Scrie și tu în caietul de impresii!

În mai 1999 am ajuns la poarta Mănăstirii Dervent.
"Vreau să vorbesc cu Părintele Stareț", era fratele Gelu, acum Părintele Efrem și fratele Claudiu, acum Părintele Iachint.
Fratele ăsta o să rămână la noi, vorbeau între ei frații, acum Călugari.
Am fost primit în obște și după mai multe ascultări am primit ascultarea la pangar, când veneau credincioșii să cumpere lumânări sau Iconițe, cărți sau Cruciulițe, îi serveam cu drag.
Apoi se schimbau ascultările, la trapeză să punem masa la pelerini și la tot ce era nevoie în obște.
Când aveam nevoie de ceva, ne ajutam între noi, eram uniți și între noi domnea armonia, eram ca frații și aveam povățuitor pe Părintele Arhimandrit Andrei, un bun gospodar și un adevărat păstor de suflete, plin de blândețe și de răbdare, povățuitor al Monahilor și credincioșiilor pe calea mântuirii.
Toți Părinții Mănăstirii sunt deschiși pelerinilorc plini de dragostea lui Hristos , Monahi îmbunătățiți.
Cât am stat la Dervent 3 ani, am citit o mare parte din biblioteca Mănăstirii, au fost cei mai frumoși ani ai mei din viață.
Acum locuiesc de 17 ani în Franța, timpul nu mi-a permis să vizitez Derventul în ultimii șase ani și mi-e tare dor de Părinții și frații Mănăstirii, abia aștept să-i revăd pe toți sănătoși și plini de virtuți și dacă va rândui vreodată Dumnezeu să mă întorc ca frate acolo să le văd chipurile pline de bucurie și dragoste către Hristos ale tuturor fraților, Monahilor, Ierodiaconilor, Ieromonahilor, Ieroschimonahilor, Protosinghelilor și a Părintelui Stareț și când vizitează Mănăstirea și a ÎnaltPreaSfințitului Teodosie, sperăm curând Arhiepiscopul Tomisului și Mitropolitul Dobrogei.
Doamne ajută și binecuvântați preacuvioși Părinți!

Se poate trimite un acatist prin posta di banuti cu mandat poatal? Si daca da, la ce adresa, va rog?

Buna ziua! M-ar interesa și pe mine adresa Mănăstirii Dervent și daca putem trimite Acatiste prin curier la aceasta Mănăstire. Multumesc! Doamne ajuta!

Buna ziua! Daca știe cineva și poate să îmi spună și mie daca la Mănăstirea Dervent se poate trimite Acatist, Sf Liturghie prin curier și adresa daca este posibil. Mulțumesc! Doamne ajuta!

Am fost cu sotul meu de doua ori .Am ramas peste noapte si am fost la slujba .Nu pot sa descriu in cuvinte . Nu am cuvinte sa le multumesc .Dumnezeu sa ne binecuvanteze cu intelepciune sa mergem in acele locuri . Cu ajutorul Lui noi v-om revenii daca ne este ingaduit .

Se poate trimite un acatist prin posta !Dacă da ,la ce adresa Doamne ajuta!

Am citit cu multă pioșenie și respect datele consemnate în aceste scrieri. Să ne ajută Domnul să păstrăm cu grijă monumentele istorice lăsate în grija noastră de către strămoși spre slava și gloria neamului nostru.

Multumesc din suflet, Parintelui Staret Andrei, care prin operativitate si experienta, a fost alaturi de noi, duminica 18 sept. 2016, ne-a ajutat sa depasim momentele grele prin care am trecut.
Mii de multumiri si Parintelui Atal , pentru toata dragostea si sprijinul acordat.
Recunostinta, respect si felicitari , echipajului SMURD- Constanta, personalului de la UPU- Baneasa.
Bunul Dumnezeu sa va aiba in paza!

