Mănăstirea Surpatele

Este situata in satul Surpatele,comuna Francesti,judetul Valcea la aprox. 6 km.de Manastirea Dintr-un lemn.Manastirea a fost inaltata in anul 1706 de Doamna Maria Brancoveanu  pe locul altei biserici ctitorita de clucerul Tudor si de fratele sau Stanciu in timpul lui Neagoe Basarab.Biserica manastirii Surpatele se aseamana la arhitectura cu  biserica manastirii Govora avand interiorul compartimentat in sfantul Altar,naos.pronaos si un pridvor deschis sustinut de 8 coloane de piatra. Lucrarile de pictura au fost realizate in tehnica fresca in anul 1707. Vom remarca portretele ctitorilor Domnitorul Constantin impreuna cu fii sai,  Constantin, Stefan,Radu si Matei  ucisi de turci la 15 august 1716 fiind trecuti  in randul  sfintilor impreuna cu sfetnicul  Ianache, precum  si  a Doamnei Maria insotita de cela 7 domnite.

Pr. Vasile Cristian Nita

Parohia Cosambesti,Jud. Ialomita

www.faptelecredintei.ro/comunitate.php

 


Scrie în caietul de impresii

Ultimele 6 impresii

Vezi toate impresiile
 1. Mănăstirea Surpatele
  Un loc minunat, care se bucura de ocrotirea Maicii Domnului...
 2. Mănăstirea Surpatele
  M-REA HOREZU – BISTRITA – GOVORA – SURPATELE
  02 – 03 iulie
  Ziua 1: Plecare la ora 06:00 pe traseul Bucuresti – Rm. Valcea - Horezu. Se viziteaza M-rea Horezu – Hram Sf. Imparati Constntin si Elena, M-rea Bistrita, Pestera Liliecilor, Cheile Bistritei, M-rea Dintr-un Lemn - cazare.
  Ziua 2: Participare la Sf. Liturghie si continuare spre M-rea Govora, M-rea Surpatele- Hram Sf. Treime, Culele de la Maldaresti si Bai de Tratament in lacurile sarate din Ostroveni ( in functie de starea vremii). Sosire - Bucuresti in cursul serii.
  PRET: 75 LEI / PERSOANA
  DETALII LA: http://www.alidaholiday.ro Adresa: Sos. Pantelimon, nr. 227, bl. 70, sc. 2, ap. 59, interfon 59, sector 2, Bucuresti Telefon: 021.250.83.33 E-mail: office@alidaholiday.ro rezervari@alidaholiday.ro
  SERVICII INCLUSE: - transport cu autocarul; - ghid din partea agentiei; - insotitor de grup;
  SERVICII NEINCLUSE: – cazarea
 3. Mănăstirea Surpatele
  MANASTIREA SURPATELE-SAT SURPATELE COM.FRANCESTI,COD-247203,JUD.VALCEA.
 4. Mănăstirea Surpatele
  STARETA MONAHIA EFTIMIA CONSTANTIN-TEELFON 0722946683.
 5. Mănăstirea Surpatele
  manastirea ca florile ei,minunati leandrii frumos mirositori de cam 3m inaltime.mare cinste am catre Sfintii martiri Brancoveni ,nu stiam ca are legatura cu ei , pasii ma poarta pe urma istoriei credintei neamului:Stefan cel mare,Mihai viteazul,fratii Buzesti.smerita inchinaciune.
 6. Mănăstirea Surpatele
  Daca rostim numele manastirii Surpatele, rostim numele doamnei Maria Brancoveanu. O manastire inaltata din iubire, ca la vremea randuita acolo smerita doamna a Valahiei sa isi poata plange iubirea sfartecata sub iataganele paganesti.
  In gand si in cuget, in inimi si simtiri se caDE sa plecam genunchii inaintea acestui sanctuar al frumusetii invesnicita prin durere.
  Manastirea Surpatele este manastirea Durerii.
  Vesnicia se infiripa cu glasul toacei, iar tacerea cu rugaciunea maicilor.
  Sfintilro Brancoveni rugati-va pentru noi!

 Vezi toate impresiile

Scrie în caietul de impresii