta noastra este de 52 ani, si singura sursa de venit a familiei noastre este doar o pensie pe caz de boala de 449 lei si alte venituri nu mai avem, eu cu sotia nu putem efectua nici o activitate, numai Bunul Dumnezeu stie de viata noastra de aceea fac apel pe aceasta cale catre toti oameni cu suflet pentru oameni si care il iubesc pe Bunul nostru Dumnezeu, sa-mi ajute si familia mea greu incercata de atata necaz, Doamne ajuta. Va rog, in numele lui Dumnezeu sa va ganditi ca cineva in grea suferinta asteapta ajutorul dumneavoastra. Sa va ginditi ca Bunul Dumnezeu v-ar putea ajuta atunci cand veti avea mare nevie pentru ceea ce veti face pentru mine si familia mea. Sa nu-l uitati pe Bunul Dumnezeu. Pot dovedi cu acte in regula. Diabetul este f mare imi fac zilnic 2 feluri de insulina de 4 ori pe zi..Dorim sa mai putem merge pe la clinici medicale ptr investigatii si tratament, ori-ce fel de ajutor la noi va fi bine-venit, sub ori-ce forma ar fi. Multumim Anticipat. A-R

Am mai fost in pelerinaj la Sf. MINASTIRE CRAZNA de 2--3ori .Va zic cu mare sinceritate mergeti la aceasta Sf.Minastire si va rugati vizitatio cu respect si cu credinta intr-un Dumnezeu. Se savirsesc slujbe extraordinar de cucernice.Aceasta Sf.Minastire este asezata intr-o zona pitoreasca de exceptie zici ca este Raiul pe pamint.Inpreuna cu sotia mea si un grup de 40--50 pelerin din CERNAVODA NEPREGATIM AZI 23 AUGUST 2009 SA PLECAM INTR--UN NOU PELERINAJ LA ACEASTA SF.MINASTIRE PLECARE VA AVEA LOC IN ZIUA DE 25 08 2009 DOAMNE AJUTA

am fost la sfanta manastire crasna cand eram insarcinata si am mers pe jos dar nu mi-a fost greu,as vrea sa mai ajung ca este foarte frumos acolo.

Ana-Maria daca ai masina,mergi pana in satul Schiulesti din Prahova si de acolo mai mergi pe jos 2-3 km prin padure pana la manastire.Daca nu ai masina,iei un microbuz maxi-taxi din Bucuresti,de la autogara IDM BASARAB pana in orasul Valenii de Munte si de acolo iei alt microbuz pana in satul Schiulesti.Trebuie neaparat sa ajungi in satul Schiulesti care apartine de comuna Izvoarele.Poti sa ajungi si in comuna Izvoarele,dar o sa mergi mai multi km pe jos(7-8).Eu nu stiu in ce oras locuiesti.Traseul pe care ti l-am spus este din Bucuresti.Mai vreau sa-ti dau un sfat.Daca vrei sa te calugaresti,nu mai amana.Amanarea e de la diavol.Oamenii vor sa te opreasca.Nu-i baga in seama,porneste cu nadejde si dragoste pe aceasta cale ingereasca si Domnul de va binecuvanta cu multe bucurii.Cel mai mare dar pe care Dumnezeu l-a dat omului este CALUGARIA.DUMNEZEU SA TE AJUTE!

Doamne ajuta!Am si eu o rugaminte la dvs.Am promis Domnului, astazi 12.06.09, o sa vin la manastire,cu Duhovnicul meu Porfirie,pot sa-i spun Tata,deoarece este un adevarat tata, ma simt ocrotita,e singuru care ma intelege.;nu libertate,toata lumea este impotriva manastirilor,nu stiu cum sa fac sa ajung si eu,poate de tot,ce pot sa fac, va rog sa ma ajutati!,cu un sfat,orice , astept. Amin!

"visez de mult sa merg la o manastire,sa stau acolo,acesta este visul meu de mica,simt ca trebuie sa merg pe drumul Lui Hristos,multi au incercat sa-mi scota din cap acest gand de a ma CALUGARII,dar mai mult imi doresc,nu am fost niciodata intr-o manastire,dar Dumnezeu mi-a ascultat rugaciunea si pe 12.06.09 vin cu parintele meu duhovnic PORFIRIE,2 ZILE,ABIA ASTEPT,totusi simt ca imi este frica sa intru intr-o manastire, nu merit,Dumnezeu face prea multe minuni cu mine,si eu ma mai supar

PAªTE FERICIT!!!!!!!!!!!!

