Scrie și tu în caietul de impresii!

Doamne, ajută! Mă poate ajuta cineva cu numele celor doi Părinți slujitori la Mănăstirea Galata?

Am decis sa postez gustul amar cu care am ramas dupa ce am vizitat manastirea Galata din dorinta sa nu mai treaca nimeni prin experienta mea. Altceva din pacate nu pot sa fac, decat sa imi accept frustrarea ca traiesc in Romania si totul e posibil!
Am vazut manastirea si am convins-o pe prietena mea sa mergem sa impartasim copii.
Toata experienta s-a finalizat cu faptul ca ni s-a spus ca "in manastirile de maici nu este recomandat sa vii cu copii", preotul initial spunandu-ne sa asteptam la final sa impartaseasca copilul (cand am ajuns la rand copilul plangea). La final...culmea...a mentionat in timp ce predica ca dumnealui nu are nici o datorie sa impartaseasca un copil daca nu ii place tinuta mamei.
In Casa Domnului nu se accepta copii neastamparati si bolnavi (ni s-a spus ca plange pentru ca probabil e bolnav).....am ramas gura casca!
Ce sa mai spun....pacat de calitatea oamenilor care slujesc intr-un loc de asemenea frumusete.
Pacat ca toleram asemenea mizerii.....pacat ca in loc sa gasim intelegere blandete macar la Biserica mergem sa ne incarcam negativ sa fim jigniti si alungati. Ne-am obisnuit sa rezolvam totul doar cu televiziune sau daca se intampla ceva grav.
"Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci a unora ca aceştia este împărăţia lui Dumnezeu"....parca asa spune Evanghelia dupa Marcu.

Multumesc maicutei Gabriela pentru sfaturile date
DOAMNE AJUTA!

Doamne ajuta! Il cunosc pe parintele Nichifor de 12 ani si nu cred ca parintele ar fi in stare sa pedepseasca pe cineva fara un motiv anume. Sper ca Bunul Dumnezeu sa-i lumineze pe cei implicati in acest caz

• Parintele Ghedeon de la Manastirea Galata, din municipiul Iasi, a incercat sa-si puna capat zilelor • In varsta de 27 ani, parintele slujitor Ghedeon si-a taiat venele dupa ce a fost mustrat si pedepsit de exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Iasilor, preotul Horia Nechifor, staretul Manastirii Trei Ierarhi • Ieri, parintele Ghedeon a parasit pentru o saptamana Manastirea Galata • "Ancheta o face parintele Nechifor, exarhul de la Manastirea Trei Ierarhi. Nu anchetez eu cazul", a declarat parintele Dosoftei, exarhul Catedralei Mitropolitane Iasi

Preotul Ghedeon, de la Manastirea Galata, din municipiul Iasi, a incercat sa-si ia zilele. Intr-un moment de ratacire, a cedat ispitelor si si-a taiat venele, asa cum au sustinut o parte dintre calugarii apropiati parintelui. Ieri, starea de sanatate a slujitorului Domnului era stabila si, pentru o saptamana, a parasit Manasirea Galata.
Surse din interiorul lacasului de cult au precizat ca, de o perioada buna de timp, parintele Ghedeon, foarte apreciat de credinciosii care treceau zilnic pragul manastirii, era din ce in ce mai abatut. In varsta de 27 ani, preotul slujitor Ghedeon se afla de trei ani in Manastirea Galata. Supararea preotului s-a datorat discutiilor aprinse care au avut loc cu exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Iasilor, preotul Horia Nechifor. Dupa cum spun apropiatii parintelui Ghedeon, exarhul Nechifor, care este si staret la Manastirea "Trei Ierarhi", l-ar fi pedepsit, fara un motiv anume.
Una dintre maicile de la Manastirea Galata a spus ieri ca parintele este plecat din localitate si s-ar putea sa revina duminica, 30 ianuarie. "Parintele Ghedeon nu este. Astazi (ieri - n.r.) a plecat din localitate o saptamana. Nu neaparat ca este bolnav, dar saptamana aceasta nu este. Reveniti duminica, ca sa vedeti daca a venit. El a mai fost plecat, dar revine. Este de trei ani la Manastirea Galata. El este de loc din Iasi."
Ieri, nici maica stareta nu era in manastire. "Maica stareta a plecat cu masina. Nu stim cand revine. Parintele Ghedeon a plecat azi (ieri - n.r.) si lipseste toata saptamana", a spus o alta maicuta din manastire.

Ancheta la manastire

Staretul Manastirii Trei Ierarhi din Iasi nu a fost de gasit in cursul zilei de ieri. Dupa evenimentele care au avut loc la manastire cu ocazia zilei de 24 ianuarie, parintele staret a plecat si nu a mai revenit. "Parintele staret este plecat cu masina. Nu stim daca mai revine astazi. A fost aici cand au venit invitatii si apoi a plecat. Eu nu stiu unde este plecat si nici nu stiu daca mai vine astazi (ieri - n.r.)", a spus paznicul Manastirii Trei Ierarhi.
Pe de alta parte, reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei au precizat ca ancheta este efectuata chiar de parintele Horia Nechifor, exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Iasilor. "Ancheta o face parintele Nechifor, exarhul de la Manastirea Trei Ierarhi. Nu anchetez eu cazul", a declarat aseara parintele Dosoftei, staretul Catedralei Mitropolitane Iasi.

STARETA MACRINA LAZAR-TELEFON-0232224545.

DOAMNE AJUTA EU POT ZICE MULTE DAR CIND MIA DUC AMINTE IMI VINE SA PLING.... MANASTIREA GALATA E UN LOC PLIN DE PACE LINISTE SUFLETEASCA SI O FRUMUSETE RARA AI IMPRESIA CA ESTI INTRUN COLT DE RAI ,SA NU VA MIRE CA ASA ESTE EU AM FOST DE MULTE ORI ACOLO SI MIA PLACUT MULT.. MULTUMESC LA TOATE MAICILE DE ACOLO SI LE DORESC NUMAI SANATATE SI DOAMNE AJUTA...

Manastirea Galata e un loc plin de pace,unde este imposibil sa nu adevarate momente de reculegere si rugaciune.Aici am primit sfantul botez,iar ca adolescenta cautam un dialog spiritual.Cu lacrimi in ochi,imi amintesc acele momente,imi lipseste mult Biserica noastra de acasa.Sunt 4 ani de cand nu mai sunt in tara .Locuiam chiar in cartierul Mircea cel Batran,deci nu era departe de Manastire.Natura,traditiile si credinta romaneasca sunt unice in toata lumea.Hristos a Inviat !

Ma impresionat mult ceea ce aveti mai ales imaginiile cu Capeteasma, picturile ce transmit o caldura sufleteasca care o simti ca navaleste la fel ca si valul de caldura care vine asupra trupului in mijlocul verii.

Scrie în caietul de impresii