Am avut bucuria sa vizitez manastirea Dervent si ma impresionat foarte mult felul cum decurge slujba. Toate cuvintele din citire din cintari miau fost clare si patrunzatoare in suflet. Nu vroiam sa se termine slujba. Ma apropiat mult de bunul Dumnezeu si-mi este dor mereu sa mai merg acolo.

Bunul Dumnezeu a ingaduit sa ajunga si familia mea la Dervent. E o binecuvintare divina sa poti cunoaste obstea manastirii Dervent, in special staretul acestei manastiri - parintele Andrei, un om de o blindete si de o smerenie nemaiintilnita. Va indemn sa vizitati aceasta manastire care are atita har prin puterea crucilor de leac si a icoanei facatoare de minuni.

Sunt din Basarabia.Bunul Dumnezeu a rinduit sa ajung si eu la Dervent. Pot sa va spun cu certitudine ca este manastirea datorita careia au inceput sa mi se schimbe frumos lucrurile in viata mea. Este un adevarat dar ceresc sa cunosti staretul acestui sfint locas- arhimandritul Andrei Tudor, un om de o bunatate si de o smerenie deosebita. Atunci cind mergeti incercati sa il cunoasteti, este un parinte care a stat in preajma parintelui Arsenie Papacioc si de la care puteti invata atitea lucruri frumoase, in special dragostea fata de aproapele. Dupa ce l-am cunoscut mi-am pus intrebarea: Oare cita dragoste o fi avut Iisus Hristos daca un simplu om poate darui atita dragoste?

Sunt din Basarabia.Bunul Dumnezeu a rinduit sa ajung si eu la Dervent. Pot sa va spun cu certitudine ca este manastirea datorita careia au inceput sa mi se schimbe frumos lucrurile in viata mea. Este un adevarat dar ceresc sa cunosti staretul acestui sfint locas- arhimandritul Andrei Tudor, un om de o bunatate si de o smerenie deosebita. Atunci cind mergeti incercati sa il cunoasteti, este un parinte care a stat in preajma parintelui Arsenie Papacioc si de la care puteti invata atitea lucruri frumoase, in special dragostea fata de aproapele. Dupa ce l-am cunoscut mi-am pus intrebarea: Oare cita dragoste o fi avut Iisus Hristos daca un simplu om poate darui atita dragoste?

Am trait asemenea: nefiind induhovnicit, ii vedeam pe cei de-acolo prin ochelarii pe care-i purtam eu pe ochi, nefiind in comuniune cu ei. Daca stateam mai mult acolo, ma goleam de mine sa ma umple Duhul Sfant cu bucurie, asa cum simteam la toti cei de la Dervent.

Sfanta si Marea Joi. http://www.youtube.com/watch?v=SlW8L51ela4
Se spune sa inchizi usa cand te rogi, se refera la suflet . Aici e parintele Andrei, lasandu-se sa vada tot globul ca el pupa picioarele celor care sunt mai mici de grad ca el si apoi in trambita si cu alaute de cantari i se aduce slava si raspunde ca si cum el este Hristos Domnul nostru. Nu credeti ca incepem incet incet sa sa credem in persoane si in ritualuri mai mult decat in Dumnezeu?

As dori s stiu cum se poate ajunge din Constanta la Dervent daca nu am masina?Sunt autobuze, tren?

Am fost anul trecut la aceasta Manastire cu ajutorul verioarei mele.Pana anul trecut nu am auzit niciodata de aceasta manastire.Mi-a placut foarte mult si imi doresc cu adevarat sa ma mai duc acolo , cu toate ca nu prea pot deoarece eu sunt din Moldova.Si sper ca Dumnezeu sa ma ajute ca sa pot reveni acolo.Doamna ajuta.

Va rog, dac[ puteti sa ma lamuriti si pe mine cum trebuie citita Psaltirea. Am inteles ca se citesc doar un anumit numar pe zi, in ce zile, la ce ore, cine iti spune ce sa citesti?
Cand si unde poti da Psaltire la Manastiri, cand se citesc ele, sau tot ce puteti sa-mi spunetie binevenit.
Doamne ajuta!

