Scrie și tu în caietul de impresii!

Profund dezamăgită. Cum să ceri bani pentru intrarea în Casa Domnului??? Din " cauza" acelui albastru, care nici măcar nu mai e albastru??
Nu e muzeu, este o mănăstire,un lăcaș SFÂNT!!!
NU voi mai păși acolo. Nu e normal să plătim pentru că mergem să ne rugăm!!!
Nu mă deranjează suma pe care o percep, mă deranjează GESTUL!!!
Oricum oamenii plătesc bani pe lumânări, pe suvenirurile voastre,lasă bani la acatiste,plus că aveți vreo 2-3 cutii pentru donații!!!!
Faceți de rușine numele lui Dumnezeu, pentru că transformați intr-o afacere, biserica lui Dumnezeu!!

Consider că nu este corect să dăm bani pentru a intra într-o biserică, fie ea și cea a Mănăstirii Voroneț. Sunt salariat, sunt ortodox și fiul unui veteran al celui de-al doilea război mondial și contribui la susținerea Ortodoxiei românești și m-a dezgustat ceea ce se întâmplă la Voroneț, comerț, comerț. Ce face conducerea mănăstirii cu banii că nu se văd îmbunătățiri?

,Doame Ajuta-ne, va rog daca puteti sa ma ajutati cu un telefon al unei persoane cu care sa iau legatura pt. a avea oportunitatea sa -mi spun necazul.Multumesc si sanatate.

Te poti caza aici la manastirea Voronet?
Un numar de contact unde as putea gasi?

16.08.2011/ Ieri am fost la mânăstirea Voroneţ şi subscriu în totalitate la comentariul postat pe site din 28.08.2010. Personalul de la intrare şi cel care oferă acele şorţuri sunt nişte tirani, nu se pot exprima în cuvinte decente vocabularul şi tonalitatea folosite în tentativa de dialog eşuată din start.
Oare un aşezământ care face parte din patrimoniul mondial nu merită să fie populat cu nişte feţe bisericeşti calme, umane, înţelegătoare, răbdătoare şi care ar trebui să se ocupe mai mult de imaginea pe care o vor lăsa asupra vizitatorilor autohtoni şi străini.
Oare nimeni din conducerea bisericii române nu poate lua nici o măsură de remediere şi de schimbare a persoanelor care vin în contact direct cu vizitatorii?
Mare păcat, aşa un munument de cult şi o primire sub orice critică.
P.S. Şorţurile pe care le oferă la intrare miros a transpiraţie şi nu sunt igienice, mai bine le ofereau din hârtie reciclabilă; sunt o mulţime de boli cu posibilitate de transmitere.
Şi ca un exemplu la pozitiv, mânăstirea Suceviţa. Frumos, curat, amabili şi fără tot felul de reguli absurde.

STARETA-STAVROFORA IRINA PANTESCU-COD 725300,STRADA VORONET NR.16-HRAM-SFANTUL MARE MUCENIC GHEORGHE,SFANTUL DANIIL SIHASTRUL.

Cu mare bucurie m-am intors la manastirea Voronet .A trecut un an de cand nu am vazut-o ,dar ma rugam sa gasesc alt comportament al calugaritelor -ghid,mai ales .
Am fost prevenita de cativa localnici cu care am vorbit,ca sunt "tare rele calugaritele de la Voronet" si mare dreptate au avut ,din pacate .
Calugarita-ghid,trebuie ajutata fie psihologic,fie psihiatric .
In timp ce explica pe un anumit ton spart ,pelerinilor ,scenele biblice din frumoasele picturi ,deodata se scurtcircuita si incepea sa racneasca la un sarman pelerin care era atat de absorbit si emotionat de frumoasa locatie ,incat nu statea chiar drept ci ,probabil se sprijinea usor de un perete .Dupa decibeli inalti foarte,revenea cu vocea-i sparta,sa explice in continuare,scenele biblice,ca mai apoi ,iar sa ne agreseze urechile cu un alt racnet,la alt pelerin.
Ce a pus capac a fost momentul "infrcosatoarei calugarite" cand un cuplu ,mai in varsta ,de francezi,admirau o pictura de pe perete si ,usor de abia vizibil,sotul a atins peretele,cu varful unui deget ,spunandu-i fascinat sotiei,cat de frumoasa este pictura. Dar,vai,deodata s-a auzit o "detunatura",era racnetul infricosatoarei calugarite-ghid care cu o viteza uimitoare ,a intrebat in trei limbi-romana,engleza,franceza,de ce pune mana pe perete ?!!
Sarmanii francezi,s-au speriat atat de tare incat se ingalbenisera la fata si nu intelegeau in ce consta imensitatea greselii !!
Am facut vorbire despre comportamentul acestor calugarite de la Voronet ,la mai multe manastiri la care am fost .Absolut toti calugarii cu care am vorbit despre isteria si comportamentul neadecvat al voronatencelor ,toti stiau si zambeau cu subinteles.
Un lucru e cert- Manastirea Voronet este a poporului roman si nu, un S.R.L.al calugaritelor de acolo .Acest adevar trebuie sa-l accepte si nevricoasele in sutana care racnesc,jignesc si fac militarie cu turisti fie ei romani sau straini ,ce vin la Voronetul NOSTRU.
Oare la anul sa fim "pregatiti "sa primim si cateva nuiele peste maini,fata sau parte dorsala de la "infricosatoarea "sau sa ne ducem smeriti cu tablete de extraveral in dar ?
Nu stiu,poate le schimba sau poate le.......trateaza !!!

