Mănăstirea Pasărea

Monument istoric, biserica a fost zidită de Sf. Calinic de la Cernica. De remarcat colecția mănăstirii de artă veche bisericească.


Scrie în caietul de impresii

Ultimele 10 impresii

Vezi toate impresiile
 1. Mănăstirea Pasărea
  Buna ziua,

  ieri, 04.05.2017, in jurul orelor 17.15 am ajuns pentru prima data la Manastirea Pasarea. Era intuneric afara, la poarta principala o lumina difuza, am intrat cu masina si am parcat. Mai erau doua masini in parcare, chiar imi faceam griji nu cumva sa fie inchis. Venisem din capatul opus al Bucurestiului, aproximativ o ora in trafic si mi-ar fi parut foarte rau daca era inchis.
  In drum spre biserica, in timp ce mergeam pe alee, a aparut dinspre biserica spre poarta, pe bicicleta, un tigan bine facut, in jur de 40 de ani, usor agresiv si foarte suparat ca nu am platit fabuloasa suma de 2 ron pentru parcare. I-am spus ca platesc fara probleme, dar nu am vazut niciun afis si nu era nimeni la poarta. Mi-a spus pe un tom taios, acuzator ca este un afis mic care nu se vede la acea lumina difuza chiar la intrare si ca el trebuia sa fie la poarta.
  M-am simtit foarte umilit de modul in care mi-a vorbit, mai ales ca:
  1. am mers o ora cu masina pentru a ma reculege la manastirea pasarea
  2. bineinteles ca pe langa timp si drumul costa bani
  3. la orice manastire merg dau un acatis (cu bani langa bineinteles pentru a ajuta biserica)
  4. platesc farqa nicio problema 2 lei la parcare, dar afisul nu se vedea si individul nu era la poarta sa imi faca semn, sa imi spuna
  5 la poarta nu era bariera etc
  6. m-a deranjat din principiu ca cineva sa ceara bani dupa ce am parcat si ma indepartasem aprox 50m de masina; Banii se cer inainte, la intreare, prin persoana dispusa acolo , prin afis vizibil etc, nu fortezi omul sa plateasca dupa ce a parcat fara sa aiba toate datele problemei

  I-am spus ca nu e nicio problema, daca imi vorbeste urat voi parca in fata manastirii, langa poarta, pe marginea drumului, i-am explicat ca oricum dau bani bisericii etc; castig bine si suma de 2 lei nu este o problema, insa modul in care mi-a vorbit m-a jicnit si m-a umilit

  Tiganul m-a amenintat ca voi ramane fara masina, „ca voi vedea eu ce patesc daca parchez acolo, ca au mai fost destepti ca mine si ca el chiar daca sta la poarta, se face ca nu vede ce se intampla la un metru de el”

  Am urcat in masina si am plecat cu un gust amar si cu promisiunea ca nu voi mai reveni vreodata la manastirea Pasarea. Nu stiu cine tolereaza astfel de exemplare la intrarea intr-un locas de cult. Persoana de la intrare este interfata cu omul umil (in cazul de fata UMILIT) care vine sa se roage si sa lase bani pe langa acatiste , carti sau lumanari. Este o RUSINE si o pata pentru manastirea Pasarea.

  Promit ca voi posta pe toate forumurile si site-urile de socializare acest incident. Merg des la biserica si la manastiri si nu am mai patit asa ceva, peste tot ajut biserica, platesc taxe etc, dar am pretentia normala de a mi se vorbi frumos, de a nu fi jicnit, mai ales ca nu era nimeni la intrare, nu se vedea afisul si m-am simtit amenintat si jecmanit.

