Scrie și tu în caietul de impresii!

M-REA DEALU - PESTERA IALOMITEI – CABANA BABELE
03 septembrie
Ziua 1: Plecare la ora 06:00 pe traseul Bucuresti Targoviste –Fieni – Sinaia – Ploiesti. Oprire la Cetatea si M-rea Dealu Participare la Sf. Liturghie, Izvoarele de la Scropoasa, Cheile Orzei si Cheile Tatarului, Pestera Ialomitei – Biserica in munte, Cabana Babele din M-tii Bucegi, M-rea Sinaia, M-rea Turnu. Sosire - Bucuresti in cursul serii.

PRET: 65 LEI / PERSOANA

DETALII LA: http://www.alidaholiday.ro
Adresa: Sos. Pantelimon, nr. 227, bl. 70, sc. 2, ap. 59, interfon 59, sector 2, Bucuresti

Telefon: 021.250.83.33
E-mail: office@alidaholiday.ro
rezervari@alidaholiday.ro

SERVICII INCLUSE:
- transport cu autocarul;
- ghid din partea agentiei;
- insotitor de grup;

draga ionescu nicoleta,sunt destule conditii si o dorinta sufleteasca arzatoare pentru a ramane si a te calugari intr-o manastire!lasa un id de mess pentru mine si o sa te edific vis a vis de ce presupune ceea ce zici ca ai vrea!
Domnul cu tine!

Superbã þarã avem, peisaje extrem de frumoase. Dumnezeu nu ne-a lãsat þara numai cu toate treptele de relief, cu minunatele peisaje, ne-a dãruit ºi superbe mânãstiri, multe sfinte moaºte, icoane fãcãtaore de minuni care ne ajutã ºi ne ocrotesc mereu, mulþi cãlugãri cu viaþã sfântã care tot timpul se roagã pentru noi. Sã-i mulþumim Lui Dumnezeu pentru toate minunile pe care ni le-a lãsat.

cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns la aceasta manastire si sicer mi-a ramas intiparit in cap peisajul,linistea si starea sufleteasca care o poti avea cand pasesti in acele locuri.binecuvantare de la cel de sus pt toti.

STARETA-EMANUELA PREDA.TELEFON 0245211880.

M-rea Dealu pentru mine a fost, o perioada importanta din viata mea, o mare bucurie,pe langa un locas de cult foarte intens vizitat si plin de credinciosi,o Manastire cu maici care au o traire duhovniceasca pura...dar si o locatie ce ma facea sa simt ca sunt acasa,ca sunt cu familia.Spun acestea pentru ca de la o varsta foarte frageda,4(patru)verisoare si 2(doua)surori,de sange,au decis sa-si dedice viata Domnului,sa traiasca alaturi de maicile de acolo,din manastire.Din pacate,doar numai Dumnezeu stie si are dreptul sa judece,doar 2(doua)verisoare au ramas in Manastire,care s-au calugarit si s-au facut "Miresele" lui Hristos.
Aceasta Manastire are un istoric si un trecut foarte interesant,sunt multe de spus despre aceasta,mai ales cand te afli in postura,nu numai de vizitator,ci si de locuitor in aceasta Manastire.Cand zic "locuitor",ma refer la faptul ca,am locuit,cu acordul bunei maici Eufrasia(fosta stareta),si cu aceasta ocazie raspund,daca nu a aflat pana acum..,“25/02/2009 11:30 "Buna ziua!...Autor costel”,actuala stareta este maica Emanuela...,am locuit pe o perioada de mai bine de un an,fiind la scoala(Sem.Teo.din Targoviste).De aceea pentru mine aceasta Manastire a fost ca si un camin,unde am gasit multa dragoste din partea maicutelor de acolo.A ramas si va ramane in sufletul meu,o Manastire bine cunoscuta si primitoare.M-am bucurat sa gasesc pe internet,aceste randuri si impresii despre toate aceste Manastiri.Nu am gasit aici Manastirea Sitaru,unde am un frate calugar,Manastirea se afla in jud. Ilfov,si are o biserica foarte veche,monument istoric,poate in viitor relatati cateva si despre aceasta,sa stie lumea de ea,sa afle ca mai sunt multe alte Manastiri(Mrea.Caraiman_Busteni,s.a.).Consider ca datorita acestor Manastiri,mai tine Dumnezeu aceasta lume plina de pacate,sa ne rugam Domnului sa aiba rabdare cu noi,pana ne vom pocaii cu totii,si ne vom intoarce fata catre El.Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti si sa ne mantuiasca,iar noi sa nu ne lepadam de Credinta,Nadejde si Dragoste.Sanatate si bucurii celor ce lucreaza la acest site,dar si celor ce-l viziteaza.Doamne ajuta!!!

