Schitul Poienițele

Schitul Poienițele, comuna Chiojdu, județul Buzău a primit statutul de Schit de Maici la data de 1 noiembrie 2017. Schitul este ctitorit de familia Vlădoiu Dumitru din Buzău. Primul hram al Schitului este "Adormirea Maicii Domnului" și al doilea hram este "Sf.Mare Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Aici, în sfânta biserică se află Icoana Maicii Domnului Hodighitria, copie a Icoanei de la mănăstirea Mihai Vodă din București.

Aici este o obște mică, în curs de formare. Sunt doar patru maici.


Scrie în caietul de impresii

Ultimele 3 impresii

Vezi toate impresiile
  1. Schitul Poienițele
    Doamne ajuta!Cu ajutorul bunului Dumnezeu am descoperit acest colt de rai! In vara anului 2021 am venit in concediu in aceasta zona,tatal meu,Dumnezeu sa-l odihneasca ,s-a nascut in apropiere de acest schit.Nu stiam si nu auzisem de un asemenea lacas de cult in aceasta zona,spre rusinea mea.M-am indragostit pe loc de ce a ingaduit bunul Dumnezeu a se construi aici!Am revenit in data de 15 ianuarie 2022,o zi superba de iarna,pentru a ma incarca cu energie duhovniceasca si a primi binecuvantare de la maica stareta!Dumnezeu si Maica Domnului mi-au indeplinit visul,am obtinut ce imi propusesem in aceasta vizita,dar si mai mult decat atat,maica stareta m-a luminat si mai mult.Din data de 17 ianuarie 2022,lacasul de cult va devenii schit de calugari.Daca bunul Dumnezeu si Maica Domnului imi vor ingadui,voi lasa totul si voi fi in slujba lui Dumnezeu in acest schit! Doamne ajuta!Amin!
  2. Schitul Poienițele
    Un mic colt de rai nu ma asteptam sa gasesc asa ceva acolo .ar trebui să promovăm așa ceva și să sprijinim
  3. Schitul Poienițele
    Am fost la acest schit .Aflat linga o frumoasa padure de pin , inconjurat de splendite poieni , acest schit te apropie de Dumnezeu . Lacasul de cult , de o frumusete uimitoare , te face sa-ti fie greu sa -l parasesti la plecare. Din pacate , aici este nevoie ca oameni cu suflet mare sa faca donatii pentru viitoarele constructii - chilii , trapeza si multe altele . Tocmai s-a primit din donatie un clopot , care a fost ridicat intr-o clopotnita provizorie , acum anuntand cu sunetul specific procesiunile specifice . Mergeti la Schit si nu veti regreta !

 Vezi toate impresiile

Scrie în caietul de impresii