Mănăstirea Făgețel

Pisania mănăstirii:
"Ziditu-sa acest locaș de închinăciune, din temelie, cu hramul "Sf. Treime" în anul 1903. Biserica a fost construită din piatră și cărămidă, fiind ctitoria unei creștine văduve - ROZALIA.
 
În anul 1936 a fost sfințită de ÎPS NICOLAE al Ardealului, Crișanei și Maramureșului în vederea fondării unui schit de călugări, stareț fiind P Cv Dionisie Șova. În anul 1951 părintele Dionisie trece la cele veșnice iar viața monahală a schitului se întrerupe.
 
După înălțarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei - 1994 - prin strădania P.S. Ioan, în anul 1995 se reia firul vieții monahale în acest schit care începând cu acea dată devine "Mănăstirea Făgețel", avându-l ca stareț pe P. Cv. ANDREI MOLDOVAN și econom pe P. Cv. GHELASIE MUREȘAN. Cu această ocazie mănăstirea primește al doilea hram, luînd ca patron pe Sf. Ioan Botezătorul.
 
În perioada 1995 - 2002 s-a refăcut și pictat biserica, s-a construit clopotnița și s-a pictat, s-a construit si pictat corpul de chilii și s-au construit anexe gospodărești. 
 
Refacerea și construirea acestor lucrări s-au făcut prin purtarea de grijă a P.S. Ioan al Covasnei și Harghitei, cu fonduri de la credincioși creștini din toată țara și fonduri de la Sf. Episcopie.
 
 Târnosirea bisericii s-a săvârșit de către P.S. IOAN al Covasnei si Harghitei înconjurat de un sobor de preoți, în prezența unei mari mulțimi de credincioși din Transilvania și Moldova, în ziua de 29 August 1999, întru slava lui Dumnezeu Tatăl, Amin. 


Scrie în caietul de impresii

Ultimele 10 impresii

Vezi toate impresiile
 1. Mănăstirea Făgețel

  Nu știma de această mănăstire care păstrează credința și spiritul românesc în zonă. Anul acesta sper să o și vizitez.
 2. Mănăstirea Făgețel
  Un loc binecuvantat, unde rugaciunea continua si viata frumoasa se impletesc intr-un ritm ce depaseste imaginatia. Dumnezeu a presarat Romania cu bucatele de Rai.
 3. Mănăstirea Făgețel
  Fiind la Manastire ,ganduri pioase am despre parintii mei :
  Oda Mamei ( Maria Bitea): Oda Tatei (Vasile Bitea)
  Tu m-ai nascut si ingrijit, Tu ai fost un bun al meu,
  Si viata mi-ai inraurit, Si m-ai ajutat mereu,
  Si nici o osana nu-i implinita, Sa fac tot ce e mai greu,
  In comparatie cu bunatatea-ti dovedita. Pentru a ma bucura si eu.
 4. Mănăstirea Făgețel
  Imi place sa vizitez manastiri,pt.pacea interioara a lor.

  In 2007 ,am avut fericita ocazie ,de-a sta 4 luni ,la Roma ,la o

  manastire (Missionari dela Carita Contemplativi ),unde am trait

  o experienta religioasa deosebita,si inaltatoare.

  DIO VI BENEDICA .

  04.12.2013
 5. Mănăstirea Făgețel
  Pentru Stefan:
  Stefan, sa nu fii trist. Bunul Dumnezeu si Maica Domnului au grija de noi. Poate drumul tau duce catre o sfanta manastire, poate ca acolo te cheama Domnul sa-i slujesti. Du-te la cea mai apropiata biserica sau manastire si spune preotului de acolo ca vrei sa te duci, daca tu vrei si asa simti, la manastire si parintele de acolo te va indruma. Nu stiu ce varsta ai, dar daca pana acum nu ai o familie este poate pentru ca trebuie sa te duci la manastire. Daca vrei sa vorbesti cu mine, ma gasesti la adresa miha2003rou@yahoo.com Bunul Dumnezeu sa vegheze asupra ta si sa te lumineze sa faci ceea ce trebuie. Doamne ajuta
 6. Mănăstirea Făgețel
  doamne ajuta ma numesc stefan si doresc sa fiu la o manastire unde pot sa lucrez si sa ma rog la bunul dumnezeo. de oare ce nu am unde sa maduc .ca am crescut la casa de copiii. din M.ciuc.si parinti mei au murit la revolutie.cand aviam 4 ani si deatunci nu am pe nimen de cat pe dumnezeo...si va rog foarte mult.sama ajutati si pe mine cu ce puteti.va rog sa numa utati cu stima stefan
 7. Mănăstirea Făgețel
  Sunt med.spec.rec.med.,si as dori sa PROFESEZ GRATUIT in Man.dvs.,

  daca aveti nevoie de medic.

  DIO VI BENEDICA.

  21.05.2011 Dr.Visarion Vasile Bitea
 8. Mănăstirea Făgețel
  LA MULȚI ANI TUTUROR CITITORILOR ACESTUI SITE. UN AN MAI BUN, CU SĂNĂTATE, FERICIRE ȘI TOT CE VĂ DORIȚI.
 9. Mănăstirea Făgețel
  Suntem,acum la ceas de cumpana si de bilant si constat cu tristete numarul mic de vizitatori care au trecut pragul acestei manastiri! Sper ca anul viitor sa consemnez altceva!
 10. Mănăstirea Făgețel
  STARET PROTOSINGHEL GHELASIE MURESAN-0266339247.

 Vezi toate impresiile

Scrie în caietul de impresii