  Sper ca persoanele care conduc acest Sfant lacas sa fie responsabile, sa ia masuri si sa posteze aceste masuri aici, pentru transparenta

  Cu stima, respect si dragoste crestineasca
 2. Mănăstirea Pasărea
  Buna ziua!
  Ma numesc Flavius, din Alba Iulia. Vreau sa-i multumesc Maicii Domnului, Sfantului Nectarie, Sfantului Mina, Serafim de Sorov, Arsenie Boca, Ioan Rusul si tuturor Sfintilor pentru ca s-au rugat si au mijlocit rugaciunile noastre catre Dumnezeu Tatal si Fiul pentru mama mea care a suferit un Accident Vascular Cerebral Hemoragic foarte grav......nu vreau sa-mi mai amintesc ce a fost mai ales primele doua sapatamani....acum e bine dupa 3 luni,a suferit avc-ul pe 29 oct 2011. Am citit zilnic timp de aprox 5-6 sapt ParaclisuMaicii Domnului si Acatistele Sfantului Nectarie, Mina, Ioan Rusul (nu am areusit chiar toate in fiecare zi, macar unul dintre ele pe zi)...MARE E PUTEREA LUI DUMNEZEU...PENTRU CINE DORESTE DETALII IN LEGATURA CU ACCIDENTELE VASCULARE II STAU LA DISPOZITIE CU MARE DRAG PE MAIL flavius_briciu@yahoo.com...un singur lucru va spun AVETI INCREDERE IN DUMNEZEU, CITITI ZILNIC ACESTE RUGACIUNI CU CREDINTA SI EVLAVIE !!!
 3. Mănăstirea Pasărea
  raspuns pentru giuglea ion. Sefa de la Atelierul de vesminte este Maica TEOFANA si are numarul de telefon 0723445395. Doamne ajuta!!!
 4. Mănăstirea Pasărea
  nu credeam ca exista asa ceva...asemenea oameni care au ales calea Domnului...ma refer la o maicuta din comuna Maieru Istrate Viorica care este la manastirea Pasarea si merge prin tribunale cu mama sa, sa ceara anumite drepturi care nu-s ale ei, vine acasa odata pe an si decat sa stea sa se roage la Dumneze mai bine umbla prin tribunale sa ia de fapt ceva ce nu-i al ei, exista un Dumnezeu acolo sus si le rezolva pe toate, nu judec pe nimeni dar sa fii slujitor al Domnului si sa faci asemenea chestii nu-i bine pt sufletul ei, am scris acest mesaj pentru ca maica stareta sa ia act la ceea ce face asazisa calugarita, si a mai avut o sora care tot asa s-a calugarit si dupa cativa ani a fugit si s-a maritat , un pacat foarte mare, Dumnezeu ii mare si are grija de toata lumea, Doamne ajuta
 5. Mănăstirea Pasărea
  as dori si eu un nr de tel de la manastire pt ca vreau sa comand un costum de ipodiacon
 6. Mănăstirea Pasărea
  SAT-PASAREA-COD-077032.ICOANE FACATOARE DE MINUNI-ICOANA MAICII DOMNULUI,ICOANA MANTUITORULUI(DOMNUL MINUNAT).MOASTE-PARTICELE DE LA SF.PANTELIMON,SF.MINA,SF.MERCURIE.
 7. Mănăstirea Pasărea
  STARETA MIHAELA -COSTACHE.
 8. Mănăstirea Pasărea
  Am fost impresionat de frumusetea locului!
 9. Mănăstirea Pasărea
  Buna seara.V-as ruga sa imi scrieti pe adresa de e-mail , daca aveti un camin pt bolnavi alzhaimer, deoarece tatal prietenului meu estebolnav, iar mama lui este paralizata.Daca, exista, va rog sa imi spuneti , cat costa.

  Va multumesc mult, Doamne-ajuta!

  Teodora Murea
 10. Mănăstirea Pasărea
  Viata cãlugãreascã este viatã de culme, viatã de mare înãltime moralã si adâncã trãire lãuntricã, si cine nu se sileste sã o trãiascã dupã legile ei, acela mai bine ar fi fost sã nu se fi nãscut.

  Viata cãlugãreascã este, mai înainte de toate, viatã de renuntare, de tãiere a voii si de mare înfrânare, si cine nu se sileste sã priceapã si sã împlineascã aceste precepte divine ale ei, mai bine i-ar fi fost de nu ar fi cunoscut-o.

 Vezi toate impresiile

Scrie în caietul de impresii