Abc'ul vietii eterne

1. Viata Vesnica

Ioan 6:53. Şi le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veţi mânca trupul Fiului Omului şi nu veţi bea sângele Lui, nu veţi avea viaţă în voi.
Ioan 6:54 Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
Cine vorbeste in versul de mai sus? Ce inseamna cuvintele Adevarat, adevarat? Puteti sa gasiti mai sus cuvantul simbol sau simboluri ? Dar cuvintele nimic sau cuvant? Puteti sa mancati cuvinte? Cand a fost ultima data cand s-a intamplat? Vedeti cuvintele viata vesnica mai sus? Deci ca sa avem VIATA VESNICA in noi probabil ca trebuie sa mancam Sfanta Impartasanie la care a renuntat Protestantismul. Ultima data cand Eva a gresit au fost ceva consecinte deci trebuie sa ne ferim de religiile/denominatiunile care nu dau sfanta Impartasanie si aici includem toate religiile inafara de Crestinism si Protestantismul.
1.Toate religiile inafara de crestinism nu dau Sfanta Impartasanie pentru viata vesnica.
2.Protestantismul a renuntat la Sfanta Impartasanie pentru viata vesnica inlocuind-o cu simboluri, cuvinte, cina in amintire, nimic.
3. Biserica ortodoxa da Sfanta Impartasanie ca in Biserica Primara, cu paine si vin si cu paine dospita, pentru viata vesnica. Sa ascultati imnurile despre viata vesnica ce se canta in Biserica Ortodoxa. Cine vrea viata vesnica aici sa vina.
2.Intrarea in rai
Ioan 3:5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în împărăţia lui Dumnezeu.
Cine a spus versul de mai sus? Ce inseamna Adevarat, adevarat? Spune acolo cumva despre rugaciunea 5 ori pe zi sau nemancatul carnii de porc?
Botezul inseamna nasterea din apa si Duh si este gasit in Crestinatate. Deci o interpretare a versului de mai sus ar fi ca fara botez, lumea nu poate intra in rai.
Este interesant ca daca mergem in vizita la celelalte religii cam asta se intampla:
Religia greaca veche
Religia greaca veche spunea oamenilor care credeau in ea ca ei merg in imparatia subpamanteana numita Hades. Acolo nu e raiul ci mai degraba iadul. Aici e un film cu ce credeau grecii ca se intampla dupa moarte, din mitologia lor:
http://www.youtube.com/watch?v=iv-VlJnDvuw
Religia romana Veche
La fel se spunea si pentru cei ce urmau religia romana Veche.
Religia iudaica
Pe siteul wikipedia la cuvantul Sheol , http://en.wikipedia.org/wiki/Sheol ,se spune ca cei de religie iudaica buni sau rai merg in Iad denumit acolo Sheol sau abis. In Evanghelia lui Nicodim se arata ca Iisus i-a gasit in iad pe Adam, Abraham, Isaia, Regele David, profeti si Patriarhi si ca apoi i-a luat si i-a botezat, ca sa poata sa-i duca in rai. Acest lucru arata ca legea cea Veche cu cele 10 porunci nu are putere de mantuire daca nu esti botezat. Acum acesti drepti sunt in rai. Deci Legea cea Veche la baza religiei iudaice este nemantuitoare si de aici se vede ratacirea protestanta care merge de la Legea Noua Crestina data de Iisus si mantuitoare, adica care te duce in rai, spre Legea cea Veche fara putere.
Religia hindusa , yoga, budismul, rei ki, tai ki
Regiile estice de obicei sunt cu vrajitorie si idolatrie avand zei. Problema cu vrajitoria este ca destinatia poate fi cea mai groaznica parte a iadului si anume Tartarul care are flacari. Deci trebuie atentie mare si cine a facut yoga, hinduism, vraji, ghicit in cafea, astrologie si altele asemenea trebuie sa se spovedeasca.
Cuvantul Mantrik insemna magician in limba indiana sanscrita si de acolo vine si cuvantul mantra pe care sunt pusi sa le faca cei de la yoga. Hinduismul are carti de magie care e partea cea mai de sus a vrajitoriei in cartile lui sfinte si e foarte periculos. Ei spun ca dupa moarte se transfoprma in animale dar cei ce vin din moarte clinica zic ca nici vorba de reincarnare si ca au fost in iad . Din cauza vrajitoriei religiei lor un om declara ca ingerii cazuti, zeii lor, i-au taiat picioarele de la genunchi si I le-a pus in cuier si cand a venit din coma a aratat celor din jur o urma la genunchi. Aceste religii estice nu sunt nici pentru cei ce se urasc pe ei insisi, asa de groaznica e pedeapsa.
Deci cine vrea SI viata vesnica SI intrare in rai, religia ce si-o alege trebuie sa fie Crestinismul Ortodox.
3.Minuni
Minunea Sfintei Impartasanii
Minunea Sfintei Impartasanii. Pentru cei ce au dubii ca Sfanta Impartasanie nu este trupul si sangele lui Iisus, in Italia, pe cand aceasta era Ortodoxa, Sfanta Impartasanie, painea si vinul , s-au transformat in sange si carne si analizele de laborator arata ca carnea este tesut din inima omeneasca si ca sangele este omensc grupa AB si pe baza analizelor s-a aratat ca sangele are origine Israeliteana.
Aici e filmul: http://www.youtube.com/watch?v=HbcL4mkNfzM
Minunea Raului Iordanului care se intoarce spre matca
In locul in care Iisus s-a botezat, aproape in fiecare an , la raul Iordanului are loc o minune si anume cand are loc slujba ortodoxa de sfintire a apelor, raul Iordan se intoartce spre matca pentru cateva minute, cat timp crucea este lasata in apa. Intr-un an, guvernul nu a lasat lumea sa se boteze si asa nu s-a mai intamplat minunea. Se spune ca aceasta minune dateaza din anul in care Iisus s-a botezat si ca atunci cand Iisus s-a botezat, raul Iordan s-a intors spre matca sa arate lumii ca Iisus e fiul lui Dumnezeu.
Aici este filmul: http://www.youtube.com/watch?v=CfmrqZwUjCQ

