Scrie și tu în caietul de impresii!

Ma numesc Maris Florin Traian si va rog din suflet sa faceti rugaciune pentru tatal meu Traian bolnav de cancer la plamani. Va multumesc.
Doamne ajuta.
Sfintele Sarbatori sa le aveti cu bine

vreau sa ma puneti la pomelnic la sfinta Filofteia sint f boolnava si sint mama unei fetite

Aflandu-ma pe 25 iulie la acesata frumoasa manastire, mi s-a furat telefonul mobil in jurul orei 8:40 in biserica, desi erau 15 pers inauntru si preotul slujea. Aveti grija la buzunare.

Aflandu-ma la aceasta Manastire, un pios omagiu,aduc mamei mele:
Oda Mamei
Tu m-ai nascut si ingrijit,
Si viata mi-ai inraurit,
Si nici o osana nu-i implinita,
In comparatie cu Bunatatea-Ti dovedita.
26.07.2015 Sighisoara Dr. Visarion Vasile Bitea

Manastirea Curtea de Arges e o "capodopera arhitecturala" a Roumaniei.

26.07.2015

Dr.Bitea Visarion Vasile /// ,Sighisoara.

PELERINAJ PE TRANSFAGARASAN, cu plecare din Ploiesti
6 iulie 2013
Ploiesti - Brasov - Manastirea Sambata de Sus (sf.lit, izv. pr. Teofil Paraian, mormantul pr. Teofil Paraian) - Manastirea Cartisoara - Transfagarasan (Balea Lac) - Manastirea Sfantul Proroc Ilie,Paltinul - Barajul Vidraru - Manastirea Curtea de Arges (moastele Sfintei Filofteea, parti din moastele Sfintilor Serghie, Vach si a mucenitei Tatiana si Evanghelia Invierii din Sambata Mare, scrisa cu litere de aur de regina Elisabeta. De asemenea aici odihnesc ramasitele pamantesti ale Regilor Ferdinand si Carol I, precum si ale reginelor Elisabeta si Maria)
Pretul pelerinajului este de 100 lei
Pentru inscrieri si mai multe informatii: Ionela: 0729.219.125; 0764.013.020
Site: www.pelerinajortodox.ro

Buna! Am varsta de 22 de ani si lucrez in italia si in iarna acestui an vreau sa vin acasa. Am loat decizia de a ma desparti de lume si vreau sa ma calugaresc si nu stiu la ce manastire ma-s putea duce, am strans si o suma frumusica de banii munciti cinstit si vreau sa-i donez manastiri, va rog daca ma poate ajuta cineva, cher1sh_life@yahoo.com, DOAMNE AJUTA

Multumesc mult Mona, am sa incerc sa sun la aceasta manastire, am nevoie marede un sfat, am probleme mari de sanatate.
Orice sfat este binevenit.
Doamne ajuta!

Pentru Doina ,Sf manastire Rarau , Staret Veniamin Baican Com.Crucea , Jud Suceava , COD 5931 Chilia Sfantul Ipatie , Sfantul Munte Athos , Grecia Karyes ,63086 p. OBOX 25 GRECIA

Pentru Doina, daca vrei sa trimiti pentru rugaciunile de la psaltire ,la Sf Manastire Rarau , adresa o poti lua de pe caietul de impresii Frasinei , Parintele Ioan sau la Sf Manastire Sihastria. Te rog frumos lasa si mie un mesaj daca rezolvi daca nu caut eu adresa acasa si ti-o dau dar pentru ce anume se pune la psaltire .Iti spun sigur ca la Rarau se citeste psaltirea si se pomeneste acatistele .Doamne Ajuta si O saptamina BINECUVINTATA

Va rog, dac[ puteti sa ma lamuriti si pe mine cum trebuie citita Psaltirea. Am inteles ca se citesc doar un anumit numar pe zi, in ce zile, la ce ore, cine iti spune ce sa citesti?
Cand si unde poti da Psaltire la Manastiri, cand se citesc ele, sau tot ce puteti sa-mi spunetie binevenit.
Doamne ajuta!

M-REA SAMBATA DE SUS - CURTEA DE ARGES ––TRANSFAGARASAN
25-26 iunie
Ziua 1: Plecare la ora 06:00 pe traseul Bucuresti – Pitesti – Curtea de Arges – Vidraru – Transfagarasan – Balea Lac – Sambata de Sus – Calimanesti – Rm. Valcea. Obiective de vizitat: Corbii de Piatra – Hram Sf. Apostoli Petru Si Pavel, M-rea Curtea de Arges – Moastele Sf. Filofteia, Cetatea Poienari, Lacul Vidraru, Balea Lac si Cascada, M-rea Sambata de Sus – cazare (intre 10-15 ron/pers).

Ziua 2: Participare la Sf. Liturghie si se continua traseul spre Palatul Bruchental din Avrig, Defileul Oltului, M-rea Cozia, M-rea Turnu. Sosire - Bucuresti in cursul serii.