Un înger blând din cer coboarã,
Se roagã-n tainã , apoi zboarã
De-acolo sus el ne trimite:
Un zâmbet blând, o razã caldã
ªi trei cuvinte:
Hristos a înviat !

astazi 13 aprilie mam intors de la manastirea crasna (valeni de munte)povestesc pe scurt cum a fost deci am plecat din bucuresti gara IDM cu maxi taxi pana in valeni de munte de acolo din aceiasi gara unde ma lasat am luat alt maxi spre schiulesti din schiulesti mergi cam 5 km pe jos prin padure a fost super drumu ajungi la un momentdat la micul traseu superb si aventuros pana la manastire treversezi un pod casa treci raul si pe urma la picior pe munte am ajuns am intalnit pe cineva un batranel care ma ghidat catre bucatarie am dus micile darruri acolo am vorbit cu diaconul caruia iam spus ca am venit sa vb cu staretul nicodim ca vreau sa raman cateva zile la manastire,ma pus la masa dupecare ma dus intro camera sa ma cazeze pe seara am vb direct cu satretu Nicodim un parinte intelept acesta imediat ma mutata in alta camera mai frumoasa in cladirea cu calugari aici am stata vreo 3 zile apoi ma mutat in alta cladire inca 1 zi si ultimele 2 ,3 zile leam petrecut intr adevarata chilie a unui calugar care ma lasat sa stau in locu lui ca el se mutase o perioada ........programul este cam acesta dimineata 7 sluhba pana pe la 12 pe al 1,2 masa la 7 slujba pana pe la 8,9 la 10,11 miezanoptica dupecare masa de seara ,,,,vremea a fost superba manastirea un colt de rai calugari totiniste oameni extraordinari sau rugat de mn sa mai raman dar am avut niste probleme de rezolvat acasa am primit invataturi de la majoritatea mai ales de la staret am vazut exact cum este o manastire dinnauntru Doamne ajuta

Draga Valentine mergi cu dumnezeu inainte, sa-ti iei buletinul la tine ,daca poti sa duci ulei,faina,malai,zahar,paine,sa ai si bani la tine sa-ti lasi acatist pentru 40zile.Cum ajungi mergi direct la bucatarie si ii rogi sa te cazeze pentru cateva zile, este foarte frumos la Crasna am fost de multe ori.Dumnezeu sa fie cu tine cand te intorci sa-mi povestesti cum a fost...vezi ca mergi cativa km prin padure.NICOLETA

Fratilor maine dimineata 7 aprilie 2009 plec de unu singur la manastirea crasna nam fost niciodata la ea nici nu stiu cum sa ajung dar mi-am facut o mica idee fazand de pe aici Cu ajutorul Lui Dumnezeu osa ajung problema mea este alta ca eu nam mai inoptat niciodata intro manastire si nu stiu cum sa fac cu cine sa vb ce sa zic adica pur si simplu pe cine vad pe acolo ai spun ca as dori sa raman si eu cateva zile la manastire? sau cum si a doua la mana cu ce sa ma duc ca bani banuiesc ca nu primesc ,si ar trebui sa-mi iau si mancare dupa mine? astept un raspuns pana diseara ca mine dimieata plec

Am avut ocazia sa merg la manastirea Crasna. Acolo este raiul dupa pamant.Sanatete preotilor si calugarilor care sunt la aceasta frumoasa manastire.

Se roaga bunului Dumnezeu familia Stan pentru sanatatea lui Stan Anton.

Se roaga la bunul Dumnezeu Cristian si Petruta pentru sanatate,spor in casa,intelegere,sa le mearga bine la serviciu.

Sa-l ajute bunul Dumnezeu pe Cristian Lazar sa obtina permisul de conducere pe care il va sustine luni.Va multumesc!

Sa-i dea Dumnezeu sanatate domnului Stan Anton va rog din suflet preotii de la manastire cititi acest acatist. Va multumesc!

