Mănăstirea Sfânta Ana

Manastirea Sfanta Ana este situata la 1,5 km.sud de orasul Orsova, pe coama"Dealului Mosului". Manastirea a fost ctitorita de marele ziarist Pamfil Seicaru (1894-1980), drept multumire adusa lui Dumnezeu pentru ca i-a salvat viata in timpul luptelor de aici,in vara si toamna anului 1916. Atunci,chiar pe aceasta coama de deal a fost ingropat impreuna cu prietenul si camaradul sau de arme,intr-un transeu,de explozia unui obuz.Scapand amandoi cu viata,Pamfil Seicaru a promis sa ridice in acest loc o manastire atunci cand va avea posibilitati materiale.Manastirea constituie totodata prinosul sau de recunostiinta adus camarazilor de arme care au sfintit cu sangele lor aceste locuri,in vara si toamna anului 1916,dar si in memoria tuturor eroilor care s-au jertfit pentru Romania Mare.
Constructia manastirii a avut loc intre 1936-1939,dupa un proiect al arhitectului Stefan Petemeli.Biserica este in maniera vechilor biserici de lemn cu modernizarile aduse stilului rustic traditional romanesc.Pe o fundatie de beton,se inalta biserica din barne in plan trilobat cu o turla centrala.Din cauza izbucnirii celui de al doilea razboi  mondial (1939-1945) si apoi a regimului comunist, sfintirea bisericii a fost amanata, cladirile fiind folosite mai intai ca tabara pentru copii apoi hotel-restaurant. La 2 decembrie 1990 a fost tarnosita cu hramul "Sfanta Ana", numele mamei ctitorului de Preasfintitul Damaschin Severineanul episcopul vicar al Mitropoliei Olteniei in prezent Episcopul Sloboziei si Calarasilor si inclusa in circuitul monahal ca asezamant pentru maici.
 
Pr. Vasile Cristian Nita
Parohia Cosambesti Jud. Ialomita
 
 


Scrie în caietul de impresii

Ultimele 10 impresii

Vezi toate impresiile
 1. Mănăstirea Sfânta Ana
  Numarul de telefon, cel cu 062 la sfirsit este postat gresit.
 2. Mănăstirea Sfânta Ana
  Numărul de telefon este greșit.
 3. Mănăstirea Sfânta Ana
  30 de lei pe noapte de persoana
 4. Mănăstirea Sfânta Ana
  Buna ziua, as dori o informatie:in urma unor presiuni morale si pshice suferite la serviciu , am ramas cu niste ´´rani'´ launtrice care nu-mi mai permit sa ma rog , sa ma ´´conectez'´la Hristos.as vrea sa stiu daca se poate ramane pentru o "retragere" pt o perioada mai lunga la Sfiintiile voastre la manastire.
  Va multumesc din suflet.
 5. Mănăstirea Sfânta Ana
  Buna ziua,

  Doresc sa fac o logodna in data de 12 februarie in cadrul manastirii si as dori sa stiu daca este posibil.
  As mai dori si un nr. de telefon la care sa pot vorbi cu o persoana din cadrul manastirii mai multe detalii.
  Pot fi contactat la nr.de telefon:0748499062
  Multumesc.
 6. Mănăstirea Sfânta Ana
  As dori sa stiu daca as putea sa fiu cazarea in cadrul Mănăstirii pentru o perioada de reculegere,multumesc.
 7. Mănăstirea Sfânta Ana
  Multumesc Sfintilor Arhangheli Mihail, Gavriil si Rafail pentru ajutor.Doamne ajuta!
 8. Mănăstirea Sfânta Ana
  UMBRA CRUCII

  PE MUNTE SUS IN CARAIMAN,
  CRUCEA DOMNULUI ESTE INALTATA,
  DE ANI CA SA PAZEASCA,
  SI-N LUMINA ACUM ESTE IMBRACATA.

  LA FIECARE SARBATOARE,
  CU DRAGOSTE TOTI SA-NALTAM,
  PE CER A NOASTRA CRUCE,
  DE LUMINA SI NADEJDE.

  SI DOMNUL DIN AL SAU TRON,
  CU HAR NE LUMINEAZA CALEA,
  PENTRU A PASII PE-AL VIETII DRUM,
  IN PACE SI INTELEPCIUNE.


  AMIN
 9. Mănăstirea Sfânta Ana
  MIHAI FERARU
  In prag de moarte si foarte saraci, o familie de romani cu boli cardiovasculare grave se lupta sa-si salveze zilele, Singura lor speranta este Dumnezeu si ajutorul concret al crestinilor de pretutindeni.
  Sa intindem o mana de ajutor acestei familii!
  Bunatatea si milostivirea lui Hristos este in fiecare dintre noi, si prin actele noastre de milostenie si caritate, fata de semenii nostri ne vede Mantuitorul si ne va aduce mantuirea. Contactati familia FERARU Tel: 0761887298
  Contul ce la deschis ptr a primi ajutorul de la handicap in valoare de 33,5 lei este la RAIFFAISEN BANK,


  * in LEI: ro93rzbr0000060001059026 ,si in euro ro72rzbr0000060004438690 cod swift rzbrrobu

  Domnul Mihai Feraru a trimis Redactiei Las Vegas Romanian Journal copii dupa documente care dovedesc starea precara a sanatatii dumnealui si a sotiei, precum si scrisori semnate de Preotul Bisericii Ortodoxe din satul in care locuieste . Iata mai jos scrisoarea prin care Dl. Mihai Feraru ne cere tuturor ajutorul:
  Sunt un om foarte bolnav , eu si sotia mea suntem 2 cardiovasculari, partial sunt paralizat, varsta noastra este de 52 ani, si singura sursa de venit a familiei noastre este doar o pensie pe caz de boala foarte mica si alte venituri nu mai avem, eu cu sotia nu putem efectua nici o activitate, numai Bunul Dumnezeu stie de viata noastra de aceea fac apel pe aceasta cale catre toti oameni cu suflet pentru oameni si care il iubesc pe Bunul nostru Dumnezeu, sa-mi ajute si familia mea greu incercata de atata necaz, Va rog, in numele lui Dumnezeu sa va ganditi ca cineva in grea suferinta asteapta ajutorul dumneavoastra. Dumnezeu v-ar putea ajuta atunci cand veti avea mare nevie pentru ceea ce veti face . Pot dovedi cu acte in regula. Diabetul este f mare imi fac zilnic 2 feluri de insulina de 4 ori pe zi..Dorim sa mai putem merge pe la clinici medicale ptr investigatii si tratament, ori-ce fel de ajutor la noi va fi bine-venit, sub ori-ce forma ar fi.Doamne ajuta , Multumim Anticipat. A-R
 10. Mănăstirea Sfânta Ana
  STARETA STAVROFORA JUSTINA POPOVICI-TELEFON 0252361991.

 Vezi toate impresiile

Scrie în caietul de impresii