Scrie și tu în caietul de impresii!

Va propun un pelerinaj în care se vizitează aceasta ctitorie a lui Vasile Lupu, o creație artistica și istorica de mare valoare. Practic Manastirea Sfinții Trei Ierarhi a constituit sute de ani un model pentru construcția bisericilor din tara noastră, fiind un model unicat, o mireasa dantelata care sta curajoasa în fata timpului. Pelerinajul nostru la IASI 19-20 octombrie 2019 include Catedrala Mitropolitană din Iași, închinare la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, Manastirea Sfinții Trei Ierarhi, Manastirea Vladiceni, întâlnire cu Parintele Calistrat, un mare duhovnic pentru sfaturi și povete de suflet. Manastirea Hadambu: Icoana Maicii Domnului grabnic ajutatoate care uneori izvorăște mir, participare la Sfantul Maslu, Manastirea Bujoreni. Plecare din Ploiești si București dar și din localitati aflate pe traseu Buzău, Râmnicu Sărat etc. Preț 150lei /pers, include transport cu autocarul și cazare la Manastirea Hadambu (camere la comun). Informatii și inscrieri la telefon 0724525041, 0742268568, pelerinaje@email.com

COD-700028

STARET ARHIMANDRIT NICHIFOR HORIA.TELEFON 0734998030.

MANASTIREA SFINTII TREI IERARHI!!!!!!!!!!Ce sa spui in fata unei maretii ca aceasta?Un lucru este sigur;cine poposeste aici macar o data, va purta cu sine toata viata ''o pecete''.Atat este de mare puterea rugaciunilor CUVIOASEI,incat si acum la un an de la ultima mea vizita la IASI,simt ca o particica din mine a ramas acolo.Am revenit in lumea noastra de zi cu zi, mi-am reluat activitatile, dar nu mai pot fi eu ,cea de dinainte.
Am luat cu mine ceva atat de sfant, un dar pierdut demult;lacrimile pt pacatele mele!pentru putin timp, acolo, la MANASTIRE, am simtit ca pot fi alt om, acel om pentru care HRISTOS a murit.Daca puteti, sa nu amanati sa va inchinati la SFINTII TREI IERARHI din IASI ! Veti simti ajutorul si caldura CUVIOASEI PARASCHEVA toata viata!Iertare va cer pt acestea, eu pacatoasa care ma plec cu gandul ,cu inima si toata faptura mea in fata MARETIEI SI IUBIRII DE OAMENI A LUI DUMNEZEU!

la manastirea trei ierarhi ...dorintele cuiva se pot indeplini?

am mare de ajutor ....raspundeti-mi daca la manastirea trei ierarhi din iasi ..rugamintile mele vor fi indeplinite...?

Biserica este extraordinara mai ales prin arhitectura sa mai mult decat atat chiar acolo am fost ajutat ca sa revin la viata dupa un accident incredibil in care nimeni nu mai credea intr-o revenire.Cu ajutorul rugaciunilor care s-au facut acolo si cu ale Sf.Cuv.Parascheva am ajuns printre unii care il slavesc pe Dumnezeu intr0o scoala teologica.

BUNA ZIUA.
AM CITIT MESAJELE CE AU FOST TRIMISE CATRE DVS.,IAR AL 5-LEA MESAJ DE LA DOAMNA LIA MARIN DRAGAN( DIN CANADA), MI-A ATRAS ATENTIA SI VA SPUN SI DE CE.
PE 31.05.2007,DIN CANADA-VANCOUVER, IMI VIN, O VERISOARA IMPREUNA CU SOTUL EI,DORNICI SA FACEM IMPREUNA UN MIC PELERINAJ PE LA CATEVA MANASTIRI DIN MOLDOVA, IAR EI MAI PLEACA TIMP DE 20 DE ZILE IN ITALIA SI IN GRECIA LA MUNTELE ATHOS.
PROPUNEREA MEA:
DAR DESIGUR CU APROBAREA (POLITICA FIRMEI)DVS.,DOAMNA LIA MARIN DRAGAN,SA SE INTALNEASCA CU VERII MEI PT.CA ACEL ACATIST SA AJUNGA ACOLO UNDE DORESTE DOAMNA.
ASTEPT RASPUNS DE LA DVS. IN LEGATURA CU ACEASTA PROPUNERE SI CU AGENDA DUHOVNICEASCA, PLUS CELELALTE BROSURI.
VA DORESC
O ZI BUNA CU MULT SPOR.
MONICA CEFALTOIU

