Scrie și tu în caietul de impresii!

as dori nr de tel.al parintelui David...daca il are cineva va rog sa-l lasatiaici pe pag.aceasta...am auzit ca e in preot deosebit si imi plac mult predicile sfintiei sale....as dori sa iau telephonic legatura cu sfintia sa.multumesc anticipat!

MAI JOS REDAU O RUGACIUNE PE CARE AM FACUT-O SI TREBUIE SA O PUBLIC IN A NOUA ZI, RUGACIUNEA SE SPUNE 9 ZILE CONSECUTIV AVAND O LUMANARE ALBA APRINSA.
MAICA IUBITA SFANTA FECIOARA DIN JUQUILA, FECIOARA A SPERANTEI NOASTRE, IARTA-MI PACATELE CA SUNT MULTE .VIATA NOASTRA E A TA ,FERESTE-NE DE TOT RAUL SI DACA IN ACEASTA LUME DE NEDREPTATE, MIZERIE SI PACAT VEZI CA VIATA NOASTRA A LUAT-O RAZNA NU NE ABANDONA!
MAICA IUBITA, PROTEJEAZA PELERINII, FII ALATURI DE NOI IN TOATE DRUMURILE NOASTRE ! ACOPERA-I CU MANTIA TA PE SARMANII FARA AJUTOR SI PAINEA CE LE-A FOST FURATA DALE-O INAPOI. FII LANGA NOI TOATA VIATA NOASTRA SI ELIBEREAZA-NE DE ORICE TIP DE PACAT ! AMIN! II MULTUMESC FECIOAREI DIN JUQUILA PENTRU TOATE FAVORURILE PRIMITE!

DE 9 ORI:
BUCURA-TE MARIE, CEA PLINA DE HAR, DOMNUL ESTE CU TINE, BINECUVANTATA ESTI TU INTRE FEMEI SI BINECUVANTAT ESTE RODUL TRUPULUI TAU, IISUS
SFANTA MARIE MAICA LUI DUMNEZEU, ROAGA-TE PENTRU NOI PACATOSII, ACUM SI IN CEASUL MORTII NOASTRE. AMIN!

STARETA STAVROFORA HERUVIMA CHIHAI.

Va invit in Pelerinaj la Manastirile din Bucovina 29 aprilie - 2 mai 2010. Se viziteaza Manastirile: Putna, Dragomirna, Sucevita, Moldovita, Bistrita, Neamt, Secu, Sihastria, Varatec, Agapia, Boroaia, Rasca, Hagigadar, Voronet, Petru Voda. Inscrieri la tel 0742268568, 0724525041, pelerinaje_ro@yahoo.com

Început promiţător.Mai aveţi mult de lucru,dar sper să reuşiţi să completaţi toate golurile. Succes.


Printre dealuri molcome şi mult împădurite,unde brazii se amestecă neobservat cu stejarii,la 12 km.de fosta Cetate de Scaun a Moldovei-Suceava-se află Mănăstirea Dragomirna.
Istoria Mănăstirii începe în anul 1602 cu construirea bisericii mici din cimitir închinată Sfîntului Enoh,Ilie şi Ioan Teologul şi continuată în anii următori prin sfinţirea în 1609 a bisericii mari cu hramul <>.Ctitori conform documentelor epocii au fost Mitropolitul Anastasie Crimca,logofătul Lupu Stroici şi fratele acestuia vistiernicul Simion Stroici.
Din pisania de deasupra turnului clopotniţă aflăm că în 1627,în timpul domniei lui Miron Barnovschi,ca urmare a invaziilor frecvente ale armatelor turceşti şi tătăreşti,acest locaş este înzestrat prin grija voievodului,cu ziduri de apărare care dau Mănăstirii aspectul de fortăreaţă.În cele 4 colţuri se află turnuri înguste de plan pătrat.Pe laturile de vest şi de nord se află chiliile ridicate în 1843-1846
În incintă ,la dreapta intrării,se află trapeza boltită în stil gotic,devenită azi muzeu.
Biserica mare are planul dreptunghiular,mult alungit,fără abside laterale şi impresionează în primul rînd prin măreţie.Zidită spre a înfrunta înălţimile,în căutare de mai multă lumină,ea apare ca o tainică rugăciune pornită din străfundurile sufletului spre slăvile cereşti.Este construită din piatră brută,neşlefuită,doar pilaştriii sînt de piatră şlefuită.

Fara existenta acestor manastiri a caror vechime coplesesc parerile noastre, tara noastra ar fi departe de a-si marturisi crezul unei tari crestine

Scrie în caietul de impresii