SERVICII INCLUSE:
- transport cu autocarul;
- ghid din partea agentiei;
- insotitor de grup;

SERVICII NEINCLUSE:
– cazarea (intre 10-15 ron/pers)

PRET: 95 LEI/PERSOANA

DETALII LA: http://www.alidaholiday.ro
Adresa: Sos. Pantelimon, nr. 227, bl. 70, sc. 2, ap. 59, interfon 59, sector 2, Bucuresti

Telefon: 021.250.83.33
E-mail: office@alidaholiday.ro
rezervari@alidaholiday.ro

Sunt medic-pens.si as dori SA PROFESEZ GRATUIT,in Manastirea Dvs.,

daca aveti nevoie de medic.DIO VI BENEDICA.

21.05.2011 Dr.Visarion Vasile Bitea

Este ceva interesant scris pe aici. M-a ajutat mult pentru un referat la Religie. Nota mea: Continut foarte bun si de ajutor si pentru cei care sunt inca la gimnaziu. Tine-ti-o tot asa!!!

Poi dq vreu io impresi despre mamastire

Am trimis un acatist si 20 lei la aceasta manastire si mi-au trimis banii inapoi.Cat se plateste pentru acatist?Am crezut ca vor fi primiti.Doamne ajuta!

STARET ARHIDIACON CALIOPIE ICHIM.

Va invit in pelerinaj la Manastirea Prislop si Manastirile din Oltenia si Arges, 28-30 Mai 2010. Vizitam Manastirile: Prislop, mormantul Parintelui Arsenie Boca, Lainici: icoana Maicii Domnului grabnic ajutatoare, Tismana, Bistrita, Dintr-un Lemn, Man. Argesului: moastele Sf. Muc. Filofteia, Namaiesti: icoana Maicii Domnului, Frasinei. Plecare din Bucuresti, Ploiesti si Brasov. Inscrieri la tel 07422685658, 0724525041 pelerinaje_ro@yahoo.com

sant asistentmedical specialist in recuperaremedicala,masaj, etc, sant sarca nu am servici,casa caut un loc munca manastire .Cehan Adrian

am vizitat acest loc Sfant de la Curtea de Arges loc in care se gaseste o parte din istoria romanilor si va recomand sa-l vizitati de cate ori e posibil pentru a va reaminti faptele stramosilor nostri,devenite azi legende de neuitat si tineti minte ca un popor a carui cultura este distrusa de interesele meschine ale unor oameni fara iubire fata de aproapele lor este un popor mort din punct de vedere spiritual,asadar sa ne unim fortele ce prin puterea rugaciunii vom readuce in sufletele noastre iubire ce va intari zidurile credintei si vom reda viata monumentelor ce ne vor aduce aminte de bunicii si ceilalti sramosi ai nostri

Va invit in pelerinaj la Moastele Sfintei Filofteia pe 7.12.2008. Plecare cu autocar din Bucuresti Gara de Nord, ora 5,30. Inscrieri la tel 0742268568, Adriana, pelerinaje_ro@yahoo.com

In paraclisul Sfintei Manastiri se gasesc moastele Sfintei Mucenite Filofteia,praznuita in fiecare an la 7 decembrie.Daca ati ajuns aici la Curtea de Arges si ati admirat arhitectura,nu uitati sa rugati pe sfanta cu credinta pentru a mijloci catre Dumnezeu si pentru noi pacatosii.
Pr. Vasile Cristian

Balada Mesterului Manole este o parafrazare a actului creatiei.
La origini sta natura conexiunilor realizate intre dumnezeire si natura umana creata de Dumnezeu ca ceea ce se vrea a fi si nu ca ceea c s-a vrut sa fie.
Omul in intregul lui ca parte primordiala a creatiei este simbolul vizibil al actului creatiei lumii ingerilor.
si in aceasta lume ingereasca a existat slabiciunea de a nu asculta pe Dumnezeu, mai mult decat atat de a devenii mai presus decat el prin simbolistica semnului apusului ce-l are orientarea musulmana.
Contradictia dintre etapele in curs de definire ca parte a omenirii aflata in proces de stabilizare apar si in cazul lui Manole in momentul actului creatiei bisericii ce o vroia Negru- Voda, un personaj ce nu exista in istoricul Tarii Romanesti.
Acest personaj este simbolul momentului istoric ca timp si spatiu parcurs si consemnat in Biblie.
Manos-creator, biserica-purtator si legiuitor ca o realitate a comunicarii constantei acceptiunii intrun grup bine definit ca entitate.
Jertfa pe care trebuie sa o aduca Manole nu este altceva decat simbolistica actului jertfirii in scopul reinnoirii Omului-Adam ce devine purtator de Hristos, Biserica este purtatoare de Hristos.
Sf.Chivot fiind simbolistica spatiului sacru in care Dumnezeu Tatal si Fiul Sau coexista laolata relatia dintre om si Acestia facandu-se prin manifestarea Duhului Sfan la momentul preinchipuirii actui dumnezeiesc ca pe un act in care Dumnezeu-Cel in Treime se manifesta ca o entitate vie, aceasta fiind preinchipuita de Sf.Caldura ce se binecuvinteaza si se toarna in Sf Potir peste Painea-Vinul-Apa ce exista in el.
Penitentul este impartasit cu viul si dumnezeiescul Creator sub forma a ceea ce am spus mai sus.
Femeia ce preinchipuie pe Ana cea zidita este femeia din care s-a nascut Maica Domnului din care si prin care a venit in lume Iisus Hristos, A dou-a Persoana din Sf. Treime.
Biserica este ceea ce presupune spatiul ce devine purtator de Hristos ca un act al jertfei prin care omul devine Dumnezeu.
Omul a vrut sa devina Dumnezeu si nu a fost asa...
Dumnezeu s-a facut om pentru a-l face pe om Dumnezeu.
Curtea de arges este simbolistica actului definit din care se poate intelege usor ca face obiectul a doua realitati alternative.
Dumnezeu- Creatorul si Hristos Reinnoitorul actului creatiei Tatalui Sau.
Aceste doua realitati alternative coexista ca o regula a actului creatiei.
Cele doua realitati strabat timpul si spatiul de-o-potriva din ele rezultand Lumina cunostintelor de astazi.
Sacralitatea despre care nu se poate vorbi decat pana la un punct este aparata de actul jertfei ce se manifesta in timp la buna invoire a lumii pentru ca el sa ramana nestirbit.
aceasta este Curtea de Arges, aceasta a vrut sa spuna Balada Mesterului Manole, aceasta se poate deduce din lumina actului istoric ce sta la baza creatiei.
Doamne ajuta!

