Mănăstirea Sf. Apostoli Petru și Pavel

Așteptăm texte de la voi despre această mănăstire!


Scrie în caietul de impresii

Ultimele 3 impresii

Vezi toate impresiile
 1. Mănăstirea Sf. Apostoli Petru și Pavel
  Sunt din București. Am fost pentru prima oară la Episcopia Hușilor în cea de-a treia zi de Paști, anul 2023. Mi-a plăcut biserica, interiorul ei, precum și tot ansamblul arhitectural de acolo. Curățenie, flori, aer curat...
  Nu mi-a plăcut faptul că altarul de vară a fost amplasat chiar în fața statuii domnitorului Ștefan cel Mare eclipsând total o valoroasă lucrare de artă. În curtea episcopiei exista și alt loc pentru altarul de vară, dar dacă apropierea de biserică este o condiție primordială, poate ca este mai bine să fie mutată statuia celui care a ctitorit sfântul lăcaș (acum mai bine de 500 de ani) cu câțiva metri mai în spate. Ar face bine și aspectului general al incintei și ar dispărea și părerea că Ștefan cel Mare este desconsiderat la Huși.
 2. Mănăstirea Sf. Apostoli Petru și Pavel
  vraeu sa va spun ca e frumos la eph
 3. Mănăstirea Sf. Apostoli Petru și Pavel
  Deoarece invat la Seminarul din Husi si particip la slujbele religioase oficiate in acest frumos lacas de cult,pot sa afirm ca este o biserica mareata,grandioasa,cu o pictura superba.In special,impresioneaza catapeteasma prin forma ei.Tot aici se gasesc si sfintele moaste ale Sf.Mc.Chiriachi.Aceasta Catedrala merita sa fie vazuta.Garantez.

  Dragomir Tudor-elev Seminar Teologic Husi

 Vezi toate impresiile

Scrie în caietul de impresii