Scrie și tu în caietul de impresii!

Pentru acest lacas sfant am o mare atractie de mic copil am fost si am in amintire moara de la intrare ,grajdul de animale si am ramas impresionat cum maicile reusesc sa pastreze ordine .curatenie si cum parintele Chesarie le dadea si le da sfaturi frumoase .Acum s-a inoit au multe chilii si e o liniste de parca nuti vine sa pleci din acel lacas sfant .D.zeu sai binecuvinteze pe toti ai M.tiri Anul acesta doresc sa revin de a vizita .

O manastire foarte frumoasa... Plina de pace, liniste si har.

PELERINAJ LA MANASTIREA PRISLOP HRANA PENTRU SUFLET SI BINECUVANTARE DE LA PARINTELE ARSENIE BOCA 7 – 8 septembrie 2012 Ziua I-a - Vineri: Ploiesti - Pitesti – Rm. Valcea – Manastirea Dintr-un Lemn (Biserica Dintr-un Lemn, Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului pictata in secolul IV avand dimensiuni impresionante) – Manastirea Bistrita (Racla cu Moastele Sf. Grigorie Decapolitul pe sub care vom trece, Icoana Facatoare de Minuni) – Manastirea Polovragi – Tg.Jiu – Manastirea Lainici (Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului, Moastele Cuviosul Irodion “Luceaf?rul de la Lainici” )– Manastirea Prislop (Mormantul Parintelui Arsenie Boca, Pestera Sf. Ioan de la Prislop) – Alba Iulia (Catedrala Reintregirii Neamului) – Manastirea Ramet (Moastele Sfantului Ghelasie de la Ramet, )(cazare) Ziua a II-a – Sambata: Manastirea Ramet (Sf. Liturghie) – Manastirea Recea (Una dintre cele mai frumoase Manastiri din Romania) – Sighisoara – Brasov - Ploiesti Pentru mai multe informatii si inscrieri: 0729219125 Ionela

"HARANA PENTRU SUFLET LA MANASTIRILE DIN MOLDOVA": 8-9-10 IUNIE 2012. Plecarea se va face din Ploiesti cu autocar 55 locuri, vizitand urmatoarele Manastiri: Manastirea Varatec, Manastirea Agapia, Manastirea Sihastria, Manastirea Secu, Manastirea Neamt, Manastirea Hadambu (dormit) - Manastirea Hadambu (Plecarea va fi la ora 08-00), Catedrala Mitropolitana din Iasi (Sfanta Parascheva), Biserica “Sfintilor Parinti” (Boroaia), Manastirea Camarzani, Manastirea Rarau (dormit) - M.Rarau (Sfanta Liturghie), M.Petru Voda – Ploiesti
Preot insotitor!
Pentru mai multe informatii: 0729219125; 0749111218 Ionela
E-mail: pelerinulortodox@yahoo.com
Va multumim si Doamne ajuta!

CAT AMAR ESTE PELUME
NU MAI ESTE RUGACINE
NUMAI HAINE,FARA SUFLET
DRACII LOCUIESC IN PANTEC,
SI SE ZBAT FARA DE LEAC,
CA PISICILE IN SAC…
DOAMNE SFINTE FII CU NOI,
SI NE SCOATE DIN NOROI,
TU MAICA SFANTA FECIOARA,
TINE-NE LA TINE-N POALA,
PAN LA DEZLEGAREA MORTII,
SA NU NE PIERDEM CU TOTII,
CA PAMANTU-ATAT CAT ESTE,
TOT DUMNEZEU,IL PAZESTE,
IN REST NU MAI E NADEJDE

buna ziua
am fost la manastirea dintr-un lemn si nu pot sa spun decat ca e o minunatie , un rai pe pamant
bunul dumnezeu sa le dea sanatate maicilor de acolo si sa le dea putere SA SE roage pentru noi pacatosii
doamne ajuta
andreea barbu

Va rog, daca puteti sa ma lamuriti si pe mine cum trebuie citita Psaltirea. Am inteles ca se citesc doar un anumit numar pe zi, in ce zile, la ce ore, cine iti spune ce sa citesti?
Cand si unde poti da Psaltire la Manastiri, cand se citesc ele, sau tot ce puteti sa-mi spunetie binevenit.
Doamne ajuta!