Buna ziua!
As avea si eu o rugaminte,cum pot sa aflu ce Stareta e la Manastirea Dealu.
Astept un email.
Va multumesc!

Ii multumesc lui Dumnezeu pentru fiecare dimineata pe care o traiesc, pentru fiecare clipa pe care mi- o daruieste, pentru bucuria pe care mi-o da atunci cind cunosc oameni si locuri nu stiu cum sa-i multumesc azi pentru ca mi-a indreptat pasii catre Manastirea Dealu, acest loc binecuvintat de Dumnezeu,unde mi-am linistit sufletul, unde am uitat ca viata este de cele mai multe ori amara, am vazut azi atata lumina in zimbetele maicutelor...am vazut o maicuta care cinta la strana...si avea fata numai zimbet si lumina, pentru inceput am crezut ca revazut pe cineva in persoanele care participau la sfinta liturghie...dar mai tirziu, mi-am dat seama ca fata ei strlucea de o frumusete care venea din sufletul ei care era, cred, plin de lumina impacarii si a fericirii, de multumirea ca este cu Dumnezeu in suflet in fiecare clipa...Am cunoscut oameni minunati, am invatat ca poti sa dai fara sa astepti nimic in schimb, am invatat ca dragostea exista, si ca in viata trebuie sa inveti, sa ai rabdare si incredere...Voi pastra mereu in suflet caldura cu care am fost primiti, va multumesc tuturor pentru ca ati adus atita frumusete si bunatate prin truda si ruga dumneavoastra, mie mi-ati luminat ziua, sufletul si cugetul, mi-ati linistit spiritul si il rog pe bunul Dumnezeu sa va apere si sa va calauzeasca in fiecare clipa...va multumesc in numele poporului roman pentru tezaurul de spiritualitate pe care il pastrati si il respectati, atitea secole de istorie si prezenta inaintasilor nostri ne intaresc credinta ca suntem un neam bun si binecuvintat de Dumnezeu. Ma voi apleca acum cu multa caldura si dragoste asupra cartii pe care am primit-o de citava vreme despre "Manastirea Dealu" prin sirguinta familiei Moise, poate ca asa trebuia intai sa cunosc viata manastirii si sa ma bucur de caldura si lumina dumneavoastra, si dupa aceea sa inteleg si sa citesc cu mare dragoste ce este scris intre copertile ei. Sa va apare bunul Dumnezeu si sa impartasiti mai departe bunatate si dragoste, poate, incet incet vom invata toti acesta lectie, de care avem mare nevoie toti, si care va schimba lumea atunci cind se va desavarsi.Doamne -ajuta!

" Fiti binecuvantate voi, maicutele de la Mrea. Dealu care,pe langa preocuparea voastra zilnica ptr. mantuire,aveti in grija osemintele unor domnitori ai Tarii Romanesti.Sper sa apuc ziua cand voi afla ca Mihai Viteazul se afla printre Sfinti alaturi de marii domnitori;Stefan si Brancoveanu .Mare cinste ptr. manastirea voastra de a adaposti capul unui Sfant"Acestea sunt vorbele marelui parinte arhimandrid Sf. sa Arsenie Papacioc adresate unor maicute de la mrea.Dealu aflate in pelerinaj la mrea Sf. Maria Techirghiol ,in aug.2008

Speranta moare ultima
Trimis de Mihai Feraru la 3 Aprilie, 2008 - 10:52.
Ajutor Umanitar
Buna ziua.
Este umilitor sa ceri AJUTOR si totusi, cand simti ca viata te-a ingenuncheat si nu mai poti sa te ridici nu ceri ajutor?
Am scris atatea mesaje, detailand suferinta mea, dar oamenii nici macar nu se mai obosesc sa citeasca, poate am obosit cu totii de atata suferinta.
Poate ni se par sarlatani oamenii care cer ajutor sau pur si simplu nu intereseaza, dar oameni buni, Dumnezeu spune sa fim milostivi. Daca un om, ca si mine, este in suferinta si cere ajutor nu ar trebui sa ne deschidem sufletul?
Eu inca mai cred in oameni si in sufletul lor. Sunt de 10 ani in pensie de boala (220lei) si traiesc din medicamente. Acum sunt intr-o situatie mai delicata, inima mea ar necesita schimbare de valava mitrala. Nu imi permit dar am speranta ca bunul Dumnezeu imi va da un raspuns prin oameni, m-ar bucura si un optimism prietenesc, trimis prin
e-mail: cordeni1@yahoo.com
Multumesc
Cont deschis la Raiffaisen Bank Vaslui pe numele Mihai Feraru cu nr:
RO93RZBR0000060001059026 in lei
RO72RZBR0000060004438690 in euro
cod swift: RZBRROBU
Mihai Feraru
tel: 0764807565