Va rog frumos preotii de la aceasta manastire am si eu un acatist pentru sanatatea lui anton nicolae sa se faca bine si sa fie iarasi ca inainte.Va multumesc mult!

Manastirea Crasna este frumoasa in toate anotimpurile, chiar si la vreme de iarna posomorata. Obstea de acolo, in capul careia se afla Arhim.NICODIM DIMULESCU, este cu adevarat deosebita. Mergeti la Crasna, ca e un pridvor al Raiului!

Manastirea Crasna este printre cele mai frumoase manastiri din judet si poate din tara.Merita vizitata macar din curiozitate.va garantez ca o sa reveniti.cu toate ca sunt dintr un orasel apropiat,am descoperit manastirea destul de tarziu.acum de fiecare data cand se iveste ocazia,merg la Crasna.slujbele sunt ingeresti.peisajul este sublim.pacat ca nu este mai departata de civilizatie.oricum,parca este un colt de rai.Va recomand sfaturile parintilor de acolo.Adevarata cale spre mantuire se poate descoperi din gura duhovnicilor pentru care timpul a murit,caci acolo te simti rupt de toate cele lumesti (mai ales dupa o spovedanie sincera).Drumul spre manastire este foarte simplu:din Valenii de Munte se ia maxi taxi pana la Schiulesti(ultima statie) apoi 2km pe jos.Cu trenul se coboara la Homoraciu sau Izvoare si apoi 7-8 km pe jos(Izvoare) sau ocazie(Homoraciu).Astept sa mi spuneti parerile dupa ce o sa vizitati "raiul".

oameni buni(care mai sunteti),daca nu ati vizitat pana acum MANASTIREA CRASNA ati trait degeaba.nu cred ca exista un loc mai frumos si mai incarcat de bunatate si liniste decat acasta manastire.preotii,oamenii care ajuta ca lucrurile sa mearga bine in acest loc sunt de o modestie si de o bunatate cum rar mai intalnesti in zilele noastre.daca pana acum aveati intrebari legate de DUMNEZEU si nu stiati raspunsurile la ele,mergeti acolo.aici nu exista taxe de acatiste,sau de mai stiu eu ce,iar slujbele au o incarcatura emotionala de nedescris.multumim doamnei profesoare de sport,TECARAU NIUCULINA DE LA LIC BENJAMIN pt acest pelerinaj.DUMNEZEU SA I DEA SANATATE si sa mai duca si pe altii in aceste locuri rupte din RAI.

AM FOST LA MANASTIREA CRASNA PE DATA DE 05/10/2008 PENTRU PRIMA DATA.VREAU SA SPUN CA NU MI-AM IMAGINAT VREODATA CA ACEASTA MANASTIRE SA FIE ASA FRUMOASA.CHIAR DACA DRUMUL DE LA SCHIULESTI PANA LA MANASTIRE SE POATE FACE CU MASINA EU AS RECOMANDA CA ACEST DRUM SA SE FACA PE JOS DEOARECE PRIVELISTEA ESTE DE-A DREPTUL MAGNIFICA.MERGETI CU INCREDERE LA ACEASTA MANASTIRE CA SIGUR NU O SA VA PARA RAU.

Sfanta Manastire Crasna este deosebita,aici este Raiul pe pamant,la manastire in general mergi sa te rogi nu neaparat sa fi bine cazat si sa ti se dea de mancare, eu am fost de cateva ori si am fost forte impacata sufleteste ca am participat la sfintele slujbe, in special cele de noapte dar, si la sf.liturghie,care daca esti cu sufletul aproape pur si simplu te patrunde rugaciunea sfintilor parinti care se roaga pentru toata lumea.Parintele Nicodim are atata har si dar de la Dumnezeu ca pur si simplu numai caid il privesti te linistesti de toate problemele pe care le ai si faptul ca fiecare pelerin are posibilitatea sa intre personal la sfintia sa si sa-i spuna ce are pe suflet si sa i-a binecuvantare este mare lucru,te intorci acsa mai usurat.Voi merge la Crasna ori de cate ori se va ivi ocazia.Nu mai spun de faptul ca la aceasta sf.manastire nu exista taxa pentru acastite, fiecare pune cat are, cat il lasa sufletul si sfinti parinti se roaga un an de zile, sa le daruiasca Dumnezeu putere,si ani multi sa se roage pentru noi pacatosii.As avea foarte multe de spus dar ma opresc aici. Iertati-ma , Doamne ajuta.MARIANA