Imi place foarte foarte mult acesta manastire..dar imi mai place si istorie ei... as mai dori sa adaug si o scurta compunere...se numeste Mana Sf.Ioan Botezatorul.

Cinstitul trup al Sf.Prooroc Elisei,in vestita cetate Sevastia din Samaria.In aceasta cetate a avut loc ospatul necurat in care,pentru dansul viclean al fiicei Irodiadei,Irod a taiat capul Sf.Ioan,Inaintermegatorul si Botezatorul Domnului.

sf.Evanghelist Luca,propovaduind pe hristos,umbla din cetate in cetate si asa a ajuns in Sevastia,de unde urma sa plece in scurt timp spre cetatea Antiohotinei,patria sa.

A vrut insa sa ia cu sine trupul intreg si neputrezit,frumos mirositor si facator de minuni al Sf.Ioan Botezatorul,insa n-a reusit.Locuitorii din Sevatia nu i-au dat voie pentru ca iei cinsteau foarte mult sfintele moaste.Dupa indelungi rugaminti, Sf.Evanghelist Luca a primit de la locuitorii si preotii Sevastiei doar mana dreapta a Sfantului,cea cu care a fost botezat Domnul si Stapanul nostru Iisus Hristos.
Bucurandu-se de darul de mare pret pe care-l primise, Sfantul Evanghelist Luca a pornit spre cetatea Antiohinei.Acolo a fost intampinat de multimea crediniosilor care il cinsteau care il cinsteau ca pe o visterie de mare pret mana Sf.Ioan Botezatorul pentru ca prin ea se savarseau multe si mari minuni.

SFARSIT!!!

In textele scrise despre ortodoxism vei gasi ca nu este bine sa discuti cu cei care nu sunt ortodocsi pentru ca in ei vei gasi toata nelinistitea, zbuciumul si rautatea diavolului pe care acesta a strans-o in mii de ani, iar daca esti prea slab s-ar putea sa te zdruncine.....
Interpretati preotii ca niste "sarme" prin care trece curentul "binecuvantarea de la Dumnezeu" - asa ca ...daca va ganditi bine... si prin sarmele ruginite tot trece curentul.

PS: Imi cer scuze ca nu imi exprim o parere dar postez acest rapuns ptr ca viitorii vizitatori sa nu se tulbure citind celelalte postari

Manastirea este impresionanta , uimitoare!

Eu sunt un ortodox incurabil,dar prin ocazii neasteptate am vizitat si unele biserici de alte religii cum ar fi:biserica catolica,adventista,valdezà,penticostali,si lucrul despre care am vorbit cu ei era faptul ca noi ne rugam la icoane.Iar ie mi-au spus ca in Biblie scrie clar ca Dumnezeu ne spune sa nu ne rugam la chipuri cioplite sau la icoane ca el este un Dumnezeu gelos.Iar primul lucru care mi-a venit in cap sa le zic a fost ca noi ne rugam la icoane ptr. ca exista icoane facatoare de minuni.Iar ei mi-au spus ca satana este cel ce face aceste icoane sa faca minuni pentru ca noi sa ne ducem si sa ne rugam la ele si sa uitam de Dumnezeu.Si alt lucru asta la adventisti :Tinerea Sabatului :eu insumi am citit despre asta ca Sambata e a Saptea zi de odihna nu Duminica:Va rog foarte mult sa imi trimiteti un email si sa imi raspundeti.

interesant.... dar ce faceti cu mita din biserica????
asta este intrebarea...
in schimb tot respectul pt episcopii care/si fac treaba cum trebuie

Scrie în caietul de impresii