Mănăstirea Plumbuita

Trecutul acestui sfant lacas este deosebit, aici infiintandu-se in 1582 prima tipografie din Bucuresti. In timpul ocupatiei tariste, sfanta manastire a fost transformata in inchisoare. Tot aici a functionat un muzeu al epocii lui Matei Basarab. Ca o particularitate arhitectonica, biserica este usor deviata spre nord-est, naosul fiind trapezoidal.


Scrie în caietul de impresii

Ultimele 7 impresii

Vezi toate impresiile
 1. Mănăstirea Plumbuita
  lacasul sfant, a fost schimbat , numai garduri , numai restricții, iar personalul monahal vorbeste necuvincios cu enoriașii. pacat.
 2. Mănăstirea Plumbuita
  ideea e urmatoarea....vin des la manastire...nu chiar in fiecare duminica....dar un singur lucru imi place si un altul imi displace....im place pr iustinian cand predica....vin dumnealui de cand a plecat de la manastirea antim, iar ceea ce imi displace este strana....baietii nu prea canta frumos....pacat de baietii care au plecat.....asteptam niste schimbari pr staret.
 3. Mănăstirea Plumbuita
  STARET-ARHIM.VISARION MARINESCU.MOASTE-PARTICELE DIN MOASTELE SF.NICOLAE,SF.GHEORGHE,SF.PANTILIMON,SF.IOAN CEL NOU DE LA SUCEAVA.
 4. Mănăstirea Plumbuita
  Dear holly fathers ,

  we are a company from greece and we manufacture wood sculptured furnitures for churches and traditional furniture .
  please visit our website in www.karamali.gr ..

  best regards ,
  sotirios c. Karamalis and son
 5. Mănăstirea Plumbuita
  Mânãstrirea Plumbuita face parte, pe lângã alte mânãstiri din București și din țarã, din ”șiragul de așezãminte monahale” cu care România întrece orice țarã cu o puternicã dezvoltare economicã. Mânãstirea este o comoarã culturalã, o oazã de liniște și de reculegere pentru cei ce sunt greu încercați de ale vieții hãțișuri. Acolo, între zidurile Mânãstirii îl gãsești pe Dumnezeu, înveți sã te împaci cu tine, dar și cu lumea, înțelegi sensul vieții, dar mai ales înveți sã-l iubești pe Dumnezeu. Fie ca bunul Dumnezeu sã le dãruiascã sãnãtate, înțelepciune și bunã pace atât slujitorilor acestul sfânt lãcaș de cult cât și tuturor credincioșilor care îi deschid poarta și intrã sã se roage. Doamne ajutã!
 6. Mănăstirea Plumbuita
  este o manastire foarte frumoasa nu am ce sa zic sarumana Doamne ajuta
 7. Mănăstirea Plumbuita
  manastirea e frumoasa , dar pacat de ea. personalul monahal lasa de dorit. nu vreau sa imi dau numele, dar sa stiti ca acei baieti pe care i-ati fugarit nu o sa va uite. speram sa ne revedem si cu alte imprejurari! toate cele bune !

 Vezi toate impresiile

Scrie în caietul de impresii