Sunt profesor in Alexandria si am vizitat manastirea de doua ori impreuna cu elevii scoii. Am ramas impresionat de interiorul bisericii unde sunt ingropate personalitati importante ale neamului nostru. Apreciez curatenia si privelistea din curtea manastirii. As dori sa mentionez ca in cimitiru manastirii este inmormantat un calugar DIONISIE LUNGU. A fost preot in satul meu natal, com. Rasmiresti, sat Ludaneasca, jud. Teleorman. In tinerete a fost la mai multe manastiri si a luptat pentru infiintarea si aparitia periodica a unei reviste cu caracter religios-ortodox. In a doua parte a vietii a fost repartizat in satul nostru unde a facut numai lucruri bune. A reparat si intretinut bisericuta din sat, a raspuns de tot ce inseamna asistenta religioasa pentru sateni, a efectuat demersuri pe langa autoritati de introducere a unui autobuz de la Bucuresti pe linia Bucuresti-Draganesti Vlasca-Toporu-Ludaneasca-Rasmiresti, a efectuat un adevarat act educational cu satenii privind consumul de alcool si tutun precum si de respectare a unor norme moral-civice. Prin rotatie oamenii din sat au asigurat cumva hrana si intretinerea calugarului si a bisericii. As dori cu prima ocazie sa ajung la cimitirul manastirii si sa-i aprind calugarului o lumanare.

Doamne.invredniceºte orice om de rând
Sã vinã aici la mânãstirea "Dealu"
S-audã Maicile cântând
Sã uite greutãþile ºi amaru.

La "Dealu"unde atâþia Domnitori
Se odihnesc în pace si luminã,
Ajutã Doamne ºi alþi muritori
Sã stea de veghe la a Lor "odihnã."

O ZI LA MANASTIREA DEALU.Dimineata devreme,primele raze de soare se opresc pe crucea de pe turla cea mai inalta a bisericii,a carei stralucire strabate Valea Voievozilor,trezind la viata orasul crezantemelor Targoviste.Apoi lumina inunda curtea interioara plina de flori multicolore.Maicutele isi reiau activitatea zilnica in ascultare si rugaciune fiecare avand rostul si locul ei,ca adevaratele domnite dela curtile domnesti,avand in vedere ca aici la Mrea.Dealul se afla la loc de cinstire osemintele unor domnitori ai Tarii Romanesti.In amurg soarele coboara peste vechea cetate de scaun a Targovistei,lasand cateva raze deasupra Manastirii ,pentru a intretine stralucirea crucii de pe turla Sfintei Biserici,in care se aud glasurile maicutelor,la slujba de seara .Urcand la Manastirea Dealu va ve-ti simti mai aproape de Cer si ve-ti primi o lectie de viata si mai ales una de istorie romaneasca

Clipe de neuitat puteti trai mergand la Sf. Manastire DEALU .O priveliste incantatoare,un sobor de 30 maicute cu chipuri luminoase ca niste stele asupra carora vegheaza un adevarat Luceafar,maica stareta Emanuela Preda.
Partipand si la o Dumnezeiasca slujba in SF. Biserica unde se afla capul voievodului Mihai Viteazul,veti avea o mare inplinire si veti dobandi o liniste sufleteasca necesara in aceste" zile".

Practic, nu am fost niciodata la aceasta manastire, insa as vrea sa stiu, daca as putea sa ajung acolo, adica sa stau intr-o manastire, cum se aunge sa fi calugarita intr-o manastire, ce conditi trebuiesc indeplinite, va rog frumos daca imi puteti da mai multe detali caci am cautat pe sait dar nu am gasit nimic despre "cum se poate ajunge intr-o manstire"daca se poate va multumesc foarte mult.

Scrie în caietul de impresii