M-REA HOREZU – BISTRITA – GOVORA – SURPATELE
02 – 03 iulie
Ziua 1: Plecare la ora 06:00 pe traseul Bucuresti – Rm. Valcea - Horezu. Se viziteaza M-rea Horezu – Hram Sf. Imparati Constntin si Elena, M-rea Bistrita, Pestera Liliecilor, Cheile Bistritei, M-rea Dintr-un Lemn - cazare.
Ziua 2: Participare la Sf. Liturghie si continuare spre M-rea Govora, M-rea Surpatele- Hram Sf. Treime, Culele de la Maldaresti si Bai de Tratament in lacurile sarate din Ostroveni ( in functie de starea vremii). Sosire - Bucuresti in cursul serii.
PRET: 75 LEI / PERSOANA
DETALII LA: http://www.alidaholiday.ro Adresa: Sos. Pantelimon, nr. 227, bl. 70, sc. 2, ap. 59, interfon 59, sector 2, Bucuresti Telefon: 021.250.83.33 E-mail: office@alidaholiday.ro rezervari@alidaholiday.ro
SERVICII INCLUSE: - transport cu autocarul; - ghid din partea agentiei; - insotitor de grup;
SERVICII NEINCLUSE: – cazarea

PT.RADU , MERGI LA MANASTIREA NICULA .

Va rog mult daca puteti sa-mi spuneti exista vreun preot sau calugar "VAZATOR CU DUHUL" in judetele Arad sau Bihor sau vreun duhovnic bun.Unde exista vreun preot buncare face dezlegari de farmece in aceste doua judete, am mare nevoie de ajutor. Va multumesc mult si raman cu speranta ca ma ajutati

Pt. Adrian, preoti vazatori cu duhul sunt la VERSANI jud GORJ,COTMEANCA jud ARGES si ROBOAIA .

as vrea sa stiu si eu daca sunt zile anume in care pot vizita manastirea ?

Mi-as dori tare mult sa ajung la Manastirea Prislop si m-ar interesa cand se mai fac pelerinaje si de unde se pleaca. Mentionez ca sunt din Pitesti, jud. Arges. Va multumesc!

"Buna seara,sunt noua pe acest site,as dori sa aflu daca stiti la ce biserici,manastiri mai sunt parinti vazatori cu duhul.Am o problema si as dori sa vorbesc cu o astfel de persoana.Va multumesc."

TELEFON-0250762756.

Am fost acum 4 ani la Manastirea dintr-un lemn,m-am rugat mult ca viata mea sa se schimbe si Maica Domnului m-a ajutat .Am promis ca voi cumpara 2 icoane pentru o biserica si m-ar interesa sa stiu daca gasesc la aceasta manastire icoanele .Va multumesc si Doamne ajuta

Va invit in pelerinaj la Manastirea Prislop si Manastirile din Oltenia si Arges, 28-30 Mai 2010. Vizitam Manastirile: Prislop, mormantul Parintelui Arsenie Boca, Lainici: icoana Maicii Domnului grabnic ajutatoare, Tismana, Bistrita, Dintr-un Lemn, Man. Argesului: moastele Sf. Muc. Filofteia, Namaiesti: icoana Maicii Domnului, Frasinei. Plecare din Bucuresti, Ploiesti si Brasov. Inscrieri la tel 07422685658, 0724525041 pelerinaje_ro@yahoo.com

Pentru dl.Pavliuc si pentru toti care doresc sa trimita acatiste sau pomelnice, va scriu cateva adrese ale unor manastiri din Romania.
1. PROTOSINGHEL ANTONIE LITA
MANASTIREA SFANTUL PANTELIMON
COMUNA SILISTEA GUMESTI
JUDETUL TELEORMAN
COD 147350

2.STARET NEONIL STEFAN
MANASTIREA FRASINEI
COMUNA MUEREASCA
JUDETUL VALCEA

3.PREOT VENIAMIN BAICAN
MANASTIREA RARAU
LOCALITATEA CRUCEA
JUDETUL SUCEAVA
COD 5931

4.STARET IOASAF BOICIUC
MANASTIREA COTMEANA
LOCALITATEA COTMEANA
JUDETUL ARGES
COD 117685

5.PROTOSINGHEL IUSTIN PARVU
MANASTIREA PETRU VODA
COMUNA POIANA TEIULUI
SAT PETRU VODA
JUDETUL NEAMT
COD 617346

6.Arhimandrit Ioan Neagoe Larion
Manstirea Sihastria Rarau
Str.Izvorul Alb, nr.160
Localitatea Campulung moldovenesc
Judetul Suceava
cod 725100