buna seara...va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu o adresa a sfintei manastiri....doresc sa trimit un acatist.....iar daca exista cineva care cat de curand ajunge acolo..la sf manastire crasna...cautati-ma...nu am masina si vreau sa ajung acolo....macar pentru drumul de la gara sau de la maxi taxi....va implor....multumesc....

Sunt autorul istoriei Manastirii Crasna, carte pe care o gasiti, alaturi de o brosura, la magazinul de acolo.
Mentiunea sa nu ne lasam descurajati de drumul de la iesire din satul Schiulesti este foarte buna. Se ajunge foarte bine pana in padure. Atrag atentia sa nu se coboare spre paraul Crasna cu auto care nu are tractiune integrala! O sa va scoata doar cu tractorul. Mai adaug o manastire care a fost infiintata in 2005 cu monahi de la Crasna. Este vorba de IANCULESTI, situata in comuna Soimari. Va fi tarnosita la 14 septembrie 2008. Pot oferi informatii la tel.0721440740. Cele bune, FLORIN SINCA.

este foarte frumos acolo numai ca am fost odata cu cineva care cunostea si am fost cazati intr-un loc mai special,a doua oara nu am mai fost cu acea persoana si ne-au tratat cu spatele,nu vorbesc de sfintii parinti,am fost tare dezamagita ,am vazut ca chiar si lacasurile sfinte daca ai multi bani esti tratat altfel si nu numai acolo.Locul este foarte frumos si te simti ca in rai si mai este ceva toti suntem oameni si gresim .

Nu am avut ocazia niciodata sa vizitez manastirea Crasna, insa am auzit ca este o un loc superb, o oaza de liniste.Este adevarat ca in apropierea manastirii se afla varful Ciucas?

M-rea Crasna este o adevarata gradina a Maicii Domnului,merita din plin efortul de a ajunge pana acolo si mai mult decat atat ingerasul numara pasii pelerinului pana acolo asa ca nupregetati sa ajungeti daca puteti de Adormirea Maicii Domnului pentru ca se savarseste o vecernie cu prohodul adormirii cum nu am mai vazut la alta manastire.Este ceva deosebit care te face sa te simti in cer"

Draga Maria, acel drum de aproximativ 3 km prin padure nu s-a asfaltat, insa masinile urca usor.In zile de duminica "platoul"(asa-zisa parcare ce se afla la 100 m de punte) e plin de masini.Mai mult, poti ajunge chiar si pana in curtea manastirii,evitand podul(este recomandata insa masina 4*4).Nu conteaza ,probbil stii ca de la punte decat urci 5 min si gata ai si atins "raiul tau".
PS: nu va lasati descurajati de aspectul drumului de tara ce se vede din larga parcare a Schiulestiului(ultimul sat de langa M.Crasna).Urca tot felul de masini incepand cu banala Dacia 1310,Logan pana la cele "mai straine marci".Domnul sa fie cu voi!

Am fost la Manastirea Crasna de 3 sau 4 ori,este atit de minunat, parca este raiul pe pamint,te simti extraordinar, vreau sa ajung din nou pe 15 august 2008, stie cineva daca este un drum bun pentru masina,acum citiva ani am auzit ca vroiau sa faca drum asfaltat pina acolo.maria

Pt Elena.
Draga elena,nu stiu de unde esti insa iti doresc sa ajungi cand mai curans la Sf. manastire Crasna.Cu toate acestea iti pot da niste indicatiuni.Manastirea Casna este situata la 3 km(drum prin padure) de satul Schiulesti.In cursul saptamanii sunt microbuze destul de dese.Ar fi inedit daca ai putea sa ajungi in orasul Valenii de Munte(iar de aici -din gara- vei putea lua microbuz de Schiulesti.3.5lei.Vei cobori la ultima statie , apoi vei mai merge prin sat aproxiamtiv 400m si apoi urmeaza drumul prin padure.Daca vii cu trenul cobori in gara la Homoraciu.(este pe o straduta;iesi in principala si intrebi de drumul pt manastire .Oricum tine minte:la Homoraciu se coboara la monument(pt micro sau ocazie).Aici la monument poti astepta microbuzul de Schiulesti.Pe jos din Homoraciu aprox 10 km.In 2 ore de mers esti la Manastire.Succes!Sper sa auzim impresiile tale.