TELEFON-0230235323-0230232413.

Superbã þarã avem, peisaje extrem de frumoase. Dumnezeu nu ne-a lãsat þara numai cu toate treptele de relief, cu minunatele peisaje, ne-a dãruit ºi superbe mânãstiri, multe sfinte moaºte, icoane fãcãtaore de minuni care ne ajutã ºi ne ocrotesc mereu, mulþi cãlugãri cu viaþã sfântã care tot timpul se roagã pentru noi. Sã-i mulþumim Lui Dumnezeu pentru toate minunile pe care ni le-a lãsat." Autor: Anca

Petru cei interesati adresa este SFANTA MANASTIRE VORONET; LOCALITATEA GURA HOMORULUI, COMUNA VORONET, JUDET SUCEAVA; COD 725301, Maica IRINA PANTESCU

cum il chiama pe staret sa pot trimite si eu bani.la manastirea voronet

Intr-adevar se platesc niste taxe de intrare in unele manastiri,dar sunt taxe modice .Sa nu uitam ca la acele manastiri care sunt declarate monumente istorice din patrimoniul international(Varatec,Humor,Argesului ,Voronet etc)merg si persoane de alta confesiune care sunt interesate numai de importanta lor dpv istoric deci turisti in adevaratul sens al cuvantului si mi se pare normal sa se perceapa o taxa de intrare,fotografiere etc.Cu cei care merg acolo pentru rugaciune e cu totul alta problema si oricum nu poate nimeni sa faca un ''triaj'' la poarta manastirii ...
Dar sunt foarte multe manastiri la care nu se percepe taxa de intrare nu sunt nici multi vizitatori si se simte ''aerul'' acela de rugaciune si liniste pe care il cautam totii.
In privinta comertului care se face acolo iarasi mi se pare ceva normal daca e vorba de obiecte religioase.Cred ca oricine prefera sa cumpere o icoana sau o carte de la manastire decat dintr-un magazin.

Doamna Florina,spuneti ca manastirile mai bine s-ar chema muzee deoarece se face comert in preajma lor...in parte e adevarat ce ati afirmat dvs...dar chiar credeti ca maicilor de acolo le face placere sa traiasca intr-o atmosfera ca aceasta,cand ele au cautat in manastire pace si mai presus de orice LINISTE???
Nu cred ca aveti dreptate...Ma iertati daca gresesc...nu suntem noi,atat de mici,in masura a-i judeca pe cei ce aduc adevarate jertfe,pe cei/cele care se daruiesc lui Dumnezeu neconditionat...
Haideti sa luam partile buna a fiecarei manastiri...ptr ca sunt foarte multe...si sa lasam la o parte observatiile...macar noi sa facem asta,care suntem crestini ortodocsi...haideti sa fim exemplu pozitiv ptr celelate religii...
Doamne-ajuta !

Inteleg ca manastirile trebuie sa se intretina dar nici chiar asa.Taxe peste taxe, comert pana la usa bisericii.
Unde este linistea ca sa te poti ruga? O debandada totala.Mai bine sa-i spuna muzeu, pentru ca asta este atmosfera de acolo si impresia creata.

cum pot trimite un pomelnic

IMI PLACE PUR SI SIMPLU

Scrie în caietul de impresii