Bunul Dumnezeu sa ne ajute pe toti.
Cei care sunt bolnavi trebuie sa mearga la Sfantul Maslu, cel mai bine este la o manastire, sau daca nu sunt prin apropiere manastiri sa se duca la biserica din sat sau din oras.
La Sfantul Maslu se duc, fiecare cum poate, faina si ulei, care in timpul slujbei, facuta special pentru cei bolnavi, se sfintesc, se iau acasa si se consuma, de exemplu din faina sfintita se pune putin in faina cand faceti paine sau prajituri in casa, ulei se pune la mancare.Deci, duceti pentru Sfantul Maslu, o punga cu faina si o sticla de ulei, neincepute, si, fiecare, cum poate, sa duca si ceva pentru biserica sau sfanta manastire.
Acatistele se dau pentru diferite motive,dar cel mai important, dupa mine, este sa specificati prima data PENTRU IERTAREA PACATELOR.Va dau aici un exemplu de acatist, asa cum am invatat de la preotul nostru de Biserica Sfantul Georghe din Craiova.

Robul/Roaba lui Dumnezeu Andrei multumeste Bunului Dumnezeu si Maicii Domnului pentru ajutorul dat si se roaga in contiunare pentru:
-iertarea pacatelor,
-sanatate
-mergere de bine in casa si in familie
-luminarea mintii la invatatura
-ajutor la examene-unde este cazul
-ferirea de accidente, blesteme, farmece
-apararea de vrajmasii vazuti si nevazuti
-casatorie-unde este cazul
-intarirea intru dreapta credinta
Bineinteles ca pot fi mult mai multe motive, dar cel important, dupa mine este sa multumim Domnului pentru ajutorul dat si apoi sa ne fie iertate pacatele.
Acatistele se dau pe diferite perioade.Cel mai bine este sa fie date la manastiri, pentru ca acolo se citesc in fiecare zi, acolo se face Sfanta Liturghie in fiecare zi sau la unele manastiri se face si noaptea.
La noi in tara sunt cativa parinti duhovnici vazatori cu duhul.
Eu am fost de curand la Manastirea Petru Voda, nu ma hotaram intr-o problema foarte importanta legata de viitorul meu.
Am fost la aceasta manastire, foarte frumoasa si sfanta, m-am inscris pe lista de asteptare si am reusit sa vorbesc cu parintele Iustin Parvu, vazator cu Duhul.
M-a ajutat mult aceasta convorbire, nu a durat mult, dar mi-a spus tot ce era mai important ca sa stiu.
Am dat acolo si acatist.
Este bine,atunci cand va duceti la o manastire, sa duceti si cate ceva din ce puteti, putin vin, sau faina, sau ulei, asa putin caci Domnul va va rasplati pentru jertfa depusa, iar calugarii sau maicile se vor bucura precis.
Cei care doresc sa imi scrie pentru a vorbi pe diferite teme, pun adresa mea de mail aici miha2003rou@yahoo.com.
Va urez de pe acum sarbatori binecuvantate, multa sanatate si pace pe pamant.DOAMNE AJUTA;
Cu drag, Mihaela din Germania

impresionant, fff frumos liniste desavarsita, maiciile ff dragute ( o curatenie sufletesca k nu o sa mai intanlesc vreodata)!!!

Speranta si Credinta de Craciun
Vezi http://fundatiasfantulierarhcalinic.blogspot.com/2008/12/fundatia-sfantul-ierarh-calinic.html

