Mănăstirea Govora

A fost construita la sfarsitul secolului al XIV lea  probabil de Vlad Dracul. A fost pustiita de boierul Albu Intre 1640-1655, tot ansamblul manastiresc a fost reparat de Matei Basarab. Apoi domnitorul Constantin Brancoveanu cel  Sfant renoveaza si inzestreaza ansamblul monahal cu clopotnita si cladirile de pe latura stanga  si de nord. Biserica are plan treflat semanand cu biserica manastirii Surpatele. Pictura a fost executata in anii 1711-1712 de zugravii apartinand Scolii de la Hurez.

In timpul lui Matei Basarab,manastirea Govora, ajunge unul din focarele principale de cultura ale tarii.Aici a fost instalata  tiparnita daruita de Petru Movila de la Kiev fiind tiparite: Psaltirea in 1637,si alte carti de cult in slavona precum si Pravila de la Govora,prima carte de legi in romaneste.

Pr.Vasile Cristian Nita

Parohia Cosambesti Jud.Ialomita

www.faptelecredintei.ro/comunitate.php

 


Scrie în caietul de impresii

Ultimele 3 impresii

Vezi toate impresiile
 1. Mănăstirea Govora
  M-REA HOREZU – BISTRITA – GOVORA – SURPATELE
  02 – 03 iulie
  Ziua 1: Plecare la ora 06:00 pe traseul Bucuresti – Rm. Valcea - Horezu. Se viziteaza M-rea Horezu – Hram Sf. Imparati Constntin si Elena, M-rea Bistrita, Pestera Liliecilor, Cheile Bistritei, M-rea Dintr-un Lemn - cazare.
  Ziua 2: Participare la Sf. Liturghie si continuare spre M-rea Govora, M-rea Surpatele- Hram Sf. Treime, Culele de la Maldaresti si Bai de Tratament in lacurile sarate din Ostroveni ( in functie de starea vremii). Sosire - Bucuresti in cursul serii.
  PRET: 75 LEI / PERSOANA
  DETALII LA: http://www.alidaholiday.ro Adresa: Sos. Pantelimon, nr. 227, bl. 70, sc. 2, ap. 59, interfon 59, sector 2, Bucuresti Telefon: 021.250.83.33 E-mail: office@alidaholiday.ro rezervari@alidaholiday.ro
  SERVICII INCLUSE: - transport cu autocarul; - ghid din partea agentiei; - insotitor de grup;
  SERVICII NEINCLUSE: – cazarea
 2. Mănăstirea Govora
  TELEFON-0250770342.
 3. Mănăstirea Govora
  CRACIUN FERICIT!

  Dumnezeu este dragoste
  Craciunul reprezinta dragoste
  Craciunul reprezinta astfel dragoste si pe Dumnezeu
  Dragostea este cheia pacii dintre oameni
  Dragostea este cheia intelegerii si fericirii dintre toate vietatile
  Dragostea trebuie utilizata-dragostea trebuie sa curga-dragostea ne ajuta sa fim fericiti

  Fie ca zilele si inimile voastre sa fie luminoase!
  Fie ca aceasta zi a nasterii Mantuitorului,
  plina de speranta si pace pe Pamant!
  Craciun Fericit!

  Duhule Sfant, te rog sa-i ajuti si sa-i ocrotesti pe cei care citesc aceaste randuri!

  Te rog sa le binecuvintezi familia, prietenii, rudele si pe cei pe care ii iubesc, iar acolo unde exista durere, te rog sa le daruiesti pacea si mila Ta, acolo unde exista indoiala, te rog sa le inspiri o incredere innoita prin Harul Tau, unde exista o nevoie, te rog sa le-o implinesti.

  Binecuvinteaza-le Tu caminul, familia, munca, da-le Intelepciune si Lumina in viata lor.

  Binecuvanteaza-i cand pleaca si cand se intorc acasa, mergi inaintea lor si deschide-le calea. Calauzeste-i si ocroteste-i clipa de clipa in toata viata lor. Fa ca pentru fiecare Craciunul sa fie deosebit acolo in suflet macar.

  Duhule Sfint, iti multumesc ca tu vei face mai mult decit iti pot eu cere..si ca le vei da mai mult decat le pot ura! Amin

 Vezi toate impresiile

Scrie în caietul de impresii