Am fost la Dervent. cu ASCOR-ul . ce sa zic, un colt de rai. eu-s din bucovina, am trecut si pe la manastirile din aceasta zona, dar cum e la Dervent nu e nicaieri. as dori sa ajung iarasi la Dervent, sa ma rog langa crucea din pamant; Dumnezeu este mare, nadajduiesc ca voi mai ajunge iarasi la Dervent si la pestera Sf Anderi. Doamne Ajuta.

Am fost anul acesta la Dervent.E frumos, ca peste tot la o manastire.La cazare, paznicul-un impostor- ne-a anuntat ca ne costa 10 ron pe noapte.Am fost de acord sa platesc, dar s-a ferit si ne-a zis ca vom plati la plecare. Mi s-a parut dubios-si mie si sotului meu. La plecare, am intrebat un calugar cat costa cazarea pe noapte. calugarul s-a mirat si ne-a spus ca manastirea nu percepe nici o suma pentru cazare. Este gratuit.
M-am enervat enorm , mai ales ca paznicul nici macar nu face parte din obstea manastirii. Este un angajat amarat, care isi insuseste banii din cazarea prostilor pentru folosul personal.
refuzati sa achitati vreo suma de bani oricarui individ, daca nu este imbracat in haina monahala.Probabil , nici macar bietii parinti nu stiu ce sarpe colcaie in mijlocul manastirii.

AM FOST LA MANASTIREA DERVENT INTR UN MOMENT GREU AL VIETII MELE,ACOLO,M AM RUGAT DIN TOT SUFLETUL MEU LA ICOANA MAICII DOMNULUI-FACATOARE DE MINUNI,SA MI DARUIASCA SANATATE MENTALA SI SA MA AJUTE SA AM SI EU UN COPILAS SI I AM SPUS CA EU MI AS DORI O FETITA.NU A DURAT UN AN SI DORINTELE MELE AU FOST INDEPLINITE,APOI,DREPT MULTUMIRE M AM DUS CU FETITA MEA SI AM SI CUMPARAT ICOANA CU MAICA DOMNULUI-FACATOARE DE MINUNI .CAT TIMP TE ROGI SINCER SI CURAT,DUMNEZEU ITI INDEPLINESTE TOATE DORINTELE,DAR TREBUIE SA AVEM SI RABDARE.

