Scrie și tu în caietul de impresii!

Doresc să merg eu cu mama mea în pelerinaj, pentru 2zile la această :"SF.MÂNĂSTIRE VARATEC"! Și doresc dacă cineva mă poate ajuta cu un nr.contact, pentru a obține informați dacă putem fi cazate 1-2nopți ? Vă mulțumesc anticipa, să vă fie asculate rugăciunile și pași numărați din pelerinajurile pe care le faceți la Sf.Mânăstiri, ce sânt perlele din Raiul Sfânt.

Doamne ajuta,
Dorim sa venim in vizita la manastire in luna Iunie, nu stiu exact ziua, aducem cu noi(familia noastra compusa din sot, sotie si 2 fete) un parinte batran din strainatate care vrea sa viziteze .Am dori sa ne spuneti daca putem dormi o noapte la dvs si la ce ora este Vecernia , de obicei.
Multumim anticipat
cu iertare
Rodica Bondar

O oaza de liniste si har divin. IISUS in "CELULA"....
Un paradis al frumoaselor flori de "NUMAUITA".....O GURA DE RAI.
Imi doresc sa revin ....si sa raman DEFINITIV.
Astept raspuns.

Vrem sa ajutam maicutele prigonite

Am fost la Manastire si am gustat din serbetul gustos pe care il prerarati dupa o reteta secreta...nu ne impartasiti si noua acest secret...

doresc ajutor de la dumneavoastra vreu sa vin cu familia in perioada 31 iulie 1 august 2014

PT MIRELA
ADRESA MANASTIRI ESTE:
MANASTIREA VARATEC NEAMT
COM AGAPIA
SAT VARATEC COD 617013
JUD NEAMT...TEL 0040233416333
DOAMNE AJUTA!!!

Este intradevar un loc binecuvantat de Dumnezeu, oricat de ateu ai fi, in momentul cand ajungi in acest loc mirific, te strabat fiorii puterii Celui de sus. Am vizitat de nenumarate ori manastirea si totdeauna mi-am incarcat bateriile aici. Un singur regret am si anume ca si aici, exact ca si in viata noastra civila, viata maicutelor nu este chiar ceea ce pare, si aici este o lupta permanenta pentru PUTERE, si aici sunt maici carora le-ar sta mult mai bine in viata civila... MARE PACAT.

As dori va rog frumos o adresa sa pot scrie din italia,parintelui de la manastirea Varatec.Va multumesc!

este un loc mirific!!!sa aiba d-zeu grija de acest loc binecuvintat si de preafericitul parinte catana constantin!!!sa ajunga 100 de ani!!!

Imi place!

ICOANA SFINTEI ANA-FACATOARE DE MINUNI.RACLA CU MOASTE DE LA MAI MULT DE 30DE SFINTI.

MANASTIREA VARATEC-SAT VARATEC COM.AGAPIA,COD-617013.JUD.NEAMT

este impresionant!

STARETA STAVROFORA IOSEFINA GIOSANU-TELEFON 0233244616.

O,Doamne!Aici si-au gasit linistea multe suflete...Multumesc Bunului Dumnezeu ca traim intr-o tara atat de frumoasa,cu atatea locuri sfinte.Acea Duminica superba,in care am pasit pentru prima oara in Biserica Manastirii Varatec,ramane in memoria mea afectiva penrtu totdeauna.

La 12 km de Târgu Neamþ ºi la 40 km de Piatra-Neamþ, amplasatã într-un cadru natural deosebit, Mãnãstirea Vãratec este, fãrã îndoialã, unul dintre cele mai cunoscute ºi mai vizitate monumente ale judeþului Neamþ.

Printre ctitorii acestui aºezãmânt nu aflãm nici nume voievodale ºi nici pe cele ale unor mari dregãtori ai þãrii. Tradiþia pomeneºte numele Maicii Olimpiada, cãlugãritã în fostul Schit Topoliþa din apropierea Vãratecului ºi venitã apoi de la Schitul de maici de la Durãu, care, între anii 1781-1785, întemeiazã o micã isihie în poiana Vãratec, cumpãratã de la pãdurarul Ion Bãlãnoiu. De altfel, Maica Olimpiada (Bãlaºa Herescu înainte de cãlugãrie) va juca un rol important în aºezarea ºi dezvoltarea obºtii monahale de la Vãratec, sacrificând întreaga avere, stãreþind de trei ori ºi stingându-se aici în 1842, la venerabila vârstã de 85 de ani.