Hristos a Inviat!
Locuiesc in Canada si tare mi-as dori sa pot zbura pina la Sfanta Manastire sa platesc un acatist de 40 de zile la Sf. Parascheva pentru mine si familia mea. Va rog mult sa-mi dati adresa dumneavostra si sa ma sfatuiti cum sa fac.
Mama mea, Dumnezeu sa o odihneasca, a iubit-o mult pe Sfanta Parascheva si s-a rugat la ea neincetat. Acum este rindul meu si chiar daca nu am posibilitatea de a veni in Romania curind, vreau din tot sufletul sa pot plati un acatist. Va rog ajutati-ma si sfatuiti-ma pentru ca desi mi-e rusine sa recunosc nu stiu cum se procedeaza.
Va multumesc din suflet,
Lia Dragan

Dumnezeu este calea cea buna.

Biserica este minunata,la fel si Sala Gotica.

Deoarece nu am reusit in alt mod, va transmit cateva informatii pe care le cunosc despre aceasta manastire.

Hramul: Sfintii tri ierarhi: Vasile cel Mare, Grigore de Nazians si Ioan Gura de Aur (30 ianuarie).

TEXTUL PISANIEI BISERICII “SFINŢII TREI IERARHI”
Cu voia tatălui şi cu ajutorul Fiului şi cu săvârşirea Sfântului Duh, iată eu, robul stăpânului Domnului Dumnezeu şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos şi închinător al Treimei, Io Vasile Voievod, cu mila lui Dumnezeu Domnul Ţării Moldovei, şi cu Doamna noastră Tudosca şi cu dăruiţii de Dumnezeu copii Ioan Voievod şi Maria şi Rucsanda, am zidit această sfântă rugă în numele Sfinţilor Trei Ierarhi Vasile cel Mare, grigore Teologul şi Ioan Gură de Aur. Şi s-a sfinţit cu mâna Arhiepiscopului Varlaam la 7147, mai 6.

Arhitectura bisericii in traditionalul stil moldovenesc, cu impartirea interiorului in pridvor, pronaos, naos si altar, a suferit transformari fata de forma initiala. Usile pe care se intra in pridvor sunt incadrate cu muluri in stil gotic. In partea nordica a pronaosului se gasesc doua nise in care odihnesc osemintele familiei ctitorului, iar in alte nise, asezate simetric in peretele sudic, odihnesc osemintele domnitorilor Dimitrie Cantemir si Alexandru Ioan Cuza.Peretele de sud al naosului contine o nisa sculptata, impodobita cu mozaicuri aurite. In 1641, aici au fost asezate moastele Sf. Cuvioase Parascheva. In 1889, racla cu sfintele moaste va fi depusa in Catedrala Mitropolitana.
Valoarea de unicat mondial al bisericii "Trei ierarhi" este data de ornamentatia exterioara, broderia de piatra ce se desfasoara de la temelie pana la turle.Aici, geometria artei romanesti se impleteste cu elementele de friza si arabescuri orientale, dar si cu ornamente specifice artei apusene.
Pictura originala a fost realizata de cei mai mari mesteri din lume ortodoxa, fragmente se mai pastreaza in Sala Gotica. Aceasta sala a fost construita tot in epoca lui Vasile Lupu, restaurata in mai multe randuri, astazi gazduind muzeul manastirii. Sfantul locas a fost jefuit, ars de navalitori, zguduita de cutremure, si restaurata din temelii la sfarsitul veacului al XIX-lea. Lucrarile au fost conduse atunci de arhitectul francez Andre Lecomte du Nouy. Au fost aduse modificari importante. Pictura, catapeteasma si interioarele au fost complet refacute si impodobite cu mobilier din bronz masiv, suflat cu aur, lucrat la Viena pe cheltuiala familiei regelui Carol I. Resfintirea locasului a fost facuta in 1904.In anul 1997 a fost asezata in incinta manastirii statuia celui mai mare poet roman, Mihai Eminescu, care a locuit o perioada in casa din incinta.

Cu respect,
Gabriela Hututui - Iasi
Doamne, ajuta!


Doamne,numai Tu mi-ai aratat Calea. In aceata Sfanta Manastire mi s-a descoperit Adevarul. Aici este Viata mea.

"Mare esti, Doamne, si minunate sunt lucrurile Tale, si nici un cuvant nu este de ajuns spre lauda minunilor Tale."

Virginia - Iasi

Scrie în caietul de impresii