In vara aceasta a fost prima data cand am vizitat Mrea Dervent.
Am avut o impresie foarte buna. Staretul trebuie sa fie un bun gospodar. Se construia. Sunt foarte convins ca si interiorul sau incinta manastirii va fi amenajata cu o frumusete nemaiintilnita. Parinte staret , va trebuie un designer, care sa dea jos pomii uriasi ce acopera biserica si sa onrnamenteze incinta cu arbusti ornamentali si flori. Inafara de faptul ca nu am avut cu cine sa stau de vorba totul a fost foarte bine.

STARET ARHIMANDRIT ANDREI TUDOR.

mi-am dorit sa ajung dar este departe de unde locuiesc, imi doresc daca se poate sa imi faceti 40 liturghii pt. copiii mei Mihai si Septimiu - Flavius care vor avea pe 28 iunie examen in 2010 va rog sa-mi raspundeti daca se poate ca eu voi achita cat trebuie .
Multumesc si sa ne ajute Bunul DUMNEZEU

Imi place sa locuiesc la orice manastire,pentru linistea mea sufleteasca.Nu stiu unde sa-o gasesc pentru ca toate-mi sunt dragi.Am dus o viata nefericita pana acum ,alaturi de o soacra si de un sot care ma jigneste in fiecare ora din zi si din noapte.Am reusit sa-mi adun familia pe langa mine(cele doua fete pe care le ,impreuna cu sotii lor si un nepot).Acest lucru se pare ca ii deranjeaza foarte mult,deoarece erau obisnuiti sa fie serviti ca la restaurant.De aici au aparut deiscutii si vorbe jignitoare la adresa mea si a copiilor.
Pe aceasta cale CER AJUTOR sa -mi luminez statutul meu de om.Mai are rost sa mai stau cu sotul meu?Simt ca nu mai am putere sa lupt.Inca lucrez,dar mi-as da demisia(sunt cadru didactic) numai si numai daca cineva mi-ar intinde o mana de ajutor sa apuc pe calea cea buna a unei manastiri.Asa simt ca ma voi linisti si voi putea sa-l slujesc pe bunul nostru Domn Iisus Hristos si pe m\ica acestuie Fecioara Maria.
Asa sa-m- ajute Dumnezeu pentru rugaciunile mele!

sant asa legata de M.Dervent ca in tinerete imi era necesara ca aerul. mergeam de cite 2 ori pe luna.mi-era dor.am trait cele mai frumoase clipe inainte si dupa spovedanie.mi-as dori ca toti oamenii sa poate ajunge macar o data la Dervent.

STARET ARHIMANDRIT-ANDREI-TUDOR,TELEFON-0241857707.

RASPUNS PT. CATALINA!

Parintele Arsenie Boca a murit si nu se afla la Dervent ci la Prislop!

Maine , de dimineata, plec in excursie la manastirea Dervent. Se fac slujbe sambata?
Gasesc vreun preot cu care sa vorbesc?
Parintele Arsenie Boca sta la Dervent?