Cum poti ajunge la Crasna :

Daca vii cu trenul, cobori in halta Homoriciu si apoi astepti o masina care sa te duca pina in Schiulesti - sunt cam 7-8 km. Din Schiulesti mai ai de mers vreo 2 km pe jos, e un drum frumos, prin padure, in 30 de minute esti la manastire.

Daca vii cu microbuzul ii spui sa te lase in Homoriciu, la monument. Monumentul e asezat la o raspintie, de acolo trebuie sa iei si masina care te duce in Schiulesti.

Succes! Spune-mi daca mai ai nevoie de informatii.

De cateva zile incerc sa gasesc pe internet cum pot ajunge la M. CRASNA(NU AM MASINA). Nu am gasit ceva clar .Ma poate ajuta cineva?
In ce statie sa cobor halta homoriciu sau izvoarele? Din gara este usor de ajuns?

AM AVUT OCAZIA SA MERG INTR-UN PELERINAJ SA VIZITASM MINASTIRILE DIN JUD.PRAHOVA
ESTE UN LOC DE VIS
ESTE PEPINIERA DE EPISCOPI
EU SINT DIN ALEXANDRIA SI EPISCOPUL NOSTRU DE TELEORMAN A FOST STARET AL ACESTEI MANASTIRI
DACA MAI AM OCAZIA SA MERG LA CRAZNA MERG CU MARE PLACERE
ESTE O OAZA DE LINISRTE
MARIANA-ALEXANDRIA

Am avut privilegiul sa vizitez manastirea Crasna.O consider ,,RAIUL PE PAMANT".
Cinste si respect celor care slujesc si trudesc acolo,in acel loc binecuvantat de Dumnezeu !

este ca un paradis ,o minunatie vizitez des manastirea i-mi place foarte mult .

Am fost astazi la slujba oficiata de un preot de la manastirea dvs., in bucuresti, la biserica unde slujeste d e obicei preotul Daniel. va multumesc, am sufletul plin de liniste. As dori, daca se poate, sa va rugati pentru luminarea sufletului si pentru mantuirea meaMarinela si al copiluilui meu Ioana -Alexandra. Avem o situatie speciala, avem mare nevoie de rugaciunile dvs.
Va multumesc.

O impresie deosebita. E una din cele mai frumoase manastiri din romania

Am vizitat si eu citeva SFINTE MANASTIRI,toate sunt superbe, dar la CRASNA este raiul pe pamant.

mie imi place foarte mult Manastirea Crasna si as vrea tare mult sa ajung acolo dar cand ma voi intoarce din Norvegia.

am fost o singura data si mi-a ramas in suflet... asteptam sa o vad pt ca preotul Daniel de la Biserica Sf.Nicolae Parohia Sf Antonie cel Mare din Buc.ne-a vorbit mereu despre Crasna si intradevar este ceva sfant acolo, dar si micuta noastra biserica din Bucureti seamana cu raiul de acolo.Multa sanatate celor care se roaga pt. noi si care ingrijesc aceste frumuseti

Am ajuns din nou la Crasna..pentru a doua oara...si iubesc din ce in ce mai mult aceasta sfanta manastire...calugari de acolo si preoti...daruiesc extraordinar de multa iubire..un los plin de pace...iubire..caldura..parinte Alexie va iubim..sunteti mereu prezent printre noi..Doamne ajuta

am trimis un sarindar cu banii in plic ma tema pina va ajunge cu toate ca scrisoarea este recomandata. cu smerenie dumitra