Un copil se stinge-ncet.Viata abia-i mai palpaie in trupul slabit, la fel ca o lumanare ajunsa la capatul fitilului.
Cu voce slaba si tremuranda intreaba mereu: “- Cat mai am de trait mama?”
Lacrimile i se scurg siroaie pe obrajii-i palizi. Cat iubeste viata si cata dragoste are pentru parinti si pentru oameni. Ar vrea sa stea cat mai mult, aici, pe pamant, langa ei si langa prietenii lui de joaca.
Plange el… Plang si parintii… Plang si prietenii lui…
Cata durere in inima lui cea mica. Se roaga mereu Maicii Domnului sa-l ocrotesca si sa faca o minune ca sa-l salveze.
Matei Vasile are numai 8 anisori. I-a implinit de curand, in luna august, dar destinul i-a jucat o festa. A fost depistat in urma unei cazaturi cu leucemie acuta limfoblastica. Acum este sub tratament cu citostatice.
Ce mult i-ar place sa alerge din nou alaturi de copiii cu care se juca, dar acum, este pironit la pat.
Se fac apeluri catre semeni. Nici un raspuns pana acum. Oare ce s-a-ntamplat cu romanii? Ei sunt un neam nobil, sensibil si saritor. Unde-i mila romanului? Ce s-a-ntamplat cu sufletul lor?
S-au facut apeluri catre cei puternic financiar. Nici un raspuns…sau...scuze nemotivate pentru a ascunde indiferenta in fata neputintei unui mic baietel.
Cat de greu este sa daruiesti macar zece lei? Daca stai sa te gandesti, poti sa-i pierzi pe strada si nici sa nu-ti para rau. Dumnezeu da, Dumnezeu ia.
Frati romani, puneti-va in locul lui. Ce ati face in situatia lui? Ce ati face daca copilul vostru ar fi in situatia acestui baietel? Ce ati gandi daca v-ati striga durerea si nimeni nu v-ar auzii?
Fie ca acest mesaj sa patrunda in inimile voastre la fel ca si cum durerea ar fi a voastra.
Se zice, si nu-i minciuna: “Daruind vei dobandi”.
Fie ca fapta voastra sa fie vazuta de Bunul Dumnezeu si acesta sa va rasplateasca pentru binele ce il veti face acestui biet copil donand cat de putin.
Depuneti in CONT : RO46 RZBR 0000 0600 0638 3620 Raiffeisen BANK – Agentia Apusului
cu mentiunea “Pentru Matei Vasile”.
Va multumim, si, Dumnezeu sa va ajute in tot ceea ce ganditi.

Nu demult sora mea a fost la Manastirea Dintr-un Lemn si de atunci ea a ramas cu o impresie deosebita despre aceasta manastire.Eu nu am fost dar as vrea sa ajung cat de curand.As dori ca Dumnezeu sa o tina sanatoasa pe mama ca sa poata munci sa ne creasca deoarece este in divort de tatal meu care nu ne da un ban.Doamne Ajuta

01/09/2008 19:35 "Salvati-l pe Matei Vasile
Matei Vasile are numai 8 ani si sufera de leucemie acuta limfoblastica.
El este deja sub tratament cu citostatice.
Posibilitatea lui de vindecare este in mana tuturor semenilor nostri.
Va rugam, daca puteti, sa-l ajutati, dupa posibilitati, cu o suma de
bani pe care o puteti depune prin:
Fundatia “Sfantul Ierarh Calinic”
Cont: Lei RO46 RZBR 0000 0600 0638 3620
EURO RO61 RZBR 0000 0600 0638 3641
Raiffeisen BANK – Ag.Apusului, Bucuresti, Romania
“Pentru Matei Vasile”
Telefon de contact:
FIX: O372939069;
GSM 0726/488.768;
E-mail: sfantul_calinic@yahoo.com
Vom face public in presa gestul si numele dumneavoastra.
Cu respect, Eugenia Enescu

Cautati pe Google Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic"" Autor: Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic"

MA NUMESC PAVLIUC VALENTIN COSMIN,SAT NEGOIESTI COMUNA BRAZI JUD PRAHOVA,DIN TOT SUFLETUL SI DIN TOATA INIMA VIN CU O MARE RUGAMINTE LA DVS FAMILIEI MELE II MERGE RAU:MAMA ESTE BOLNAVA,NOI NU REUSIM SA NE CASATOTIM NICI UNUL,SORA SI-A PIERDUT SOTUL...AS DORI SA TRIMIT SI EU UN ACATIST PE ADRESA MANASTIRI DAR CUM SE PROCEDEAZA!VA MULTUMESC DIN SUFLET!DOAMNE AJUTA!!!

Nu am reusit sa o vizitez,sper sa se intimple aceasta in curind,dar as dori sa stiu daca s-ar putea pina atunci sa trimit si pri e-mail acatist? Mi-ar fi de folos adresa de e-mail.Multumesc!

Scrie în caietul de impresii