Sapt viitoare mai exact in perioada 05-12 august vom fi la mare impreuna cu sotul,si am dori sa mergem si la aceasta frumoasa Manastire.Imi puteti spune cati km sunt de la Constanta si pana la Manastire si care ar fi ruta? Doamne Ajuta - Denissa

PENTRU A AJUNGE DE LA SLOBOZIA LA SFÂNTA MANASTIRE DERVENT CRED CEL MAI SIMPLU ESTE SA LUAÞI DIN AUTOGARA CÃLARAªI (AUTOGARA DE LA ORIZONT, NU CEA DE LA GARA) AUTOBUZUL CARE PLEACA LA ORA 11,45 SPRE CONSTANÞA. ESTE CEL MAI SIMPLU DE AJUNS CU ACEST AUTOBUZ. VA LASA IN FAÞA MANASTIRII. AJUNGE LA MANASTIRE ÎN JUR DE ORA 13, ÎN FUNCÞIE DE CÂT STÃ LA BAC ªI COSTA (DACA NU S-A SCUMPIT ÎNTRE TIMP) 7 LEI DE LA CÃLÃRAªI. DACÃ ALEGEÞI ACEASTA VARIANTÃ AR FI BINE CA LA ORA 11,30 SÃ FIÞI ÎN AUTOGARÃ.
O ALTÃ VARIANTÃ AR FI CA DIN FATA SPITALULUI JUDEÞEAN SÃ LUATI MICROBUZUL SAU AUTOBUZUL PANÃ LA CHICIU (ESTE ULTIMA STAÞIE ªI CIRCULÃ CAM DIN 30 ÎN 30 DE MINUTE, NU ªTIU EXACT), APOI TRECEÞI CU BACUL ªI DIN FAÞA SOCIETÃÞII OSTROVIT (CRED CÃ AªA DE NUMEªTE, ESTE DINCOLO DE VAMÃ,LA 5 MINUTE DE MERS PE JOS DE BAC)SÃ LUAÞI AUTOBUZUL. ªTIU CÃ SUNT AUTOBUZE ÎNSÃ, DIN PÃCATE NU ªTIU LA CE ORE, SINGURUL PENTRU CARE GARANTEZ ESTE CEL DE LA ORA 9,10 (AM CIRCULAT CU EL ªI ªTIU SIGUR CÃ ESTE).MERGEÞI CU INIMA DESCHISÃ LA MÂNÃSTIRE ªI VA FI BINE, DUMNEZEU NU VÃ VA LÃSA.NUMAI BINE.

Imi doresc tare mult sa ajung acolo si mi-am propus cu prietena mea ca vinerea sau sambata asta sa ajungem acolo si de aceea va rog frumos sa-mi spuneti si mie cum ajung de la slobozia la aceeasta manastire despre care numai lucruri de bine aud.Astept un raspuns urgent va rog frumos.

AM FOST DE MAI MULTE ORI LA MANASTIREA DERVENT SI DE FIECARE DATA AM PLATIT 10 LEI PE NOAPTE. DACA AVETI DUBII IN PRIVINTA BANILOR PLATITI PAZNICULUI CERETI SA INMANATI BANI PEROANAL PARINTELUI ATAL.DE FIECARE DATA CAND AM FOST PAZNICUL IL SUNA PE PARINTELE SI-I SPUNEA CA A SOSIT CINEVA INTREBAND IN CE CAMERA SE VOR CAZA PERSOANELE SOSITE. DACA ATI ASTEPTAT - PROBABIL S-A INTAMPALAT DEOARECE PARINTELE A FOST OCUPAT SI NU I-A PUTUT RASPUNDE PAZNICULUI LA TELEFON. ORICUM LA MANATRIREA DERVENT ESTE MULT PREA MULT HAR (ICOANA FACATOARE DE MINUNI, CRUCILE, IZVORUL)CA SA NE LASAM ISPITITI DE NISTE NIMICURI. DOAMANE AJUTA!