buna ziua
am si eu o rugaminte si o intrebare ,am si eu o problema tatal meu abia a iesit di spital poate sa meraga sa manace sigur dar trebuie supravegheat permanent si din cauza programului nu pot sa-acord mare atentie sa vb cu el sa am rabdarea necesara el are nevoie de multa liniste sufleteasca sa se apropie de Dumnezeu PT CA A FOST CAM DEPARTE DE EL PANA ACUM . puteti sa ma ajutati contra cost cu o gazduire a lui la manastire temporar
va multumesc

buna ziua
am si eu o rugaminte si o intrebare ,am si eu o problema tatal meu abia a iesit di spital poate sa meraga sa manace sigur dar trebuie supravegheat permanent si din cauza programului nu pot sa-acord mare atentie sa vb cu el sa am rabdarea necesara el are nevoie de multa liniste sufleteasca sa se apropie de Dumnezeu PT CA A FOST CAM DEPARTE DE EL PANA ACUM . puteti sa ma ajutati contra cost cu o gazduire a lui la manastire temporar
va multumesc

SUNT DIN BRAILA AM 22 DE ANI SI AM VIZITAT ACEASTA MANASTIRE APROAPE IN FIECARE AN.ACEASTA MANASTIRE ESTE UN ADEVARAT LACAS AL LUI DUMNEZEU.DE ACEASTA MANASTIREA AM AFLAT DE LA BUNICA MEA DIN GALATI PRIMA DATA APLECAT BUNICA MEA SA VIZITEZE ACEASTA MANASTIRE IMPREUNA CU CATIVA CREDINCIOSI DIN GALATI, AU AJUNS FOARTE GREU AICI PENTRU CA NU STIA DRUMUL SI PE CINE INTREBA SPUNEA CA NU AUZISE DE ACEASTA MANASTIRE. AU AJUNS LA ACEASTA MANASTIRE DUPA CATEVA ORE DE MERS CU TRENUL SI PE JOS

merg la aceasta manastire din anul 2001 este una din cele mai frumoase manastiri pe carele-am vizitat. am venit aici aproape in fiecare an ,cand am intrat pentru prima oara in aceasta manastire am zis ca\" aici este raiul pe pamant\" de cand am vizitat manastirea crasna mi-am dorit nespus de mult sa revin aici slujbele pe care le-am auzit aici mi sau parut atat de diferite fata de cele pe care le-am ascultat in alta parte in special slujba de la MIEZO-NOPTICA este foarte frumoasa .ANUL ACESTA SPER SA POT REVENI LA ACEASTA MANASTIRE.AUTOR COMAN MIHAELA

manastirea crasna este cea ma frumoasa manastire pe care am vazut-o in viata mea.

SA AI UN CRACIUN BINECUVANTAT ,DRAGA TINA!(carmen_con2001@yahoo.com)ps.astept mail .

DRAGA CARMEN,
SCRIU ACESTE RANDURI IN ZIUA DE CRACIUN. SUNT PUTIN MAI BINE.AM FOST LA PREOT PT. RUGACIUNI. AI PUTEA SA MA AJUTI CUMVA.VAD CA ESTI CREDINCIOASA.MULTUMESC!

Ptr.Tina
Imi cer iertare ,n-as vrea sa devina acest sait ca un forum dar as vrea sa=i dau un raspuns Tinei.Intotdeauna exista o cale de indreptare in viata duhovnicesca.Dar inainte de a cunoaste cu adevarat credinta sunt incercari.Sincer ,sfatul meu ca o prietena este sa ajungi la un duhovnic bun,sa te poti spovedi curat,sa ti se citesca dezlegari si mai ales la manastiri "MOLIFTELE SFANTULUI VASILE" si neincetat sa fie rugaciunea.Dimineata este extraordinar sa citesti ACATISTUL MAICII DOMNULUI(BUCURIA CELOR NECAJITI) si seara PARACLISUL MAICII DOMNULUI SI IMN ACATIST A MAICII DOMNULUI LA RUGUL APRINS .ITI DORESC SA POTI AJUNGE LA PARINTELE IUSTIN LA MANASTIREA PETRU VODA DIN JUD.NEAMT SI LA ICOANA MAICII DOMNULUI FACATOARE DE MINUNI DE LA MANASTIREA RARAU DE LANGA VATRA DORNEI.NEINCETAT SA AI RUGACIUNEA INIMII "DOAMNE IISUSE HRISTOASE ,FIUL LUI DUMNEZEU MILUESTE-MA PE MINE PACATOASA!"DOAMNE AJUTA!