Dupã constituirea nucleului monahal de la Vãratec în perioada 1781-1788, prima stareþã rânduitã aici de Paisie Velicicovschi e Maica Nazaria de la Durãu ºi în 1794 se ridicã o a doua bisericã de lemn, mai ales cã între timp Schitul Vãratec se unise cu Schitul Topoliþa, beneficiind ºi de veniturile pe care le aduceau moºiile acestuia. În 1803, prin hotãrârea Mitropolitului Veniamin Costache, Vãratecul se uneºte cu Agapia, dar pentru scurtã vreme. Ceva mai târziu, în 1808, când numãrul monahiilor crescuse spectaculos, a început construcþia actualã, Biserica "Adormirea Maicii Domnului", eveniment consemnat ºi în inscripþia din pridvor, scrisã în limba românã cu alfabetul latin:

La anul 1808 s-au zidit aceastã bisericã ce sã prãznuieºte hramul Adormirea Maicii Domnului prin osteneala Sfin. sale a pre. cuvi. Pãrintelui Iosif Duhovnicul ºi a stariþei Olimpiadii, iar cei întâi ctitori au fost maicile din acest locaº. Al doilea mari ctitori au fost Doamna Elenco Paladi, care au dãruit 3 moºii ºi maica Elisabeta Balº au dãruit moºia Vultureºti, maica Safta Brâncoveanu au hãrãzit moºiile Osica ºi Vlãdulenii cu mai multe îndatoriri în testamentul sãu, iar celelalte moºii, vii ºi acarete ce au dãruit ºi alþi ctitori sunt scrisã în cartea vieþii spre vecinica lor pomenire. 1841, octomvrii 20.

Abia încheiatã zidirea noii biserici (în 1812) ºi mãnãstirea trece prin grelele încercãri ale anului 1821: odoarele sunt jefuite, cãlugãriþele izgonite sau ucise ºi însãºi Maica Olimpiada a scãpat cu mare greutate "de sabie" fiind adãpostitã la Mãnãstirea Secu, unde a participat direct la terifiantele momente petrecute acolo.

În anul 1900 un puternic incendiu mistuie cea mai mare parte a chiliilor, arzând ºi acoperiºul bisericii mari împreunã cu cele douã turle de lemn care se adãugaserã ulterior, ºi care nu au mai fost refãcute. Actualul complex de clãdiri din incinta mãnãstirii Vãratec s-a construit dupã incendiul din 1900, doar zidul înconjurãtor - ridicat între 1808-1812 - pãstrându-se în forma sa iniþialã.

As dori daca se poate adesa de e-mail a Mihaelei

Mamei mele ai place la foarte mult la aceasta manastyre asa cum si mie imi place deoarece aycy pot sa ma reculeg in liniste si sa ma gandesc numai la lucrury bune.Dar mama mea ar vrea sa mergem dyn nou cat may rapid la aceasta manastyre pentru a vyzyta o fosta pryetena de-a noastra care e maicutza akolo si o cheama MAICA MIHAELA si e foarte batrana asa ca noi nu mai stym nimik de ea .ne temem sa nu fy muryt .Va rog foarte mult sa ne ajutaty sa ajungem aklo daka neaty zyce ceva de ea.Numarul nostru de telefon este 0743959122.Dansa a fost la biserica BUNA VESTIRE din iasi vreo catyva any.Daka aty putea sa ne ajutatzy sa dam de ea va promytem ca va rasplatym .Va multumesc mult si nu ignoratzy rugamyntea noastra deoarece nu vrem in caz de mai trayeste maycutza sa se desparta de noy dyn aceasta looome fara a o vedea ....VA RUGAM MULT

M-a ajutat Dumnezeu sa ajung si eu acolo si sa vad acasta manastire care e pur si simplu splendita.Am ramas profund impresionata de ceea ce am vazut.Va propun sa mergeti si dv acolo ptc este o manastire splendida

Varatec... unul dintre multele "tinde ale raiului" cum frumos denumea Parintele Teofil Paraian manastirea. Am vazut cu ochii si am simtit cu fiinta. Sarace ar fi cuvintele care sa incerce sa spuna despre culmile de simtire pe care ii poate fi dat sufletului sa ajunga, aici la Varatec, ori la Neamt, ori la Sihastria, ori la Prislop si in alte multe, multe locuri. Fericiti cei care au inteles frumusetea si adevarul vietii monahale. Dumnezeu sa-i ocroteasca si sa-i bucure nesfarsit, iar noua, celor din lume, sa ne dea discernamantul si vointa de a ramane mereu pe calea binelui.

Sunt din Iasi si in fiecare vacanta vin la frumoasa manastire Varatec. Acolo ma simt ca in gradina Maicii Domnului.Matusa mea este vietuitoare in aceasta Manastire la biserica "Scimbarea la fata".Aceasta vara am petrecut-o intr-un mod placut duhovnicesc,mergand la ascultare,fregventand biserica,si hranindu-ma din frumoasele Vieti ale Sfintilor.Cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit la Seminar la Iasi. Foarte mult m-a ajutat rugaciunea fierbinte a maicilor, dar si biserica care m-a format si m-a hranit duhovniceste. Le multumesc preotilor Dionisie, Lucian, Adrian, si Parintelui Catana care m-au povatuit pe drumul cel drept.Tot ce pot spune este ca la aceasta Manastire m-am simtit si ma voi simti tot timpul un alt om. Doamne-ajuta

De cand am mers prima data acolo, am ramas impresionata, la fel cum am ramas cand am vazut aceasta pagina. Ea este extrem de interesanta avand multe lucruri pe care eu nu le aflasem inca.Interesant este ca cuprinde calendarul ceea ce imi place.


Teo

Scrie în caietul de impresii