Am fost la dervent pe5.06.2009.Este un loc deosebit, eu fiind din Campulung muscel am vrut sa ma cazez acolo. dupa o lunga asteptare am reusit, dar cand am plecat mi s-a cerut sa platesc cazarea.Am ramas profund dezamagita, pentru ca nicaieri nu mi s-a mai intamplat.Cred ca acel paznic si-a insusit banii si as dori sa stiu daca a mai patit cineva la fel.Am colindat moldova, Ardealul si Oltenia si ne-am cazat acolo unde ne prindea noaptea dar ceva de mancare si un pat am gasit fara bani.E umilitor pentru o manastire asa de mare unde vine omul cu probleme de tot felul, cu bani pentru un acatist si ceva pentru bucatarie sa te trezesti ca trebuie sa platesti.Cel putin daca spunea de seara, stiam si plecam mai departe.Am observat ca manastirile mici cu vietuitori putini asezate departe de lume sunt foarte primitoare si in ele gasesti mereu un cuvant bland, un sfat, acel lucru care te face sa pleci de acasa. Nu vreau sa supar pe nimeni dar ma intreb cum reusea parintele Cleopa si altii ca el in acele vremuri mai grele ca cele de acum sa aiba grija de atatia oameni.

Pentru toti cei care aveti diverse probleme in familie, cu copii, pentru diverse patimi, amintiri neplacute, evenimente tragice petrecute in copilarie care inca va marcheaza etc. va sfatuiesc sa incercati sa asculttai conferintele maicii Siluana. Un punct bun de plecare este www.sfintii-arhangheli.ro
Gasiti pe site si raspunsuri la multe intrebari si fireste ca puteti si voi sa ii adresati o intrebare insa cel mai bine e sa si acultati ce spune in conferinte si in cartile are sunt deja publicate (Mestesugul bucuriei, Impreuna dumiriri pe cale volumul 1 si 2, Unde-ti este Bucuria, omul lui Dumnezeu?. Pe site are si un Seminar al iertarii care va asigur ca nu e tocmai usor de facut dar cine incearca va simti rezultatele. Multe din ce ni se intampla sunt pentru ca nu vrem sa ii iertam pe cei care ne-au facut rau si nici pe noi insine. Iertarea nu inseamna uitare spune maica Siluana. Cautati pe internet si restul de conferinte care nu-s pe siteul pe care l-am mentionat mai sus. Sa va fie de folos si Dumnezeu sa va indrume!

Bun aziua
Numele meu este Balacean Oana,Va aduc la cunostinta ca fratele meu pe nume Balacean costin in varsta de 30 ani posesor al C.I seria kl.nr.181028,eliberat de pol calarasi,cu domiciliul stabil in localitatea Stefan-Voda judetul Calarasi,a disparut de acasa in data de 04.11.2008,spunand ca merge la Manastire pentru a se calugari,iar din acea data si pana in prezent nu a dat nici un semn de viana,motiv pentru care eu sunt foarte ingrijorata ne avand nici un semn de la el.A plecat in costum de culoare negru,a luat cu el o geaca albastru inchis avind si culoare portocalie pe aceasta.Semnalmente: 183 innaltime,fata rotunda ,ochi mari caprui.Va rog sa ma contactati al adresa de mail: balacean_oana@yahoo.com
Va rog sami trimiteti un nr.de trlefon la care pot vorbi cu el daca este la Dumneavoastra, Sau ma puteti contacta la
Nr.0766,24,99,99

Va multumesc pentru intelegere

Parintele staret Andrei este persoana care sfinteste locul. Asemenea Sfantului Apostol Andrei si parintelui Elefterie, parintele Andrei ne arata zilnic ce inseamna evlavia, curatenia spirituala si materiala, ortodoxia. Iar mana lui se vede pretutindeni, in modernizarile aduse sfantului lacas de cult de la Dervent, in muzeul taranesc de acolo si in lucrarile de conservare a descoperirilor arheologice ale lui Petre David de la Pacuiul lui Soare. Dumnezeu sa il ajute pe parintele staret Andrei si sa binecuvanteze obstea pe care acesta o pastoreste!

Am fost de mai multe ori la manastirea DERVENT,in decursul a cativa ani si sincer va spun ca am avut multe realizari.In afara de faptul ca acolo simt ca imi gasesc linistea,in acel loc minunat si unic in acelasi timp pt ca am mai fost si la alte manastiri dar nu am simtit niciodata ce simt cand intru in aceasta manastire.Am intampinat multe greutati si nu am decat 29 de ani,si de cate ori aveam o problema mergeam acolo si dupa un timp mi se rezolva.Mergeti cu credinta in acel loc si o sa vedeti ca ceea ce spun acum este adevarat!!!Sper sa ma ajute DUMNEZEU sa ajung iarasi in toamna aceasta!!!!