AJUTOR!!! Umblu de un medic la altul si imi spun ca totul ii in regula,simt ca inebunesc. Ma simt foarte slabita si am o senzatie de frica aproape tot timpul pe fetita o doare capul tot timpul, mainile ,picioarele si burtica.Am fost cu ea la medici multi si acelasi rezultat:nu are nimic.Va rog ajutati-ma!Va multumesc.

INTRADEVR...ACEASTA MANASTIRE ESTE UN ADEVARAT LACAS AL LUI DUMNEZEU..CAND MERGI ACOLO TE SIMTI MAI LINISTIT, MAI APROAPE DE DUMNEZEU .MANECIU-PH

este cel mai frumos si mai curat loc pe care l-am vazut..atat de ingrijit incat te indeamna sa revii.. si sa revii..

INTRADEVR...ACEASTA MANASTIRE ESTE UN ADEVARAT LACAS AL LUI DUMNEZEU..CAND MERGI ACOLO TE SIMTI MAI LINISTIT, MAI APROAPE DE DUMNEZEU .MANECIU-PH

este cel mai frumos si mai curat loc pe care l-am vazut..atat de ingrijit incat te indeamna sa revii.. si sa revii..

INTRADEVR...ACEASTA MANASTIRE ESTE UN ADEVARAT LACAS AL LUI DUMNEZEU..CAND MERGI ACOLO TE SIMTI MAI LINISTIT, MAI APROAPE DE DUMNEZEU .MANECIU-PH

Daca se poate vorbi sespra o manastire frumoasa si plina de iubire si de caldura aceasta este....nu am cuvinte...am 18 ani ,sunt din judetul brasov,comuna prejmer.biserica de aici este in stransa legatura cu manastirea,am auzit atatea lucruri frumoase despre aceasta manastire,vara aceasta am reusit sa ajung,e frumos...mult prea frumos...Parintele Alexie.este diacon,este foarte iubit de oemenii din aceasta comuna,el este calugar la crasna,Doresc multa sanatate tuturor calugarilor si preotilor de la crasna.va iubim.DOAMNE AJUTA.

Cu adevarat parintii canta ca ingerii ,parca e al 2-lea Munte Athos, iar drumul o dovedeste parca simbolic -lepadarea grijilor-nu sunt cuvinte sa-mi exprim bucuria pe am simtit-o cand am intrat pe poarta pt. prima data .Parintii ne-au primit cu mult drag,chiar daca s-au retras se vedea multa lor iubire curata pt. Dumnezeu si pt. oamneni.

Rupeti din putinul timp pe care il avem, macar o zi, si vizitati Manastirea Sambata de Sus... cuvintele nu sunt suficiente pentru a descrie linistea, frumusetea si speranta pe care le simti cand intri, si nici pentru a masura multumirea si bucuria cu care pleci in suflet!


Am avut ocazia sa vizitez mai multe manastiri,dar Manastirea Crasna mi-a placut cel mai mult.
Parintele Staret Nicodim dimulescu are adresa de e-mail?
Cum il pot contacta?

este f interesant tot ce se descrie pe site....va rog din suflet daca puteti sa-mi trimiteti site-uri cu descrierea sufletului dupa ce moare...sau despre ortodoxie ,in general...tatal meu a murit de 20 de zile....ati putea ,va rog mult daca puteti sa il puteti pomeni la fiecare liturghie timp de 40 de zile?...il cheama STERIAN....va multumesc din suflet...codruta

visam de mult sa ajung la crasna.intr-o zi am avut aceasta bucurie.nu pot descrie in cuvinte ce-am simtit acolo.in acel altar de vara unde am ascultat sf liturghie,m-am simtit in rai.nu mai eram pe pamant eram undeva cu ingerii,heruvimii,serafimii.......in nici un loc nu am simtit ceea ce am simtit la crasna.ma voi intoarce acolo cat de curand cu mare bucurie.un loc minunat de vis,uiti de toate probleme acestei vieti,acolo simti cu adevarat ca nu esti singur in aceasta lume.iubesc crasna.

Scrie în caietul de impresii