In vara anului 2006 am vizitat aceasta Sf. minastire,unde nevoia m-a adus.Aveam niste probleme mai greu de rezolvat,imi vindusem apartamentul din Galati si doream sa-mi cumpar altul in Bucuresti ca sa fiu mai aproape de copiii si nepotii mei.Insa in Buc.nu m-am putut lipi de nici un apt.datorita preturilor exagerate.Eram disperata ca vindusem si trebuiasa eliberez apt.din Gaalati.In disperarea aceia m-am rugat la Bunul Dumnezeu sa-mi limpezeasca mintea si sa-mi lumineze calea incotro s-o iau si ce sa fac.Cu binecuvintarea Bunului Dumnezeu am botezat si o fetita de noua luni, a unei femei sarmane pe care am cunoscut-o in cimitir,unde cersea.Asa,dupa toate acestea,m-am hotarit sa merg la minastirea Dervent pt.a cere ajutor dela Cel De Sus,care m-a ajutat de cite ori I-am cerut ajutorul.Acolo erau si bunele mele prietene,maica Ecaterina si mama ei,Irina. Sfintii din acest colt de rai, unde este situata aceasta Sf. minastire mi-au ascultat rugaciunea mea si m-am indreptat spre Focsani,unde in trei zile am cumparat un apt.cu banii care-i aveam si de care ma bucur enorm.Deci,inca odata am primit multa binecuvintare dela dela Cel De Sus,care m-a binecuvintat in toata viata mea.Doamne ajuta!

Cand am ajuns in aceata duhovniceasca manastire,totul imi parea ca un rai! Desi am cunoscut multe manastiri ale tarii noaste,duhovnicia ce plutea in aceasta binecuvantata zona m-a coplesit!De aceea pentru mine aceasta manastire reprezinta insasi "CASA" mea care ma pregateste sa ajung in "casa" cea cereasca a lui Hristos!

eu am fost la aceasta manastire de multe ori cand locuiam in constanta si va asigur ca e minunat acolo.e o particica de rai mai ales ca daca ai credinta acea cruce crescuta din pamant chiarte ajuta si face minuni.de altfel nu e departe ode pestera sfantului andrei..e coplesitor de emotionant sa pasesti in pestera apostulului lui hristos...va doresc la toti sa ajunteti acolo,e minunat atat la dervent cat si la pestera sfantului andrei.

Am auzit multe lucruri frumoase despre aceasta Manastire pe care vreau sa o vizitez cat de curand. Vin sa ma rog la Domnul pentru binele familiei mele si pentru iertarea pacatelor pe care orice om cu voie sau fara de voie le savarsesc. Deasemenea si pentru ameliorarea sau vindecarea anumitor suferinte. Dumnezeu sa ne ajute. Brasov 10 August 2007

Buna sunt Ancuta si sunt din Tulcea.Chiar daca sunt din Tulcea nu am fost nici o data la aceasta manastire.Am aflat multe despre aceasta manastire si sper sa ajung si eu acolo sa va spun ce impresie mi-a lasat vizitando.Cu ajutoru Domnului voi ajunge.Doamne ajute si ne mai vedem.

Este o manastire unde mi-am dorit de mult sa ajung la ea, dar sper sa pot ajunge in vara aceasta,eu am auzit foarte multe lucruri frumoase despre ea de la prieteni mei si chiar a-si vrea sa vad si eu acele locuri minunate pe care mi le-au povestit.Dupa parerea mea este o manastire care in tradevar i-ti gasesti linistea sufleteasca si poti sa depasesti momentele grele cu ajutorul parintilor duhovnici,care in tradevar iti dau sfaturi dau sfaturi de folos.Atat de folosul trupului cat si sufletului.DOAMNE AJUTE.

Scrie în caietul de impresii